difrat Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 sorki za byc moze banalne pytanie ale mam nadzieje ze mi pomozecie. kupilem nagrywarke - lg 52-24-52 (wiem opinie sa rozne). konfiguracja to epox 8rda+, durak 1300, radek 9100 herca, dvd, hdd wd 40 GB. nie wim czy cos zle podlaczylem ale nie moge nagrac plytki z predkoscia wieksza niz x12, nawet verbatimy (jes na nich napis x48)s. dziwne jest tez to ze nawet jak symulacja pokaze ze jest ok to podczas nagrywania plytki tak po 5% postepu operacja se wywraca i ... plytka do wywalenia. zainstalowalem nero 5.5.9.0 ale nie moge odblokowac opcji symulacji. nie jestem wielkim (ani nawet srednim) znawca tematu wiec pytam tu o rade. szukalem na forum ale jakos niczego nie znalazlem. aha dvd i nagryware mam podpiete do jednej tasmy (do jednej z dyskiem sie nie da). i teraz podstawowe pytanie: czy nagrywara jest walnieta (kilka plytek nagralem - x12) jesli sprzet jest ok to co powinienem zrobic zeby dzialalo optymalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 hmm, tak sobie "mysle" ...moze to cos ze zworkami. aha dvd to btc - jesli to ma znaczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 1) wlacz DMA dla RW i DVD 2) pobaw sie w zamiane RW i DVD Master->Slave (i odwrotnie), ew. podlacz tylko RW i testuj (jezeli wlaczenie DMA nie pomoze) 3) opcja symulacji powinna byc dostepna po odznaczeniu pola buffer underrun protection (czy jakos tak ;) ) 4) jezeli wszystko zawiedzie idz do sklepu i reklamuj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 polecam forum na www.cdrinfo.pl tam napewno ci pomoga; a swoja droga, to sprawdzil bym czy bedzie dzialac jak podepniesz sama nagrywarke na master do tasmy; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 leszcze jedno lamerskie pytanie. jak wlaczyc dma (mam win xp) nie mam na dysku opisu gdzie zworka na master a gdzie na slave (pomozecie z tym?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Cytat leszcze jedno lamerskie pytanie. jak wlaczyc dma (mam win xp) nie mam na dysku opisu gdzie zworka na master a gdzie na slave (pomozecie z tym?) własciwosci komputera>>sprzęt>>menadzer urządzeń>>kontrolery IDE>>włacz tam DMA jeśli niejest właczone- włacz dla wszystkich kanałów we wszystkich mozliwych miejscach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 moj komputer(wlasciwosci) -> sprzet -> menadzer urzadzen-> IDE/ATAPI (2 kanal) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 dzieki. a jak umiejscowic zworki. mam pewne domysly ale chcialbym uzyskac pewnosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Cytat dzieki. a jak umiejscowic zworki. mam pewne domysly ale chcialbym uzyskac pewnosc. DVD daj na SL czyli Slavea wypalare na MA -Master i pamietaj zeby nagrywarke podpiąć na koniec taśmy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 A jaki masz system ???? Wlacz DMA dla nagrywarki , jak to nie pomoze , to do wymiany ja . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 najwazniejsze to zmien nero na wersie 5.5.10.42/54 lub 6.0.0.19... zobacz jak sie wypala na innych programach (clonecd, alkohol) a nastepnie podlancz na pierwszej tasmie dysk, na drugiej nagrywarke jako master, dvd jako slave (przetestoj tez nagrywanie odpinajac dvd, mozliwe ze jest jakis konflikt sprzetowy) i pozostaje tylko poprawna konfuguracja, czyli wgranie ASPI, wlanczenie DMA, wgranie sterow od plyty glownej sprawdz na innych nosnikach czy tez to samo bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
difrat Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 serdeczne dzieki. mam nadzieje ze bedzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...