srekal34 Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Siema! Mam na celowniku kartę Radeon 9800 od Gigacube lub Mint. Obydwie firmy mają na pokładzie pamięci Infineon 3.0. moje pytanie brzmi- Jak kręcą się te pamięci-czy uda mi się osiągnąć 340MHz(680DDR) po założeniu radiatorów na pamięci?? Następne pytanie, to jakie ustawienia sa wydajniejsze- rdzeń 470/pamięci powiedzmy 660, czy rdzeń 412/pamięci 730?? Po raz kolejny proszę o nie pisanie wątków nt. po co podkręcać tą kartę. Aha, jeszcze jedno. Ma ktoś instrukcje do zrobienia vmem na PCB Radeona 9800 z ww. pamięciami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Nikt mi nie pomoże?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simeone Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Lepiej weź Gigacube bo to poprostu OEM od firmy Gigabyte i napewno jakość wykonania lepsza niż polskiego Minta! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 odysłam do tego artykułu , tam wyrażnie pisze że nie pujda bez uszkodzesdzeń powyżej 320 MHZ http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=172&...ctr_str_numer=3 na samym końcu Ostrzeżenie Na rynku dostępne są też Radeony 9800 wyposażone w gorszej jakości pamięci Infineona. Należy do nich karta Gigacube. Przedstawiona modyfikacja nie zadziała na tego typu kartach. Pamięci Infineona pracują w okolicach 320MHz (640MHz) tak więc przeflashowanie takiej karty może spowodować uszkodzenie na niej pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Lepiej weź Gigacube bo to poprostu OEM od firmy Gigabyte i napewno jakość wykonania lepsza niż polskiego Minta! Człowieku wiesz co to jest polski Mint? jak nie to nic nie pisz więcej :P to czyste ATI OEM w pudełku z napisem Mint Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 reyden- to z tymi 640MHz to akurat nie wierzę- bez problemu idą na 660MHz bez rdiatorów. Ja się tu pytam, czy jak założę radiatory to pójdą więcej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 reyden- to z tymi 640MHz to akurat nie wierzę- bez problemu idą na 660MHz bez rdiatorów. Ja się tu pytam, czy jak założę radiatory to pójdą więcej?A co ty qufa myślisz że to forum dla wróżek :x jak sparwdzisz to się przekonasz bo tak naprawdę nikt ci tego nie powie na ile ci pujdzie może pujść nawet na 2000mhz :P a może wogóle się nie podkręcać. KAPUT :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Kaput? Wiesz co to znaczy? Bo albo ja albo ty nie wiesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Kaput? Wiesz co to znaczy? Bo albo ja albo ty nie wiesz... kaput=rozumieć, tak przynajmniej się mówi :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 odysłam do tego artykułu , tam wyrażnie pisze że nie pujda bez uszkodzesdzeń powyżej 320 MHZ http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=172&...ctr_str_numer=3 na samym końcu Ostrzeżenie Na rynku dostępne są też Radeony 9800 wyposażone w gorszej jakości pamięci Infineona. Należy do nich karta Gigacube. Przedstawiona modyfikacja nie zadziała na tego typu kartach. Pamięci Infineona pracują w okolicach 320MHz (640MHz) tak więc przeflashowanie takiej karty może spowodować uszkodzenie na niej pamięci. teoretycznie powinny działać na 666 Mhz (bo to jest właściwa prędkość dla kości 3,0) - a praktycznie ? na pewo tak pójdą z radiatorami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Yamroz- Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Kaput? Wiesz co to znaczy? Bo albo ja albo ty nie wiesz... kaput=rozumieć, tak przynajmniej się mówi :roll: Z tego co wiem to kaput=mniej wiecej tyle samo co smierc, umrzec(nie znam dojcza dobrze) niegdy nie spotkalem sie z twoja interpretacja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Kaput? Wiesz co to znaczy? Bo albo ja albo ty nie wiesz... kaput=rozumieć, tak przynajmniej się mówi :roll: Z tego co wiem to kaput=mniej wiecej tyle samo co smierc, umrzec(nie znam dojcza dobrze) niegdy nie spotkalem sie z twoja interpretacja...Hmm zgodzę się z tobą też kiedyś o tym słyszałem tylko o tym nie pomyślałem no ale nie o tym temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Jak juz jestęsamy przy pamiątkach grafy , to czy ktos z was się spotkał z pamieciami firmy Toshiba :?: I czy to możliwe żę 32 mb pamiecii jest rozłożone na 4 kostki :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...