Skocz do zawartości
ThRuSt

OPLACA SIE ?????

Rekomendowane odpowiedzi

sprzedaje 2 kompa:

plyte glowna - Gigabyte GA-6BXE

Procesor - Pentium III 550MHZ

Pamiec Ram - 192MB RAM

Karta muzyczna - Forte Media

Karta graficzna - Creative RivaTNT2 M64

Obudowa ATX 230W

za 380zł

natomiast kupuje:

plyte glowna - Gigabyte GA-6OXT

Procesor - Celeron Tualatin 1.2Ghz

Pamiec Ram - 256MB ram (niby 512 ale dziala na 256 jakas dziwna pamiec made in china brr- sprawdana na 3 plytach i to samo!!)

za 400zł

oplaca sie taki interes?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten ram jakis nie wypal wlasnie, bo sprawdzalismy na 3 plytach glownych

jednej starej na BXie, drugiej nowej i815 i tej gigabycie tez i815 (to sa najnowsze plyty pod socket 378 obslugujacego tualatin) i wykrywalo 256. Ale mi sie zdaje ze to jakies oszukane pamieci bo jak sama produkcja "Made In China" nam juz duzo mówi, tyle ze w sklepie tzw TPC tez sa uszusci oni twierdza wlasnie ze dziala ta pamiec i wmawiaja ze qmpel ma starego biosa na plycie (ma najnowszego) a sami nie udowodnili w sklepie, tylko powiedzieli ze RAM idzie do serwisu!!! co za LOLe oszusci i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Moim zdaniem  się opłaca, sam mam Tualatina i jestem zadowolony ;]. A Celek z jakiej serii ? Moze SL68P?

dokladnie nie wiem, ale kreci sie na tej plycie z 1.2@1.5Ghz - poszlo by wiecej jakby byla funkcja na plycie glownej podnoszenia napiecia, ale nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ten ram jakis nie wypal wlasnie, bo sprawdzalismy na 3 plytach glownych  

jednej starej na BXie, drugiej nowej i815 i tej gigabycie tez i815 (to sa najnowsze plyty pod socket 378 obslugujacego tualatin) i wykrywalo 256. Ale mi sie zdaje ze to jakies oszukane pamieci bo jak sama produkcja "Made In China" nam juz duzo mówi, tyle ze w sklepie tzw TPC tez sa uszusci oni twierdza wlasnie ze dziala ta pamiec i wmawiaja ze qmpel ma starego biosa na plycie (ma najnowszego) a sami nie udowodnili w sklepie, tylko powiedzieli ze RAM idzie do serwisu!!! co za LOLe oszusci i tyle

Z tym Made in China to niekoniecznie - obecnie na duzej ilosci towarow z Tajwanu pisze sie Made in China co ma za zadanie udobruchac troche panow z ChRL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Kostka dwustronna i tyle , plyta stara nie wykrywa drugiej strony. Ja bym zamienil (lub ofkoz koska uszkodzona)

Guzik prawda!

Jest dokladnie na odwrot. Stare plyty maja problemy z kosciami jednostronnymi o pojemnosci wiekszej niz 128MB. Dlatego tez w niektorych sklepach sprzedaja znacznie drozej kosci dwustronne za wyzsza cene.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...