Skocz do zawartości
azyl

aparat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj kupiłem aparat-kamere firmy creative PC-CAM 300

w instrukcji jest napisane iz najpierw trzeba zainstalowac wszystkie sterowniki , ptem dodac nowy sprzet ( bez podlaczania urzadzenia ) a na koncu kiedy joz jest wszystko wgrane podlaczyc aparat.

niestety po zainstalowaniu sterownikow w kreatorze dodawania nowego sperzetu komputer nie widzi aparatu a kiedy go podlacze to odrazu komputer sie restartuje a w scandisku wynajduje milonny nieprawidlowych klastrow i obcina je :(

prosze o pomoc jak zainstalpwac ten sprzet

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.viaarena.com/?PageID=298 sprawdź czy to pomoże. Ale coś mi wygląda na błąd w sterownikach Creative - poszukaj na ich stronie poprawek (albo nowej wersji?). Instalujesz to "automatem"? Można spróbować ręcznie - to często pomaga.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

udalo mi sie podlaczyc aparat tak zeby kerator zaczol dodawac nowy sprzeyt ale kiedy mam wybrac sterownik ( sa do wyboru jeden niepodpisany cyfrowo i kilka podpisanych ) i wybieram podpisany to pisze ze plik jest uszkozdony natomiast kiedy wybieram nie podpisany to tuz po rozpoczeciu instalacji komputer sie sesetuje a w scandiscu wykrywa mi bledy :((((((

blagam pomocy !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A która masz kamerę ? PC-CAM 300 czy PC-CAM 300 1,3M?

Jeśli plik sterownika jest uszkodzony, no to raczej nie da się zainstalować. Ściągnij ze strony Creative, najlepiej wybieraj po numerze produktu. Może tylko jedna wersja językowa jest uszkodzona, sprawdź czy instaluje się angielska.

---

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...