ZeroSuper Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Jak to jest z tym dualem? Mam pewien problem z moim sprzętem (jak w opisie 8) ), mianowicie chodzi mi o pamięci. Kiedy odpalam je bez duala to przy napięiu 2.8V chodzą na 200MHz na timingach 2.5-3-3-11 a przy 166MHz 2-2-2-6. Standartowo chodzą na 2.5-3-3-7. Ale gdy odpalam je w dualu to na 200 nie chcą wstać na żadnych timingach a w 166 tylko w defaultowych lub wyższych. Czy to wina płyty, czy dual powoduje ,że pamięci są bardziej obciążone? I jeszcze jedno, czy jest możliwość innego ustawienia pamięci na Solteku SL-75FRN2-L niż By SPD lub Synchro(Auto)? Płytka z Biosem 1.6 Rev. E Napiszcie coś konkretnego, bo po użyciu szukaj jest tysiąc postów i zero odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Kiepskie pamięci ot co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Mi sie cos wydaje pamieci moga sie ze soba grysc. W single nie jest to takie zauwazalne. Pamieci czesto ktore ida w singlu na 200 to w dualu sie wywalaja. Najlepiej jest jak sie ma tak zwane "dual pack" czy cos w tym rodzaju :wink: . Wtedy masz pewnosc gdyz sa to pamieci z kolejnymi numerami produkcji. Choc nie zawsze oznacza to ze akurat pojda na takie fsb jakie chcesz. Tak mi sie wydaje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...