Olek Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Witam właśnie przeglądam www.benchmark.pl a tam konkurt sponsorowany przez Intel pytania zwiazane oczywiscie z Intelem HT http://www.benchmark.pl/konkursy/13.Intel/.../quiz_intel.gif to chyba poprawny link jeśli nie to sorka ale na benchamrk łatwo znaleść po lewej stronie z logo intela :) P.S Wiem że ja nie wygram :) ale moze komuś z Tweak sie poszcześci Moje odpowiedzi jak nie błedne to poprawdzcie (wszytskie to tylko przypuszczenie moje :) ) 1. A 2. nie 3. XP-eki 4.200x 5.nie bedę strzelał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Ja bym poszukał na stronie Intela bo jak benchmark robi konkursy to zawsze trzeba wejść na strone sponsora :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Witam właśnie przeglądam www.benchmark.pl a tam konkurt sponsorowany przez Intel pytania zwiazane oczywiscie z Intelem HT gif[/color]' target='_blank'>http://www.benchmark.pl/konkursy/13.Intel/...e=18]gif[/size] [/b] to chyba poprawny link jeśli nie to sorka ale na benchamrk łatwo znaleść po lewej stronie z logo intela :) P.S Wiem że ja nie wygram :) ale moze komuś z Tweak sie poszcześci Moje odpowiedzi jak nie błedne to poprawdzcie (wszytskie to tylko przypuszczenie moje :) ) 1. A 2. nie 3. XP-eki 4.200x 5.nie bedę strzelał taaaa na pewno poprawny link do quizu :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 4.1996 (chyba) 1993 Zauważywszy, że zasoby procesorów często nie są w pełni wykorzystywane, konsultant Intela Glenn Hinton tworzy koncepcję technologii HT. 1996 Inżynierowie zaczynają integrować· technologię HT z projektowanym układem o roboczej nazwie Willamette, który stanie się rdzeniem procesorów Pentium 4 i Xeon. 1999 Systemy wykorzystujące technologię HT przechodzą pierwsze testy w Intel Labs. 28 sierpnia 2001 Intel po raz pierwszy demonstruje technologię hiperwątkowości. 6 luty 2002 Technologia hiperwątkowości pojawia się w serwerach opartych na procesorze Intel® Xeon™. 5.np. Adobe Photoshop i MacAfee (dane ze strony Intel`a ale jeszcze poszukam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 pytania są bardzo podchwytliwe np: 5. Podaj dwie przykładowe aplikacje, które pracując równocześnie wykorzystają zalety HT ? z tego co mi wiadomo to każda aplikacja pracująca z inną w tym samym czasie skorzysta z HT dobrze myślę???? aktualizacja: A co do pytania numer 1 to według tom's hardware jest to odp: B) zaoszczędzony. A zna ktoś odp na pytanie 2??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...