thical Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Problem powazny i zagdakowy strasznie : Zaczelo sie to wczoraj , poprostu zaczela mi sie wylaczac myszka I.E 3.0 i po kilku sek. znowu wlaczac ( przy wlaczeniu bylo slychac dzwiek jak windows znajduje nowe urzadzenie) tak jakby USB nawalalo. Na drugi dzien wlaczam komputer i zamiast windowsa po wgraniu logo , pionowe pasy na caly ekran i nic poza pasami niewidac. W skrocie doszedlem do tego ze jak przelaczam magistrale na zworce w plycie na 133 to wszystko dziala OK , jesli dam na 166 to niedobrze. Pasy po kilku resetach zniknely ale problem z wylaczajaca sie myszka pozostal ale tylko na 166 , na 133 komp dziala poprawnie. Wykluczam grafe i pamieci bo na 133 dziala all dobrze. Chcialbym tez zaznaczyc ze komp dzialal pol roku na 166 i wszystko bylo tip top. PYTANIE : Padla plyta czy zasilacz bo na to bym stawial ? Czy to mozliwe zeby przez za male napiecia czy t.p fiksowalo USB na plycie ? zasilacz to megabajt 350W - odrazu zaznacze ze odkad mam ten zasilacz to jak komp podziala z 2h to po resecie nierusza.Trzeba wylaczyc kompa odczekac z 10 min. i wlaczyc zeby znow ruszyl. Na 133 oczywiscie all good. Z gory dzieki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 zasilacz to megabajt 350W - odrazu zaznacze ze odkad mam ten zasilacz to jak komp podziala z 2h to po resecie nierusza.Trzeba wylaczyc kompa odczekac z 10 min. i wlaczyc zeby znow ruszyl. Na 133 oczywiscie all good.Sam sobie odpowiedziałeś. --- AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 u mojej dziewczyny na gigabyte pod celerony i p3 po wyłączeniu kompa nie można go włączyć, trzeba na 5 sekund wyłączyć zasilanie i włączyć. gigabyte ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 standardowo zalecamy profilaktyczna wymiane zasilacza :-D zawsze szkoda jak komputerki nagle odchodza... przeloz myszonke do innego usb sprawdz tez na przelotce pod ps2, moze i sama myszka fiksuje? kto to wieee... przeloz myszke do kumpla to sie dowiesz Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Dzieki za wszystkie porady. Myszke przekladalem do innego portu USB i to samo. Co do samej myszki mysle ze raczej wszystko z nia ok bo przypomne ze komp na magistrali 133 dziala jak nalezy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...