EDDY Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Nie trzeba edytować żadnych plików, ani nie korzystać z bootvis, który i tak niewiele efektów daje, wystarczy zmienić jedną opcję w rejestrze. Wystarczy zmiana parametru Prefetch. Więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ???????????????????????????? Napisałeś klucz rejestru do ustawień prefetch czyli tzw mechanizmu pobierania wstepnego ładującego najczesciej uruchamiane programu do ramu przy uruchamiianiu systemu, napisałeś coś o zmianie wartosci tyle że NIE NAPISAŁEŚ jakiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 EDDY jakie konkretnie zmiany wywoluje edytowanie tej opcji? co to w ogole ca opcja? czym zarzadza? Strasznie by mi sie to przydalo ale nie wiem czy nie ma negatywnego wplywu na cos :? Update: ygh... no i wlasnie o jaka wartosc chodzi? no bo tam nie ma nic co ma wartosc 5 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Update: ygh... no i wlasnie o jaka wartosc chodzi? no bo tam nie ma nic co ma wartosc 5 8O zmieniasz 3 na 5 (EnablePrefetcher) efekt zdumiewajacy 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Nie wiem kto wymyslił ze powinno być 5 bo powinno być 0 ( zero wyłacza prefetch). Wpisanie 5 prawdopodobnie powoduje ze system wyłacza dlatego ze nie potrafi rozpoznać ustawienia. A jak by ktoś jeszcze chciał inne ustawieńi to: 0 - wyłączenie (szybki start systemu) 1 - tylko monitorowanie aplikacji 2 -monitorowanie plików ładowanych przy starcie 3 - monitorowanie aplikacji i plików ładowanych przy starcie (opcja domyślna) A jak komuś sie nie chce grzebać w rejestrze to niech sobie ściągnie program Windows XP Prefetch Clean and Control do ustawiania tych opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...