jakac Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 wiec sprawa wygląda następująco mam najlepszą płytę pod słońcem ABIT NF7-S :D ale cosik mi nie pasi otuż jak ustawiam np FSB na 220 MHz to jak wchodzę do Windowsa i odpalam CPU-Z to FSB mi skacze od 210 do 220 MHz <- czy to jest normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 co rozumiesz poprzez slowo skacze?/ zmienia sie z 210 na 220 ?? sprawdz innym np : aida albo sandra , wcpud Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 w wcpuid nie ma czegoś takiego :D ale i tak mnie to ciekawi czemu to FSB skacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 w biosie wylacz thermal throoting cpu czy cos takiego.... w czwartym od gory ( po lewej ) menu ustawiasz wszystkie wartosci ( te co sa wyrazane w procentach ) na wylaczone.... to dobrze dziala na stabilnosc proca.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 w biosie wylacz thermal throoting cpu czy cos takiego.... w czwartym od gory ( po lewej ) menu ustawiasz wszystkie wartosci ( te co sa wyrazane w procentach ) na wylaczone.... to dobrze dziala na stabilnosc proca.... Ja mam powyłączane i też skacze - znielubiłem przez to CPU-Z (v 1,19a - bo ta pokazuje wszystkie 4 timingi i dual) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 ja mam ver. 1.17 i mi wszystko dziala spox ... sciagam teraz ta najnowsiejsza wersje i zobacze jak jest.... PS a czy w tym czasie macie wlaczony monitor mbm5 ?? co wam on pokazuje ( ofkoz chodzi mi o predkosc proca... ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 ja tam sie nie znam bo nie mam ale u kolegi wlasnie na nf7s jak sprawdzalme swojego proca to zrobil sie neizly myk :) w pewnym momencie cpu-z zaczal pokazywac głupoty :) a wcpuid dzialal poprawnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Mam Cpu-z 19b Przy fsb 200mhz wszystko wporzadku ale faktycznie po ustawieniu fsb 225mhz widac skoki +/- 5mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 :arrow: OT: Chaos - nie dalo sie wiekszego objetosciowo obrazka wstawic? 227 KB - ktoz to widzial?? pomysl o tym nastepnym razem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 WCPUID pokazuje statycznie CPU-Z dynamicznie jakby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vegetto Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Ja na fsb 200 też mam takie dziwne objawy w niektórych programach (głównie AIDA i 3dMarki) w wcpuid i cpu-z wszystko jest zawsze pokazywane poprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 :arrow: OT: Chaos - nie dalo sie wiekszego objetosciowo obrazka wstawic? 227 KB - ktoz to widzial?? pomysl o tym nastepnym razem. ano sorry ... jakos nie zwróciłem uwagi .. zwracam honor na swoje usprawiedliwienie mam ino to ze pierwszy raz dawałem obrazek .. screen pomniejszony do 57 kilo mozna zobaczyc tu ZONK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 4 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2003 u mnie tez jakis kupon z tym FSB podgladam w cpu-z i przy ustawieniach 220 mam wachania w dol o 10MHz!! nie rozumiem, co sie dzieje, gdyz wina zasilki to raczej nie jest (chieftec 360) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 podgladam w cpu-z i przy ustawieniach 220 mam wachania w dol o 10MHz!! nie rozumiem, co sie dzieje, gdyz wina zasilki to raczej nie jest (chieftec 360) Wg mnie CPU-Z się nie myli i można to sprawdzić zapuszczając jakiegoś benchmarka. Wyglądałoby to więc na cechę płyty głównej (n-force'a?). Co ciekawe są pewne "magicznie" stabilne częstości -- u mnie to np. 200 i 204 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 U mnie jest to samo. Ciekawe co Abit skopał... Bo na Soltku 75FRN2 tak nie miałem. Może wyjdzie jakiś nowszy biosik i cos poprawią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 7 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2003 U mnie są wachania tylko magistrali pamieci w granicach 1MHz przy fsb200 natosmiast przy 220 też mam przeróżne ciekawostki Mobo 8rda rev 1,1 ( max fsb 225 bez modów :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...