Skocz do zawartości
fetorman

Radek 9500pro pokazal pionowe pasy zielono-zolte co robic?:(

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie zauwazylem od kilku dni po intensywnym graniu w Halo, ze tekstury mi sie ciagna.To jest efekt jakby przyczepic kawalek tekstury do broni i rozciaga sie jak guma gdziekolwiek idziesz to rozciaga sie za toba.Ale to nic czami pojawiaja sie te wlasnie wspomniane pasy.Jak wyjde do windy 98se to te pasy zostaja. Co robic? kurde nie wiem poradzcie czy oddac na gwarancje czy co?

Karta nie OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w tej chwili pisze te slowa i wyskoczyly mi pionowe paski.Komputer chodzi od rana bo sciagam, tylko monitor wylaczylem zeby sie nie grzal.Kurna co jest grane?Jak bede mial chwile czasu dzisiaj to zainstaluje cta3.8 moze one cos pomoga ale nie sadze ze to problem sterow tylko to cos z karta jest nie tak ehh... a mialo byc tak fajnie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ci sie powily pionowe paski to pewnie przez wysoka temp ;) Ja to mailem w swojej starej grafie (co prawda Nvidia :P :D gf2pro ) Tez sie ludzilem ze stery.. niestety jak jush raz zobaczylem paski to widzialem jush je przez kolejne 2 lata :D trzeba bylo ja mocna chlodzic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Co do nagrzewania to nie jest podkrecona!! Jedynie co zauwarzylem ze pamieci sa cieplawe jak trochu pogram, no ale ja teraz nie gram a paski sa caly czas!!!! A obudowe mam otwartą !!!

2.Co do napiec to tak:

+5v=4.97/4.95

+12v=12.23/12.17

Tak wiec o napiecie sie nie martwie (po to go zakupilem zebym nie mial problemow z radeonkiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zapuscilem sobie 3dmarka03 i pod koniec drugiego testu dotknalem pamieci i byly bardzo gorace ale to bardzo gorace!!!!! Chipset byl prawie zimny.Co jest przecierz nie krecilem karty a pamieci takie gorace????? Juz po drugim tescie??? Cos tyu jest nie tak i poniedzilek odniose karte do sklepu zobacze jaka postawia diagnoze

Update: Riva Tuner pokazuje: core=276 mem=270 (540 DDR)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno pamiątki,miałem podobną sytuacje jak przedmówca, mój Geforce też sie tak sypał(ciągnące tekstury) ale pewnego pięknego dnia już nie zobaczyłem nic innego oprócz pionowych zielono,różowych pasów na monitorze po włączeniu kompa. Karta poszła na gwarancje(dostałem inną) a powiedziano mi że na starej pamięci padły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...