Sowiak Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Czy nakładki na procesor coś dają? Bo ja mam nakładkę Copper Pad XP (chyba jakoś tak) i słyszałem, że nic nie dają tylko podwyższają temperature. Czy to prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 no jasne... to sa specjale podkładki do podwyższania temperatury; wyprodukowano je po to zeby ludzie kupowali nowe chlodzenie... i radze ci w podpisie szczególnie ja wyróżnic bo to najważniejsza czesc komputera... a tak poważnie to odpowiedz brzmi: nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 shim'y chronią procka przed ukruszeniem czyli są wręcz błogosławieństwem a co do tego czy pogarszają przewodność to bym się nie zgodził wyżrze temperatury mogą wynikać z złego zamontowania shima, nie ściągniecia folii z shima, lub złego zamontowania coolera, albo nawet braku pasty. Podsumowując shimy moim zdaniem są wręcz obowiązkowe bo brak shima może być fatalny skutkach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 u mnie po zdjećiu shima temp spadła o 4 stopnie.Wieć IHMO przyczyniajasiedo większej temperatury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 a u mnie na duroni spadla o 2-3 stopnie po zalozeniu :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 nop ja też sie zastanawiam czy kupić i nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Kupiczawsze warto bo jak często zdejmujesz cooler z proca to w końcu IHMO go uszkodzisz.Jak nie często zdejmujsz to nie kupuj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 ja bym sie nawet nie zastanawia; tylko bral - koszt ukruszonego jadra bedzie wiekszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 szukaj o coppershimanch juz bylo duzo!!! Nie obnizaja temperatury... reszte znajdziesz MODERATORZY ZAMKNIJCIE TEN TOPIC :D Bo to paranoja jest :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8446 << tak trudno poszukac ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8446 << tak trudno poszukac ??jak widac niektorym bardzo trudno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 kolo jużod miesiąca na forum i nie zdążył znaleźć odpowiedzi na swoje pytanie, jak on szukał ? przecież każde dziecko wie, że CS kupuje się po to żeby podwyższyc temperaturę i w tym samym celu podkręca sie procki. ja mam CS nie ze względu na możliwość abniżenia temperatury, po prostu jak przyjrzałem siębyłemu mojemu duronowi to stwierdziłem że CS to świetny zakup. duron był pokruszony na całej długości obu dłuższych krawędzi i działał :D ale antka nie chciałem widzieć w takim stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. O bosze znowu się zaczyna. 8O Człowieku daj sobie na spokuj. :x P.S. Prosze o zamknięcie tematu. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. widze,ze jestes tu nowy (9 postow) wiec mozna Ci to wybaczyc,ale na przyszlosc dobra rada: nie pisz takich tekstow bo z nich wynika kolejna wojna typu Intel vs. AMD i Nvidia vs. ATI :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acid_toXin_from_home Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja mam taki problem: mój copper shim XP leżał pół roku w szafie i trochę zaśniedział :?: (taki dziwny kolorek :) czym go wypolerować :?: :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. a ja bym wlał athlona 1000 mhz niz Twojego celeronka - polukaj sobie testy.Sory nie mogłem sie powstrzymać :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowiak Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Tak szukałbym topicow na ten temat gdyby nie brak gotówki na płacenie rachuneczku za modem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Tak szukałbym gdyby nie brak gotówki na płacenie rachuneczku za modem.Jeszcze czas wieć zamów sobie neo za 1 zł :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 a ja bym wlał athlona 1000 mhz niz Twojego celeronka - polukaj sobie testy.Sory nie mogłem sie powstrzymać :lol:Celerony z Athlonami przegrywają tylko L2 i FSB. Gdy sobie podkręcić Celerona do 133 to jest super, a gdy do 166, to już kompletna miazga. Mój kumple kręcił mojego Celeronka na swoim Abit IS7-E, i pięknie chodził na FSB166 bez podnoszenia napięcia. 166x20 = 3,32GHz. Gdyby tylko dało sie dokleić L2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. a ja bym wziął każdą ilość AMD :lol: , bez przesady kolego :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. to chyba jakis niedorobiony pseudo zakladacz procesorow musi to robic... zalozylem w zyciu wiele procesorow amd i nic niegdy sie nie stalo powodzenia z tym drogim i malowydajnym celafonem... gratuluje zakupu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Ja mam taki problem: mój copper shim XP leżał pół roku w szafie i trochę zaśniedział :?: (taki dziwny kolorek :) czym go wypolerować :?: :idea:Pasta polerska, ketchup, z przewagą pasty :wink: (chodzi o jakosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 powodzenia z tym drogim i malowydajnym celafonem... gratuluje zakupuJeśli na wydajność procesora patrzysz po cyferkach z wyników testów, to może jest on niewydajny. Jednak mając dobrą grafę i dobre ramy, to nie widzę różnicy między Celeronem 2.0 z FSB400, a Penitum 3.0 z FSB800. Mój kumpel ma właśnie tego pentiuma, i różnica wyszła tylko w cyferkach. Podczas grania różnicy nie było widać wogóle, bo w sumie jaka różnica wizualna między 100 a 200 czy więcej FPS. Ja nie widzę żadnej. Może po prostu nie widzę tego co inni widzą, ale to chyba lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 po pierwsze... mowie o tym, ze celeron jest beznadziejny w porownaniu do ceny. po drugie... praca na komputerze nie konczy sie na graniu. i dalej gratuluje zakupu... i to wlasnie ty patrzysz na cyferki wybierajac taki procesor dowiedz sie "troszke" wiecej o komputerach i ich wydajnosci i do czego sa uzywane... pozniej wypowiadaj sie publicznie w tym temacie. a i jak juz porownujesz to wszystko do gier... odpal gierke, na ktorej z athlonem bedziesz mogl osiagnac 30 klatek zobaczysz wtedy dlaczego celafon jest g o w n i a n y m procesorem EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Jak na wydajność proca patrzysz na ilość FPS w grze, to faktycznie może i jesteś ślepy. Jednak mając dobrego proca, divxa robi się dużo szybciej (niezależnie od grafy) i dużo szybciej znajduje się kosmitów. Żal mi ludzi, którzy wydajność proca mierzą ilością FPS w grach - nie wiedzą do czego może być zdolna ich maszyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Seti nigdy nie używam i nie zamierzam, bo nie mam szczęścia w życiu i UFO niestety nie zndajdę. DivX-ów nie robie i także nie planuję. Dla mnie mój Celeronek jest świetnym prockiem, nie brakuje mi niczego w nim. Teraz składam kase na płyte główną, rama i grafę. Może do obróbki wideo potrzebny jest lepszt procek, ale do tego co ja robie to w zupełności wystarcza mi mój. Grać to rzadki gram, ale jak gram to na mego celka nie narzekam. Jedynie na rama i grafe, ale zwłaszcza na rama. @stefe - aż takim lamerem w sprzęcie to nie jestem, bo właśnie tym się najbardziej interesuję, sporo siedzę na stronach typu tweak.pl lub benchmark.pl, i czytam dużo testów. Nie mówię że Athlon nie jest lepszy od Celerona, ale w moim użytkowaniu widocznej różnicy pomiędzy Celeronem 2.0 a Pentium 3.0 nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Panie Dr.Stan pieprzenie głupot nie zalecane :twisted: bo ten twój celeron to puste mhz było mówione już o tym wiele razy... a z resztą co ja ci bedę tumaczył pewnie sam dobrze wiesz że kupiłeś bubla tylko wstydzisz się przyznać do błędu i dlatego tak zachwycasz się tym baleronem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Nieprawda. Jeśli coś mi się w mym kompie nie podoba to o tym mówie (np. RAM). Do MOICH zastosowań ten celeronek jest wystarczający. Jeśli zacznę robić coś, do czego ten procek mi nie będzie wystarczał, to kupię sobie Pentiumka 2.4 za 950zł. Na razie nie potrzebuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Nieprawda. Jeśli coś mi się w mym kompie nie podoba to o tym mówie (np. RAM). Do MOICH zastosowań ten celeronek jest wystarczający. Jeśli zacznę robić coś, do czego ten procek mi nie będzie wystarczał, to kupię sobie Pentiumka 2.4 za 950zł. Na razie nie potrzebuję. A nie pomyślałeś o tym że gdybyś kupił za tę samą kase zamiast intela, amd miał byś wydajniejszą platformę :?: :? No wybacz ale fakty mówią same za siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...