a_n_y Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Seti nigdy nie używam i nie zamierzam, bo nie mam szczęścia w życiu i UFO niestety nie zndajdę. DivX-ów nie robie i także nie planuję. Dla mnie mój Celeronek jest świetnym prockiem, nie brakuje mi niczego w nim. Teraz składam kase na płyte główną, rama i grafę. Może do obróbki wideo potrzebny jest lepszt procek, ale do tego co ja robie to w zupełności wystarcza mi mój. Z tego wychodzi ,że kupiles celka dla tego bo to intel a nie dla mocy obliczeniowej;brakuje w nim L2:) Grać to rzadki gram, ale jak gram to na mego celka nie narzekam. Jedynie na rama i grafe, ale zwłaszcza na rama. @stefe - aż takim lamerem w sprzęcie to nie jestem, bo właśnie tym się najbardziej interesuję, sporo siedzę na stronach typu tweak.pl lub benchmark.pl, i czytam dużo testów To dlaczego kupiles celka:) Nie mówię że Athlon nie jest lepszy od Celerona, ale w moim użytkowaniu widocznej różnicy pomiędzy Celeronem 2.0 a Pentium 3.0 nie ma kiedys ja zobaczysz:). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 szukaj o coppershimanch juz bylo duzo!!! Nie obnizaja temperatury... reszte znajdziesz MODERATORZY ZAMKNIJCIE TEN TOPIC :D Bo to paranoja jest :evil: :evil: komu nie obnizaja temu nie obnizaja - stabilizuja blok, cooler na CPU przez co cieplo jest lepiej odprowadzane i sa mniejsze temp, no ale nie zawsze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Witam! Co do nakladek najlepiej jest zastosowac oryginal TT (kosztuje niewiele wiecej niz inne mu podobne, a jest pewny ;) ). Sam mam na procu CS TT i przy 1900rpm na zalmanie mam w idle 39*C. Bez CS nie testowalem, bo nie chce stracic proca (Zalman i jego 773g ;) ). A co do super konfliktu - profesjonalne wykorzystanie kompa (a nawet maxymalne wykorzystanie potencjalu drzemiacego w danej maszynie) to kwestia uzytkownika. Jednym wystarcza to, a innym tamto. Reasumujac - konflikt jest bez sensu, bo i tak kazda ze stron ma wg. siebie racje i ten spor prowadzi do nikad. Pyt: Kto konczy spory pierwszy :?: Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Witam! Co do nakladek najlepiej jest zastosowac oryginal TT (kosztuje niewiele wiecej niz inne mu podobne, a jest pewny ;) ). Sam mam na procu CS TT i przy 1900rpm na zalmanie mam w idle 39*C. Bez CS nie testowalem, bo nie chce stracic proca (Zalman i jego 773g ;) ). A co do super konfliktu - profesjonalne wykorzystanie kompa (a nawet maxymalne wykorzystanie potencjalu drzemiacego w danej maszynie) to kwestia uzytkownika. Jednym wystarcza to, a innym tamto. Reasumujac - konflikt jest bez sensu, bo i tak kazda ze stron ma wg. siebie racje i ten spor prowadzi do nikad. Pyt: Kto konczy spory pierwszy :?: Pozdrowienia gdzie mozna kupic taki najtaniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Reasumujac - konflikt jest bez sensu, bo i tak kazda ze stron ma wg. siebie racje i ten spor prowadzi do nikad. Pyt: Kto konczy spory pierwszy :?: Pozdrowienia Zgadzam sie, o tym mozna dyskutowac tygodniami a i tak qwno z tego wyjdzie :? wiec dajcie se siana!!!!! :evil: A powracajac do tematu moj Copper shim obnizyl temp proca o 3*C i dzieki niemu moj proc nie wyglada jak jakis szczerbaty zul z dworca :D w przeciwienstiwe do Antaka 1700+ kumpla ktory wyglada jak po czystakch etnicznych w kosowie.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 a_n_y ja kupowalem w sklepie w gdyni osobiscie i placilem 25pln. W 4Maxie sa po 18pln, ale do tego dochodza koszty wysylki http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=31&gg=19&id=75 Najlepiej jest zrobic wieksze zakupy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 a ja qpiłem na allegro tracera chyba i wyszedł mnie z wysyłką 11.5 zł i spisuje się dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 A ja swojego kupilem za 9zl i jak do tej pory nie narzekalem na niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Nieprawda. Jeśli coś mi się w mym kompie nie podoba to o tym mówie (np. RAM). Do MOICH zastosowań ten celeronek jest wystarczający. Jeśli zacznę robić coś, do czego ten procek mi nie będzie wystarczał, to kupię sobie Pentiumka 2.4 za 950zł. Na razie nie potrzebuję. No faktycznie zajebibi ten twoj celeron. A skoro taki z ciebie zapalony gracz to jestem ciekaw jak i w co ty grasz przy takim score w 3dmark2k1. Narzekasz ze AMD sie krusza a nie miales pewnie zadnego. Myslisz ze heatspreader to taka zapupista sprawa ? No to powiem ci ze nie. Bo tak na prawde ogranicza przewodnosc cieplna gdyz jest to marny stop niklowo miedziowy ktory ma pod soba goowniana paste. Od twojej celiny to przyzwoitszy by byl Athlon Thunderbird. Nie wspomne o durakach na applebreadzie. Udzerzasz z tylka ze AMD bys za darmo nie chcial, a w glebi duszy wiesz ze jestes kolejnym frajerem ktory dal sie nabrac na intelowski marketing. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Nic dodac nie trzeba oprocz tego ze twoj komp wyglada jak by byl z jakiegos super /hiper/extra* - marketu *niepotrzebne skreslic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. boś frajer i masz celeron shita i asrocka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 To jest właśnie wada AMD. Kruszą się przy byle czym. Z Intelami nie ma takiego problemu. Za Intela dałbym każdą kasę, a AMD bym za darmo nie wziął. boś frajer i masz celeron shita i asrocka No i znowu sie zaczyna. Prosba do Moderatorow, zamknijcie ten teamt i wieczna debate od wyzszosci jednego na drugim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...