slawek25 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 czy athlon xp bedize działał na via apollo kt266teoretycznie powinno to działac ale w praktyce ruznie to bywa chce kupic athlona xp 2000 płyta głowna jest solteka sl-75drv/-x zdaje sobie sprawe ze max fsb jest 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 sprawdz na stronie producenta pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Jesli to jest kt266 (bez a) to Athlon XP 2000+ ( 0,18 ) to jest max. 0,13 raczej nie pojdzie. Wogole to sprawdz na stronie porducenta ;) Ja to co napisalem wiem ze stronki MSI :D :D :D Moze w Soltekach sprawa wyglada lepiej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 zalezy od plyty... u mnie 0,13 na KT133A smiga i sie jeszcze kreci :) niech sie poprostu wypowie ktos kto probowal takiej konfiguracji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 zalezy od plyty... u mnie 0,13 na KT133A smiga i sie jeszcze kreci :) niech sie poprostu wypowie ktos kto probowal takiej konfiguracji... ech ale to jest kt133a ;) Imho lepszy od kt266. via266 (bez a) jest najmniej udanym chipsetem w historii VIA. kt266 ma niewiele wieksza wydajnosc niz 133a - margines bledu. Wogole nie wykorzystuje mocy DDR. Porazka. Ja mam wlasnie plyta na tym kt 266. Zreszta warto tez luknac do chipa nr 6 str 34 ;> jest tabaleczka jaki chipset co maxymalnie obsluzy.. a taki kt133a jest "bardziej przyszlosciowy" od kt266. Dopiero kt266a to jest cos :twisted: ;) http://www.tomshardware.pl/motherboard/20010416/ - widac ze kt266 to omg ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ja sprawdziłem na sobie to, mialem Shuttle Ak31(bez A) kupiłem Antka 0,13 t-bred'a i komp wstawał kiedy chciał, zazwyczaj po okolo 20 próbach :x Wiec nie polecam. W sumie to jeszcze najlepiej jak rcube powiedział sprawdz na stronie producenta. Moze jakis nowy bios, ale wydaje mi sie ze jest to sprawa chipsetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 http://www.tomshardware.pl/motherboard/20010416/ - widac ze kt266 to omg ;) no przeczytalem, faktycznie z tego kt266 to niezly zonk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 ha mi nawet nie wstal Athlon XP+ 1800 (0,13) choc teoretycznie max to athlon Xp 2000 ale 0,18. kt266 nie idze z 0,13. No ale mozna sprobowac ;) Moze pojdzi :!: Wrazcie czego bedzie moze pretekst do wymiany plyty na nowsza :D http://www1.soltek.com.tw/English/product/75drv.htm - tylko tyle napisali a ze chipset kt266 to lipa :/ ogolnie nic nie napisali.. Podobna plyta ze stajni MSI http://www.msi.com.tw/program/support/cpu_...tail.php?UID=27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek25 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 dzieki za rady na stronie pisze cos takiego : Processor ● AMD Athlon (266/200MHz FSB) & Duron czyli to samo co w intrukcji od płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek25 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 o to notka co daje nowy bios: 1. Supports Athlon XP 2100+. 2. Supports Hard drive capacity larger than 136GB. wiec powinno byc good Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Kupujesz Palomino (nowego raczej jush nie kupisz) czy Thoroughbred'a ? Jesli Palomino to spoko ;) Ale czy ten thoroughbred pojdzie to jush loteria. Ps. Najszybszy palomino to wlasnie 2100+ http://www.nestor.minsk.by/kg/help/h_board...ds/3092805.html :D :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek25 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 zrobie update biosa i koles chyba ma Thoroughbred'a to sprawdze w sumie to zamieniam kompa z siora ona ma na tej plytce durona 800 i raczej nie chce na nic innego wydawac kasy niz na proca lepszego nie potrzebuje chce miec tylko idealna płynnosc w q2 ;) kazmi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Ja miałem Solteka DRV2 na KT266A. Zmiana procesora na 0,13 skończyła się zejściem z tego świata zarówno procesora jak i płyty, choć nie w pierwszej chwili. Na poczatku podobne objawy jak u innych , czyli uruchomienie kompa za n-tym razem, aż wreszcie RIP. Całe szczęście że stało się to w sklepie i zakończyło się wymianą gwarancyjną płyty i proca. Są jednak osoby u których na KT266 i KT266A XP 0,13 pracują prawidłowo.Kwestia szczęścia ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...