Bąbel Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 3dmark mi sie przycina(nie zawiesza) po 2-3 h grania przy 300/660,wiem że to oznaka przegrzewania,ale dlaczego pamięć kręci się dobrze?przecież to jest te same chłodzenie?Dlaczego rdzeń kręci mi się tak z@jebiście słabo,przecież rdzeń tej karty może teoretycznie pracować z częstotliwością właśnie 300Mhz??!! :evil: :evil: jeżeli rdzeń nie wytrzymuje takiej częstotliwości to chyba karta kwalifikuje sie jako wadliwa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Może najpierw napisz jakie taktowanie karta ma w standardzie... A poza tym to że przycina to może równie dobrze być np. wynikiem złej cyrkulacji powietrza w obudowie, a nie tylko samej karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 jesli to są ustawienia standardowe 300/660 to pewnie masz słaby obieg powetrza w obudowie i karta "chłodzi się" powiatrzem, któro przed chwilą nagrzała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 no to faktycznie kiepawo.. wiekszosc gf na dobrym chlodzeniu powinna latac na 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Powodem może być stara rewizja rdzenia (A1, A2)- sprawdź w WCPUID lub w którejś zakładce sterowników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bąbel Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 jesli to są ustawienia standardowe 300/660 to pewnie masz słaby obieg powetrza w obudowie i karta "chłodzi się" powiatrzem, któro przed chwilą nagrzała. standardowo jest 275/554 obieg powietrza jest dobry bo otwarta jest obudowa i dla pewności ,że to nie temp. przykładałem dodatkowy wentylator. W obudowie było zimno ,temp. chipsetu na płycie głównej spadła do 26 stopni( w pokoju było 22),tak więc obieg mam dobry. Powodem może być stara rewizja rdzenia (A1, A2)- sprawdź w WCPUID lub w którejś zakładce sterowników. rzeczywiście moja karta to rev A1,jakie rewizja kręci sie najlepiej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 No to mamy winowajcę... Im nowsza rewizja (numerek po "A")- tym lepsze kręcenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bąbel Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 No to mamy winowajcę... Im nowsza rewizja (numerek po "A")- tym lepsze kręcenie. no to coś mi sie tu nie zgadza,przecież ti4800se jest nowszą konstrukcją od ti 4200,4400,4600 a z tego co wiem to tamte karty kręcą sie bardzo dobrze,nawet do 330 na rdzeniu :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Bąbel a moze zdejmij radiator i przesmaruj GPU jakoms pozadnom pasta od prockow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bąbel Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Bąbel a moze zdejmij radiator i przesmaruj GPU jakoms pozadnom pasta od prockow. powiedz mi tylko jak zdjąć radiator :oops: wyjełem te zatyczki co tam są ale radiatora sie nie dało zdjąć bo był jakiś przyklejony :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ja mam rewizje A1h 8O idzie na 300/600 - wiecej nie probowalem ;) Acha, ja mam piecyk w budzie (Athlon 1,33 Ghz @ 1,46 Ghz 0,18u-na jakims siakims chlodzeniu) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Tak lub odwrotnie do tego podgrzewajac radiator od GPU. http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=radiat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bąbel Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 boje sie zaryzykować z tym zdejmowaniem radiatora bo zapewne gwarancje stracę :( wystarczy że wyjełem te klipsy od radiatora i już widać ,że tam ktoś grzebał musi zostać tak jak jest,a zresztą to leadtek więc z pastą powinno być wszystko ok :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...