Skocz do zawartości
ziomek

MSI KT4V

Rekomendowane odpowiedzi

co to jest JIUHB 0251 DUT3C

To seria procesora, i ta którą masz podaną jest jedną z najlepszych. Ja mam podkręconego na tej płytce na 2000(fsb166 1,7V), po prostu mam badziewną serię i więcej z niego nie wycisne. Ale znajomy na msi kt3V ma wykręconego na 2800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ziomek:

Jeżeli pytasz o oznaczenia proca ("co to jest JIUHB 0251 DUT3C"), to niewiele wiesz na temat. (W sprawie oznaczeń zajrzyj tu).

Jeżeli zadajesz pytanie, czy ktoś podkręcał proca na KT4V, to nie przeglądałeś forum.

Gdyby Twój post wynikał z czystej ciekawości, co osiągnęli inni, to wiedziałbyś na ten temat nieco więcej (i wziąłbyś pod uwagę również chłodzenie).

Pytałeś o to samo trzy miesiące temu, ale odpowiedzi, jakie wtedy uzyskałeś, jakoś wywietrzały Ci z głowy, więc je sobie przypomnij: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=38094

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to jest JIUHB 0251 DUT3C

To seria procesora, i ta którą masz podaną jest jedną z najlepszych. Ja mam podkręconego na tej płytce na 2000(fsb166 1,7V), po prostu mam badziewną serię i więcej z niego nie wycisne. Ale znajomy na msi kt3V ma wykręconego na 2800.

mała poprawka mam już MSI KT6 :)

ale jutro zmieniam na Asus-a A7N8X Deluxe GOLD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy ktos ma biosa 1.9 na tej pl gl?? i czy wkoncu dziala mnoznik 14 i 15? bo nie moge juz dac wiecej na fsb:p pamiatki niewyrabiaja sie :( allbo czy ktos zrobil np 18? jesli tak to w jaki sposob??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złe wieści, na tej płytce nie da się zmienić mnożnika powyżej 13.5 z poziomu biosu. W MSI zaimplementowano mnożnik czterobitowy i tylko płyty z mnożnikem pięciobitowym pozwalają na zmianę mnożnika powyżej 13.5, polecam SL-75 FRN2 lub NF7 :twisted:

To był właśnie powód dla którego zmieniłem płytę. No i napięcie VCore :cry:

Co do napięcia tutaj też nic nie zależy od biosu, jeżeli twój proc jest zasilany np. 1.6V to masz do dyspozycji +/-0,1V.

Wszystkie te problemy możesz rozwiązać drutmodem (łatwo i przyjemnie), wszystko czego ci trzeba znajdziesz na www.ocinside.de

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok ja mam MSI KT4V i bartonka 2500+ z dobrej seri podkrecilem mnoznik do 12 i fsb do 181 wynik to 2178.04Mhz przy czym mam no name ramy 333Mhz i teraz dzialaja na 364Mhz :D jak narazie wszystko stabilnie 8)

a przy otwartej obudowie w stresie max 50 stopni i VOLCANO 11 puszczone na 3400 obotow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Athlona 1700XP+ i na fsb 174 wyciągam 2186 Mhz przy mnożniku 12.5/13 i napięciu 1.60v, tylko że pamięci "NO NAME 333" którym podkręciłem napięcie na 1.8v nie wyrabiają i zwisa komp przy wyższym fsb :(. Jeśli ktoś może mi pomóc w konfiguracji kręcenia pamięci będę wdzięczny (albo podać linka z instrukcją co do taktowania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Athlona 1700XP+ i na fsb 174 wyciągam 2186 Mhz przy mnożniku 12.5/13 i napięciu 1.60v, tylko że pamięci "NO NAME 333" którym podkręciłem napięcie na 1.8v nie wyrabiają i zwisa komp przy wyższym fsb :(. Jeśli ktoś może mi pomóc w konfiguracji kręcenia pamięci będę wdzięczny (albo podać linka z instrukcją co do taktowania).

Małe sprostowanie: napięcie pamięci to 2.8v a nie jak pisałem 1.8v. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam KT4V ( już nie długo będzie coś lepszego )oraz Bartona 2500+ i max ile mi się udało to 198x11 - Większe FSB powoduje znaczny spadek stabilności a w zasadzie całkowity jej BRAK. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doświadczalnie na MSI kt4v kręciłem max FSB=194MHz na Elixirach 166MHz. Ale żeby nie zniszczyć dysku (zajechałem 3 różne dyski)ustawiłem na 172MHz. Za pomocą "drut-moda" wymusiłem mnożnik 14 i napięcie na procku 1,75V. Ustawieniem biosu dodawałem 0,1V czyli na procku max 1,85V. Na mostek pólnocny nałożyłem duży radiator na paście Arctic Silver 2. Na procku i grafie chłodzenie wodne. Obudowę otwarłem i ustawiłem wentylator pokojowy naprzeciw płyty głównej. Efekt 2410MHz. Całość chodziła parę dni bez problemów do chwili gdy małżonka robiła sprzątanie jak syn grał na kompie. Podobno po kilku-kilkunastu minutach po usunięciu nadmuchu wentylatora pokojowego, usłyszeli pyknięcie i komp zgasł był. Próbowałem go postawić na nogi ale bez rezultatu. Wg mnie padł układ regulujący napięcie na Mosfety na płycie głównej. Płyta poszła do reklamacji. Podczas oczekiwania kupiłem ABITA NF7-S, wymieniłem pamięci na TwinMosy 400MHz. Ustawiłem mnożnik na 11,5 napięcie na 1,9V FSB=210MHz i chodziło wszystko dobrze. Na Allegro kupiłem Bartona XP 2500+ i podkręciłem FSB do 220MHz, mnożnik na 11 => 2420MHz przy napięciu na procku 1,8V. Po miesiącu dostałem nową płytę MSI kt4V w wersji 1.0A i teraz trzeba będzie ją sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz mój podpis . Tylko tyle mi sie udalo wyciagnąć bo mam felerna serie procka :(. Płyta może nie jest super do podkrecania ekstremalnego ale do lekich krecen sie jak najbardziej nadaje tak pozatym to jest bardzo stabilna . Przynajmniej u mnie tak działa :P . Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skromnie na moim MSI KT4V 13* 178 napięcie 1.625 AMD 2000XP Bez zadnych problemów . Płyte generalnie polecam chodz bez jakiegoś super entuzjazmu ! Poprawna Solidna Stabilna a Ostatnio chyba tez Tania !

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...