Skocz do zawartości
kamerek

IE shit shock

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio cos mi sie dzieje z IE - win xp pro sp1 - czesto nadwyaczaj wyrzuca blad explorera i zamraza wszystko a po chwili odswieza i pol rzeczy z paska znika :( ... czyzby poptrzeba przesiasc sie na mozille czy opere??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo z siebie to tak sie nie dzieje... dlaczego inni nie maja tego problemu?

Musi byc jakas przyczyna... sprawdz zainstalowane oprogramowanie.

Inni nie mają tego problemu, bo nie używają IE. Jednyną wyższością tej przeglądarki nad pozostałymi jest to, że dają ją gratis do windows, w związku z tym używa jej zdecydowana większość sieciowców, co z kolei sprawia, że duża część twórców stron ogranicza się do pisania ich tylko w zgodności z IE.

Kamerek, zrezygnuj z jednynej przeglądarki nie potrafiącej kolejkować obrazków i zainstaluj sobie jakąś normalną ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IE jest dobrą przeglądarką ,ale niestety to, że jest zintegrowana z systemem jest powaznym problemem kiedy zaczyna zle działać.

Sam korzystam z IE, Opery i Mozilli. Opera też nie jest wcale taka idealna. Zajmuje dość dużo ramu. Dopuki nie zmieniłem na wersje 7.20 wieszała mi sie po wejsciu na większośc stron. Jak narazie najmniej problemów miałem z mozillą ale z niej najmniej korzystam. Jedynym dobrym rozwiazaniem jest korzystanie z kilku przegladarek bo kazda ma jakieś wady i zalety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio cos mi sie dzieje z IE - win xp pro sp1 - czesto nadwyaczaj wyrzuca blad explorera i zamraza wszystko a po chwili odswieza i pol  rzeczy z paska znika :( ... czyzby poptrzeba przesiasc sie na mozille czy opere??

instaluj opere :)

Ja tam uwazam IE za najlepsza przegladarke i problemow z nia nie mam.

Sprawdz, czy nie masz wirusa lub nie koliduje jakies oprogramowanie.

Przeinstalowanie systemu mile widziane...

:lol: ladnie polecasz przegladarke z ktora nie ma problemow pod warunkiem cotygodniowego formata c: :P :lol:

Samo z siebie to tak sie nie dzieje... dlaczego inni nie maja tego problemu?

Musi byc jakas przyczyna... sprawdz zainstalowane oprogramowanie.

bo "inni" albo instaluja wszystkie laty (ktore lataja 10% dziur) albo korzystaja z alternatywnych przegladarek :P

Dijkstra, mialem Opere, Netscape, i wiesz co.... DZIEKI...

Zostane przy IE - bo jakos, chyba cudem, problemow z nia nie mialem i nie mam...

tylko formatowac raz na jakis czas dysk musisz... :lol:

A ja mam Opere, Mozille, IE, i jak nie muszę, IE nie włączam.

Zresztą zastanów się- co to za "najlepsza przeglądarka", skoro z jej powodu sam polecasz reinstall systemu? :lol:

odkladnie Opera/Netscape rzadzi 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie pod XP też nie miałem nigdy problemów z IE. Aktualnie mam IE SP2 i działa bezproblemowo. Trzeba też pamiętać że IE korzysta z tych samych bibloitek co explorator Windows (własciwie jest to jeden i ten sam program) i można doprowadzić do jego nieprawidłowego działania dość łatwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecilem przeinstalowania systemu z powodu przegladarki.

Zakladam, ze gryzie sie z nia jakis program lub cos w jego systemie zostalo zamieszane, a przeinstalowanie systemu napewno wyjdzie na +.

Aktualnie korzystam z WinXPSP1 z IE6 (tak, jak autor postu)... Powiem tak: "Jest jaka jest". Nie mam zadnych powodow, aby na nia narzekac... a z reszta w kazdym, kazdym programie uzytkownik znajdzie blad... takIE zycie...

Do: Pawel_k:

1. Moze u ciebie jest warunkiem cotygodniowy format, lecz u mnie: NIE.

2. Moze instalujesz te "wszystkie" laty, bo ja: NIE, i co najsmieszniejsze: d z i a l a bez problemu.

3. Nie formatuje dysku, bo mam Ghosta... i jak go uzywam, to NIE z powodu IE.

(...) i można doprowadzić do jego nieprawidłowego działania dość łatwo.

