Skocz do zawartości
s0n1c

Atrament do drukarki

Jaki tusz  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Jaki tusz

• Activejet
      1
    • Inktec
      11
    • Wielokropek
      3
    • Orginalny Canon BCI-3
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki maly problemik dotyczacy tuszu do drukarki, a dokladniej do Canona i550

Skonczyl mi sie czarny tusz i nie wiem czy kupic orginalny zasobnik czy kompatybilne. Drukarke mam jeszcze na gwarancji (i to jeszcze dluuugo) i nie chcialbym zeby cos sie zrabalo w niej.

Moja prosba jest taka jaki kupic atrament (kasy nadmiaru nie mam)

Orginalny i miec spokoj z gwarancja czy tzw "podrobke".

Jak z tych nieorginalnych to jakiej firmy jest najlepsza.

Z gory Tnx.

W ankiecie napisalem firmy ktore znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zagłosowalem na InkTec - dolewka jest ok, nie rozmazuje sie jak wyschnie, praktycznie nie ma roznicy oryginał vs dolewacz / oczywiscie wsyzstko jeszcze zalezy jak bardzo jest zjechany kartridz :) /

Mam jedynie zastrzezenia do produktów marki Black Point / Pelikan jak kto woli / czarny tusz sie rozmazuje jak wyschnie ... :(

Testowane na HP 610C i HP 920C

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi dokladniej chodzilo o cale wklady, bo moich sie nie uzupelnia (zreszta bylo by to nie oplacalne)

Ale jak mowicie zeby wzisc tego Inktec'a to, zastanowie sie jeszcze do poniedzilaku a potem do sklepu :)

A w innych postach zachwalano podobno wielokropek (moze sie imyle)

czekam na dalsze odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze używam wymieników innych firm do mojego epsona i to od ładnych paru lat i absolutnie nic złego się z nim nie dzieje a orginalny atrament bulit by epson miałem tylko raz... przy zakupie drukarki :D

aha i przy zakupie kierował bym się tylko i wyłacznie ceną czyli bież najtańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi dokladniej chodzilo o cale wklady, bo moich sie nie uzupelnia (zreszta bylo by to nie oplacalne)

.

Hehe - jak zauwazyles wiekszosc tych co sie wypowiedzieli maja HP, a jak HP to albo dolewka albo nowy oryginalny wkład :), niesety nie widziałem jeszcze "firmowych" regenerowanych wkladow do wyzszych modeli HP niz 610C ... a szkoda.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Canona S520 więc jest to podobny model, lecz zeszloroczna seria. Tusze mamy te same.

Jeśli chodzi o czarny tusz to na poczatku kupilem zamienik Fullmarka i okazało się, że jakość druku była OK ale starczylo na dwukrotnie mniej stron wydruku niz oryginal - w dodatku trzeba bylo wiercic odpowierznik bo nie drukowalo wiecej niz 5 stron na raz.

Pozniej dostalem oryginalny tusz, kilka dni temu zabilem go tuszem Activejet i jakosc jest gorsza niz byla na oryginalnym. Ale byc moze spowodowane to bylo tym, ze troszke podsechl pojemnik.

Jaja mialem z kolorami. Nabilem fullmarkiem i zalalo mi glowice. Po godzinnym czyszczeniu i wielokrotnym "glebokim oczyszczaniu" z poziomu windowsa wszystko wrocilo do normy. Moja rada: nie wlewaj do pelna (max do polowy pojemnika) bo moze ci pojemnik puszczac atrament na glowice.

Jesli chodzi o gwarancje t uzywajac zamiennikow nie ryzykujesz - bo nic ci sie nie stanie z glowica, nabijanie zawsze niesie ryzyko uszkodzenia glowicy (przynajmniej w tym modelu).

Jak masz jakies pytania to wal - mam juz doswioadczenie z tymi drukarkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Hehe - jak zauwazyles wiekszosc tych co sie wypowiedzieli maja HP, a jak HP to albo dolewka albo nowy oryginalny wkład :), niesety nie widziałem jeszcze "firmowych" regenerowanych wkladow do wyzszych modeli HP niz 610C ... a szkoda.

Pozdro

to mało widziałeś ;)

www.pryzmaty.pl

mają tam second File do HP (zresza nie tylko)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jest jak sie mieszka na zadupiu zadupia Łodzi :)

Firmowe widziałem BASFa - zamienniki były do nizszych modeli a ceny takie same jak tu czyli jakies 80pln ...

Zamienniki 100 tansze hmm ale w sumie dolewka i tak najlepiej wychodzi :) IncTec 2x30ml 60PLN :)

Ale dzieki za nfo w koncu głowice nie sa wieczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jest jak sie mieszka na zadupiu zadupia Łodzi :) 

Firmowe widziałem BASFa - zamienniki były do nizszych modeli a ceny takie same jak tu czyli jakies 80pln ...

Zamienniki 100 tansze hmm ale w sumie dolewka i tak najlepiej wychodzi :) IncTec 2x30ml 60PLN :)

Ale dzieki za nfo w koncu głowice nie sa wieczne :)

Mam nadzieje ze skorzystasz. Ja zastanawiam sie nad InkTekiem do HP 5150 (atrament 56/57 z 5550) - ale nie wiem czy tusz wytrzyma 1200x1200 DPI (i nie pozatyka dysz)

bardzo dobrą ofertę ma AGAWA

http://www.agawa.pl/

sprzedaż wysyłkowa - 100ml atramentu czarnego sprzedają za 80 zł (i wiem ze jest to atrament robiony specjalnie pod moją drukarkę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...