Rafalmag Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Założyłem chłodzenie wodne na CPU, GPU, NB :twisted: :twisted: Wlaczam kompa, ładuje się Win XP i w momencie kiedy powinien otworzyć się ekran logowania, widze czarny ekran z 2 czarnymi kreseczkami na gorze albo mozaike roznych kolorow :evil: :idea: Wlaczenie AGPx2 (zamist x4) i wyłaczenie Fast Write rozwiązuje problem. Moja MB jest uszkodzona czy to kwestja sterowników :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Bios moze zmien , a jak nie to na gwarancje . POwiedz tylko jaka masz wersje Bisa teraz . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Bios 1017 - niedawno aktualizowalem. Zmienilem sterowniki do Radeona i teraz to juz AGPx2 nie dziala :( Zmienialem na rozne Catalysty 3,8 3,7 3,6 3,2 i tez kilak omeg. Prawie to samo. Np. na tych 3,8 system sie wlaczal, chodzil bardzo wolno i 3dmark03 wyswietlal przy kazdym tescie "not supproted". Zawsze jak wybralem z "menu F8" - "VGA mode" t osystem sie wlaczal poprawnie. Bardzo dziwne :/ :idea: Mysle, ze przykrecajac blok do NB (wtedy bez podkladek :oops: ) CHYBA rozerwalem 2 sciezki :evil: . Moze to byc przez to? Ale czemu w takim razie czasem dziala, a czasem nie :?: :?: :idea: Przed instalacją WC wszytko chodziło poprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Nie ubrudziłeś czasem grafy albo mobo pastą termoprzewodzącą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Bios 1017 - niedawno aktualizowalem. Zmienilem sterowniki do Radeona i teraz to juz AGPx2 nie dziala :( Zmienialem na rozne Catalysty 3,8 3,7 3,6 3,2 i tez kilak omeg. Prawie to samo. Np. na tych 3,8 system sie wlaczal, chodzil bardzo wolno i 3dmark03 wyswietlal przy kazdym tescie "not supproted". Zawsze jak wybralem z "menu F8" - "VGA mode" t osystem sie wlaczal poprawnie. Bardzo dziwne :/ :idea: Mysle, ze przykrecajac blok do NB (wtedy bez podkladek :oops: ) CHYBA rozerwalem 2 sciezki :evil: . Moze to byc przez to? Ale czemu w takim razie czasem dziala, a czasem nie :?: :?: :idea: Przed instalacją WC wszytko chodziło poprawnie. Mialem podobna jazde z gf4 ti 4200.. karta byla po malych przejsciach i nagle przestala dzialac przy agp4x a przy agp2x chodzila normalnie... Wyniki benchmarkow nawet si enie zmienily, gralo sie dobrze ale jakos mnie to wpienialo.. robilem reinstalki, zmienilem biosy, pytalem o pomoc na forum... Pewnego dnia obejrzalem karte dokladnie pod ostrym swiatlem i okazalo sie ze przepalone sa 2 sciezki przy stykach od slotu agp 8O Po polaczeniu ich poprzez przylutowanie drucika agp4x powrocilo i grafa dziala tak od prawie roku. Tak wiec zobacz jak to wyglada u ciebie, bo podane przez ciebie objawy sa identyczne jak u mnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Hmm... To ciekawe. Ale tez działało Ci różnie z różnymi sterownikami i też wysypywał się przy wchodzeniu w tryb graficzny Windowsa :?: Napisz dokładnie gdzie miałeś te przepalone styki. Ja myśle, ze ja mam tak na MB. Cos chyba pociolem wokol NB, bo przykrecałem blok na chipset bez podkładek :oops: , a sróbka miała ostre krawędzie i poryła MB. Musze obejrzeć tą moją kartę 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Uszodzona byla karta, tj sciezki przy agp, odwracajac karte wiatraiem do dolu byla to chyba 2 sciezka od lewej. Wieszal sie tylko w agp4x przy starcie windy w chwilach gdy w98se leca te glupawe chmurki na pasku. Setry i agp drivery oraz reinsalki nie zmienialy stanu rzeczy, w agp2x lazilo bez przeszkod... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalmag Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Aha, to ja mam troche podobnie. Windows XP sie ladował, ale kiedy miał wyświetlic sie niebeiski ekran logowania - był czarny ekran (monitor gasł -> zolta diodka) i po ok. 20s automatyczny reset. Tylko raz, jzu nei wiem co ustawilem, pojawialy sie bledy - jakies pionowe kreski, jak lecial ten pasek ladowania windows xp (na czarnym tle). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Proponuje ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> inna , najlepiej tania grafike na agp (na wypadek gdyby mobo palila karty :) :twisted: lepiej zapalzcic za tnt2 czy gf2mx niz za radka 9500pro i wyzej :D ) i sprawdzic plyte glowna. Potem przyjrzyj sie uwaznie i zobacz sciezki przy agp na grafice, najlepiej pod ostrym swietle. Jak cos znajdziesz to bingo. W sumie to bardzo prawdopodobne ze to podobne awarie, 2 rozne chipy i konstrukcje a obawy nietypowe i blizniaczo podobne. A naprawa banalna.. gorzej ze do dzis nie doszedlem co sie moglo stac... po polaczeniu sciezek plyta latala z agp4x na tej samej mobo... Mozesz jeszcze sprobowac powrocic do poprzedniego chlodzenia moze ty gdzies tkwi usterka... powodzenia! nie sie udalo:) gf4 lata do dzis :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...