nogal Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 mam pytanie, zasilam switcha na slupie mojego dostawcy net'u. Zasilacz ustawiony na 9V działa 24h. Pytanie: jaki jest miesieczny koszt prądu, który zużyje ten zasliacz (moge sobie odliczyć to z abonamentu). Pozdrawiam i dzieki za pomoc (sam tego nie potrafie obliczyc :( ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 dokładnie nie wiem, ale mało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 to sa raczej groszowe sprawy... moze z 10zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 volt x ampery wychodzą waty i pomnóż razy ilość godzin w miesiącu a potem sie dowiedz ile kosztuje kilowato godzina i wyjdzie ci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 jaki prad plynie?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Jakie natezenie daje ten zasilacz przy tych 9v ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 ja tez mam w domciu centralke operatora sieciowego i zasilam switcha planeta sw801 i mam znizke 50 zł za internet ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 ja tez mam w domciu centralke operatora sieciowego i zasilam switcha planeta sw801 i mam znizke 50 zł za internet ;]to chyba troche sie Tobie opłaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 ja tez mam w domciu centralke operatora sieciowego i zasilam switcha planeta sw801 i mam znizke 50 zł za internet ;] miesiecznie, czy rocznie?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Zakladajac ze ten switch pobiera 1A pradu to pobor mocy wyjdzie gdzie kolo 10W (ze stratami w zasilaczu) Po 100 godzinach ten switch zuzyje jedna kilowatogodzine. W "stolicy" ta przyjemnosc kosztuje okolo 40 groszy. Czyli co 4 dni i 4 godziny jestes w plecy 40 groszy. Koszt miesieczny to okolo 3PLN Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 ale switch napewno nie ciagnie 1A... podłącz amperomierz i sprawdz bedziesz wiedział dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To byl wariant najbardziej pesymistyczny. Oczywiscie 1A z zasilacza nie z gniazdka ;) Na moim zasilaczu do huba jest napisane 7.5 V 1A wiec jezeli switch ma duzo portow to moze pociagnac ten jeden amper. Pozdro Dexter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 podsumowujac temat mozesz sobie odliczyc na piwo co najwyzej i to w sklepie nie w barze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 podsumowujac temat mozesz sobie odliczyc na piwo co najwyzej i to w sklepie nie w barze..i wszystko obraca się wokół jednego :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 dzieki za odpowiedzi :D odliczane mam 6zl wiec chyba dobrze policzyli. Temat mozna zamknac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...