Dr.Crash Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Witajcie! Mam pytanie, czy ktoś zmieniał już cooler na karcie Radeon 8500? Właśnie przymieżam się do przeprowadzenia takowej operacji, tylko nie wiem czy to jest opłacalne? A po drugie chodzi mi o możliwości montażu. Czy klej termoprzewodzący sprawdzi się? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Ja akurat na radeonie nie zmieniałem, ale wymiana radiatora powinna pozwolić an lepsze o/c i jezeli podniesies napiecie dla jadra (ten trik z ołówkiem) bedziesz miał chłodniejszą karte i zarazem stabilniejszą. Ja jak zmieniałem radiatory to odrazu też je szlifowałem potem pasta srebrna i jakies superglue/kropelka po kropelce na rogi chipsetu i do przodu potrzymać trochę i bedzie dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 właśnie, o co chodzi z tym ołówkiem, i ewętualnie gdzie znaleźć opis i schemat do przeprowadzenia takiej modyfikacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 gdzieś na twojepc.pl było ale nie moge tego teraz znaleść bo to w newsach było... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 link do triku z ołówkiem Kliknij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 wielkie dzięki. o to mi chodziło. zobaczymy co teraz mi wyjdzie. Jeszcze raz dzięki. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Są dwie różne metody zdejmowania radiatora z GPU. Na zimno, albo na ciepło. Pierwsza metoda - wsadzasz swojego Radeona do woreczka antystatycznego (takiego jak dostałeś razem z grafiką czy dyskiem) do zamrażalnika na ok. 1 godzinę. Wyjmujesz podkładasz kartę kredytową (podobno najlepsza jest VISA :P) i nożykiem odrywasz radiator. Druga metoda - odłączasz zasilanie wiatraczka na swoim Radeonie i zapuszczasz 3DMark'a, Q3A lub inną grę w wysokiej rozdzielczości i dużych detalach, aby mocno obciążyć GPU. Czekasz na zwis (możesz nawet podnieść częstotliwość GPU do 300MHz jakby się nie chciał zawiesić) i postępujesz dalej jak w przypadku pierwszej metody. Połamiania GPU :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...