Skocz do zawartości
Bąbel

rdzeń sie przegrzewa a pamięć nie?

Rekomendowane odpowiedzi

3dmark mi sie przycina(nie zawiesza) po 2-3 h grania przy 300/660,wiem że to oznaka przegrzewania,ale dlaczego pamięć kręci się dobrze?przecież to jest te same chłodzenie?Dlaczego rdzeń kręci mi się tak z@jebiście słabo,przecież rdzeń tej karty może teoretycznie pracować z częstotliwością właśnie 300Mhz??!! :evil: :evil: jeżeli rdzeń nie wytrzymuje takiej częstotliwości to chyba karta kwalifikuje sie jako wadliwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli to są ustawienia standardowe 300/660 to pewnie masz słaby obieg powetrza w obudowie i karta "chłodzi się" powiatrzem, któro przed chwilą nagrzała.

standardowo jest 275/554 obieg powietrza jest dobry bo otwarta jest obudowa i dla pewności ,że to nie temp. przykładałem dodatkowy wentylator. W obudowie było zimno ,temp. chipsetu na płycie głównej spadła do 26 stopni( w pokoju było 22),tak więc obieg mam dobry.

Powodem może być stara rewizja rdzenia (A1, A2)- sprawdź w WCPUID lub w którejś zakładce sterowników.

rzeczywiście moja karta to rev A1,jakie rewizja kręci sie najlepiej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy winowajcę...

Im nowsza rewizja (numerek po "A")- tym lepsze kręcenie.

no to coś mi sie tu nie zgadza,przecież ti4800se jest nowszą konstrukcją od ti 4200,4400,4600 a z tego co wiem to tamte karty kręcą sie bardzo dobrze,nawet do 330 na rdzeniu :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...