Wlasnie: MOŻNA....

Lecz ton wypisywanych postow wskazuje, ze to ewidentna wina Microsoftu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

1.instaluj opere :)

(...) dlaczego inni nie maja tego problemu?

Musi byc jakas przyczyna(...)

2.bo "inni" albo instaluja wszystkie laty (ktore lataja 10% dziur) albo korzystaja z alternatywnych przegladarek :P

Dijkstra, mialem Opere, Netscape, i wiesz co.... DZIEKI...

Zostane przy IE - bo jakos, chyba cudem, problemow z nia nie mialem i nie mam...

3.tylko formatowac raz na jakis czas dysk musisz... :lol:

A ja mam Opere, Mozille, IE, i jak nie muszę, IE nie włączam.

Zresztą zastanów się- co to za "najlepsza przeglądarka", skoro z jej powodu sam polecasz reinstall systemu? :lol:

4.odkladnie Opera/Netscape rzadzi 8)

Ad. 1. Uwierz, albo nie- lubie Opere, ale szlag mnie trafia, kiedy po pracy w tle +/- 10 minut wiesza calego kompa na dobre.

Ad. 2. Instaluja kiedy potrzeba, i kiedy maja czas. Zdarzyly mi sie raptem 2 zwisy ie 6.0, do tej pory bez zadnych latek.

Ad. 3. hmm 2 formaty przez 4 lata... niezly wynik, no nie? (gwoli scislosci- pierwszy- kiedy kupilem kompa, drugi- pol roku temu)

Ad. 4. Nie u mnie. Przy mojej ilosci problemow musieliby grozic mi smiercia zebym sie sklonil do calkowitego niekorzystania z IE.

----------------------------------------------------------------

Tak to juz jest, ze jezeli ktos zrobi cos prostego w obsludze dla przecietnego uzytkownika, to znajda sie tacy, ktorzy beda to krytykowac, choc sami czegos prostszego zrobic nie potrafia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by to powiedziec po zaoinstalowaniu ostatnich aktualizacji dot tych dziur  robi sie lekki syf z winda :P

Dziwne bo jam mam zainstalowane wszystko co było na windows update i żadnych problemów nie mam.

pewnie koledze chodzilo o sama sprawnosc systemu. jesli instalujesz latki stopniowo to tego nie zauwazasz, ale zainstaluj czysty sytem, popracuj tydzien. zainstaluj wszystkie critical updates i wtedy odczujesz zwolnienie systemu.

i nie trzeba sie znac ani troche - ostanio w pracy mialem taki przypadek, ze babka pracowala jakis czas na xp'ku z wylaczonymi aktualizacjami automatycznymi, jak to zobaczylem to od razu zainstalowalem wszystkie poprawki krytyczne. nastepnego dnia biadolila jak to jej system wolno chodzi, bo cos "grzebalem".

z moich doswiadczen wynika ze tak jest z kazdym kolejnym windowsem, od '95 zaczynajac.

a wracajac do tematu - to sam uzywam mozilli i krew mnie zalewa jak na uczlni czy w pracy jest ie, a ja trzecim klawiszem myszy probuje otworzyc nowa zakladke :evil:

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)bo ja mam zainstalowane wszystko co było na windows update i żadnych problemów nie mam.

Sgj, a przed kim ty sie tak zabezpieczasz? Przed Niemcami?

Nie bedę pisał przed kim ale dam ci przykład. Jak w sierpniu wszyscy mieli restarty XP (blast) to tylko czytałem forum i się smiałem z tych kilku tematów dziennie. Nie wiem dlaczego panuje jakieś przekonanie zeby omijać windows update z daleka, nie instalować zadnych poprawek, a potem wszyscy płaczą ze to restart za minute , że co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wychodze z zalozenia, zeby omijac Windows Update z daleka, ale po prostu nie korzystam. Bylo wiele postow, ze po aktualizacjach z WU system sie zamulal. Jak narazie korzystam z WinXP Pro SP1 i problemow nie mam. Dziala jak nalezy.

Co do zabezpieczen, to nie mialem nigdy problemu z jakimkolwiek wlamem czy czyms podobnym. Moze jak mnie to dotknie, wtedy zaczne odwiedzac WU...

Na szczescie, temat Blast udalo mi sie ominac szerokim lukiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi