grzesiekf Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Przeglądnąłem właśnie tematy na forum dotyczące procesorów Thorton. I nie wiem dalej jaka seria się najlepiej kręci. W postach pare osób mówiło że najlepszy do kręcenia jest MPMW -- a co z tygodniem produkcji i tymi oznaczeniami na początku (np. AQXEA, AQUCA) czy to już nie ma znaczenia ?? Ważne żeby było MPMW i na resztę się nie warto patrzeć?? Czy jednak ma to jakieś znaczenie? Jeśli ma to który najlepszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 2000+ AQXEA - narazie 2.2GHz na 1.65V (dalej nie wiem) ale niektóre z tej serii dochodzą "tylko" do 2.1 GHz. Potem niestabilnie :( Jak zwykle trzeba "dobrze trafić" Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 raczej lepsze beda AQXEA, wyglada na to, ze najlepszy jest 27 tydzien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 A czym sie roznia Thortony od Thoroughbredow? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 technologia... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 0.13 obydwa chyba, no a ktore sa wydajniejsze, opłacalne albo ktore sie lepiej kreca :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Thorton to Barton tylko że ma obcięta połowę cache. Wydajność taka sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Thoroughbred = 256kB Cache L2 (jadro Thoroughbred) Thorton = 512kB Cache L2 (jadro Barton), ale polowa wylaczona poprzez przeciecie jednego z mostkow L2 na procesorze - wystarczy go polaczyc i otrzymujemy Bartona - z Thorouhbredem tego sie zrobic nie da. Podobnie w Duronie Applebred (jadro Thoroughbred) da sie wlaczyc 256kB Cache L2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 KTÓRA SERIA LEPSZA ??? SE KUP I BEDZIESZ WIEDZIAŁ !!! NA <span style="color:red;">[ciach!]</span> TAKIE TAMATY ! MOZE BYC NAJLEPSZA SERIA A KRECIC SIE BEDZIE MARNIE. MOZE BYC NAJGORSZA SERIA A KRECIC SIE BEDZIE WYSMIENICIE ! CALE FORUM ZAMIENIŁO SIE W BAJZEL TYPU KTORA LEPSZA KTORA GORSZA ! chyba sie zabardzo co niektorym nie narazilem :roll: :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 ke ke ke spojz na to => lepszy stepping wieksze prawdopodoibienstwo dobrego o/c gorszy stepping mniejsze prawdopodobienstwo tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekf Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 ke ke ke spojz na to => lepszy stepping wieksze prawdopodoibienstwo dobrego o/c gorszy stepping mniejsze prawdopodobienstwo tyle a co to jest ten stepping?? gdzie to się wyczytuje jaki jest ?? jaki jest najlepszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 ,,prawdopodobiensto'' czyli nie sprawdzisz, to sie nie dowiesz. bo prawdopodobnie to tam tego.... :lol: to na .................................................... to komu ! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Przeczytaj stary, przyklejony topic o juihb 1700+, tam nawet ślepy znajdzie info o numeracji proców i wynikach tego faktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 bllleeee bllleeee bllleeee tyle ci powiem. I WIEM O CO CHODZI Z SERIAMI BATCHAMI ITP. TYLKO NA <span style="color:red;">[ciach!]</span> TAKIE TOPICI ! ???? !!! POWIEDZ MI DO CZEGO DOSZLISCIE PRZEZ TAKIE TEMATY ? DO TEGO ZE JEDEN 0324 IDZIE NA 2.6 A DRUGI 0324 IDZIE NA 2.4 ? I WIELKIE DYLEMATY BO JA CHCE 2.6 A NIE 2.4 I CZEMU TAK JEST A NIE INACZEJ............ ITP ITD (na ile mógł isc na tyle poszedł :twisted: ) MOZE MI TERAZ WYSKOCZYSZ Z KOLOREM RDZENIA :?: ps. pisz(cie) co chcesz(cie) ja akurat w tym temacie juz sie nie udzielam bo dosc mam tych bredni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 podpisuje sie pod ostatnim postem Sys@ka obiema recami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 dobra panowie dajcie spokój, jak wam przeszkadzają takie topiki to ich nie czytajcie i nie piszcie bzdur typu po co zalozyłeś ten topik. W tej chwili szukam info na temat procków i mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iają wasze wypowiedzi bo jak narazie zamiast dowiedziec się czegoś konkretnego to czytam bzdetne wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...