Skocz do zawartości
grzesiekf

Thorton - która seria najlepsza (tego jeszcze nie było)

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądnąłem właśnie tematy na forum dotyczące procesorów Thorton. I nie wiem dalej jaka seria się najlepiej kręci. W postach pare osób mówiło że najlepszy do kręcenia jest MPMW -- a co z tygodniem produkcji i tymi oznaczeniami na początku (np. AQXEA, AQUCA) czy to już nie ma znaczenia ?? Ważne żeby było MPMW i na resztę się nie warto patrzeć?? Czy jednak ma to jakieś znaczenie? Jeśli ma to który najlepszy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thoroughbred = 256kB Cache L2 (jadro Thoroughbred)

Thorton = 512kB Cache L2 (jadro Barton), ale polowa wylaczona poprzez przeciecie jednego z mostkow L2 na procesorze - wystarczy go polaczyc i otrzymujemy Bartona - z Thorouhbredem tego sie zrobic nie da.

Podobnie w Duronie Applebred (jadro Thoroughbred) da sie wlaczyc 256kB Cache L2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KTÓRA SERIA LEPSZA ???

SE KUP I BEDZIESZ WIEDZIAŁ !!!

NA <span style="color:red;">[ciach!]</span> TAKIE TAMATY ! MOZE BYC NAJLEPSZA SERIA A KRECIC SIE BEDZIE MARNIE. MOZE BYC NAJGORSZA SERIA A KRECIC SIE BEDZIE WYSMIENICIE ! CALE FORUM ZAMIENIŁO SIE W BAJZEL TYPU KTORA LEPSZA KTORA GORSZA !

chyba sie zabardzo co niektorym nie narazilem :roll: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bllleeee bllleeee bllleeee tyle ci powiem.

I WIEM O CO CHODZI Z SERIAMI BATCHAMI ITP. TYLKO NA <span style="color:red;">[ciach!]</span> TAKIE TOPICI ! ???? !!!

POWIEDZ MI DO CZEGO DOSZLISCIE PRZEZ TAKIE TEMATY ?

DO TEGO ZE JEDEN 0324 IDZIE NA 2.6 A DRUGI 0324 IDZIE NA 2.4 ?

I WIELKIE DYLEMATY BO JA CHCE 2.6 A NIE 2.4 I CZEMU TAK JEST A NIE INACZEJ............ ITP ITD (na ile mógł isc na tyle poszedł :twisted: )

MOZE MI TERAZ WYSKOCZYSZ Z KOLOREM RDZENIA :?:

ps. pisz(cie) co chcesz(cie) ja akurat w tym temacie juz sie nie udzielam bo dosc mam tych bredni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra panowie dajcie spokój, jak wam przeszkadzają takie topiki to ich nie czytajcie i nie piszcie bzdur typu po co zalozyłeś ten topik. W tej chwili szukam info na temat procków i mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iają wasze wypowiedzi bo jak narazie zamiast dowiedziec się czegoś konkretnego to czytam bzdetne wypowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...