Skocz do zawartości
lopo

AXP 1800+&DFI AK74-EC

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem - chce kupic Athlona XP 1800+ :twisted: , ale moja plytka,czyli DFI AK74-EC ma FSB 100MHz (max 130) i zastanawiam sie wlasnie z jaka czestotliwoscia bedzie u mnie chodzil ten proc...

Jestem ciekaw jaki mnoznik maksymalny ma ta plyta, bo informacji tej nie znalazlem w jej specyfikacji :evil: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jush sam nie wiem, bo w tamtym topiq ktos napisal, ze ten chip obsloogooje magistrale 133, ja sie nie zgodze, bo nawet w najnowszym biosie do mojej plytki jest max 132, a po wlozeniu xpka jechal na 100.

mozesz pokrecic magistrale na 108 i dac max. mnoznik

jezeli bedziesz mial mnoznik 13, to osiagniesz 1400 mhz, ale nie bedzie to wydajnosc pelnego xpka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywanej nie chce kupowac, poza tym nie stac mnie na razie na to i na to (plyta + proc + pamiatki nowe do plyty) bo mam zamiar jeszcze wymieniac grafe... na razie mam zamiar zmienic proca i grafe a pozniej ewentualnie plyta + pamiatki nowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nien jest rozowo, chipset KT133 NIE obsluguje magistrali 133 ( to 133 odnosi sie do taktowania pamieci) ,wiec sa dwa wyjscia albo procek nie ruszy wogole albo pojdzie na 1150MHz (mnoznik 11.5x 100 ) zapewne fsb moglbys nawet trochu podniesc ale w granicach 112 jush ci chipset siadzie ( moshlife ze wczesniej moshlife ze pozniej) , ja na solteku KV2-X moge teoretycznie ustawic 180MHz nawet ale kupa z tego skoro chipset sie wywala jush na 111 :-[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...