Skocz do zawartości
ZeroSuper

Dual a podkręcanie pamięci.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z tym dualem? Mam pewien problem z moim sprzętem (jak w opisie 8) ), mianowicie chodzi mi o pamięci. Kiedy odpalam je bez duala to przy napięiu 2.8V chodzą na 200MHz na timingach 2.5-3-3-11 a przy 166MHz 2-2-2-6. Standartowo chodzą na 2.5-3-3-7. Ale gdy odpalam je w dualu to na 200 nie chcą wstać na żadnych timingach a w 166 tylko w defaultowych lub wyższych. Czy to wina płyty, czy dual powoduje ,że pamięci są bardziej obciążone? I jeszcze jedno, czy jest możliwość innego ustawienia pamięci na Solteku SL-75FRN2-L niż By SPD lub Synchro(Auto)? Płytka z Biosem 1.6 Rev. E

Napiszcie coś konkretnego, bo po użyciu szukaj jest tysiąc postów i zero odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie cos wydaje pamieci moga sie ze soba grysc. W single nie jest to takie zauwazalne. Pamieci czesto ktore ida w singlu na 200 to w dualu sie wywalaja.

Najlepiej jest jak sie ma tak zwane "dual pack" czy cos w tym rodzaju :wink: . Wtedy masz pewnosc gdyz sa to pamieci z kolejnymi numerami produkcji.

Choc nie zawsze oznacza to ze akurat pojda na takie fsb jakie chcesz. Tak mi sie wydaje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...