Skocz do zawartości
Olek

Pomóżcie bo nieznam wszytskich opowiedzi :-( !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam właśnie przeglądam www.benchmark.pl a tam konkurt sponsorowany przez Intel pytania zwiazane oczywiscie z Intelem HT

http://www.benchmark.pl/konkursy/13.Intel/.../quiz_intel.gif

to chyba poprawny link jeśli nie to sorka ale na benchamrk łatwo znaleść po lewej stronie z logo intela :)

P.S Wiem że ja nie wygram :) ale moze komuś z Tweak sie poszcześci

Moje odpowiedzi jak nie błedne to poprawdzcie (wszytskie to tylko przypuszczenie moje :) )

1. A

2. nie

3. XP-eki

4.200x

5.nie bedę strzelał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam właśnie przeglądam www.benchmark.pl a tam konkurt sponsorowany przez Intel pytania zwiazane oczywiscie z Intelem HT 

gif[/color]' target='_blank'>http://www.benchmark.pl/konkursy/13.Intel/...e=18]gif[/size] [/b]

to chyba poprawny link jeśli nie to sorka ale na benchamrk łatwo znaleść po lewej stronie z logo intela :) 

P.S Wiem że ja nie wygram :) ale moze komuś z Tweak sie poszcześci 

Moje odpowiedzi jak nie błedne to poprawdzcie (wszytskie to tylko przypuszczenie moje :) ) 

1. A

2. nie

3. XP-eki 

4.200x

5.nie bedę strzelał

taaaa na pewno poprawny link do quizu :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4.1996 (chyba)

1993 Zauważywszy, że zasoby procesorów często nie są w pełni wykorzystywane, konsultant Intela Glenn Hinton tworzy koncepcję technologii HT.

1996 Inżynierowie zaczynają integrować· technologię HT z projektowanym układem o roboczej nazwie Willamette, który stanie się rdzeniem procesorów Pentium 4 i Xeon.

1999 Systemy wykorzystujące technologię HT przechodzą pierwsze testy w Intel Labs.

28 sierpnia 2001 Intel po raz pierwszy demonstruje technologię hiperwątkowości.

6 luty 2002 Technologia hiperwątkowości pojawia się w serwerach opartych na procesorze Intel® Xeon™.

5.np. Adobe Photoshop i MacAfee (dane ze strony Intel`a ale jeszcze poszukam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytania są bardzo podchwytliwe np:

5. Podaj dwie przykładowe aplikacje, które pracując równocześnie wykorzystają zalety HT ?

z tego co mi wiadomo to każda aplikacja pracująca z inną w tym samym czasie skorzysta z HT dobrze myślę????

aktualizacja:

A co do pytania numer 1 to według tom's hardware jest to odp: B) zaoszczędzony.

A zna ktoś odp na pytanie 2???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi