erio Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Urzyłewm opcji szukaj ;)) i chyba znalazłęm przyczyne : winą jest wejście euro w twoim telewizorze. Miałem ten sam problem, walczyłem jakiś czas , ale gdzieś wyczytałem iż niektóre telewizory mają wejście euro nie obsługujące s-vhs, tylko i wyłącznie vhs . Więc sprawdziłem to na innych telewizorze, który ma dwa wejścia euro (1 vhs i 2 s-vhs) i okazało się, że w tym tkwi problem . Na jednym również był czarno-biały, a na drugim w kolorze. Mam dla ciebie rady: - sprawdź u kogoś kartę, kto nie ma problemu z kolorem przez s-vhs, - albo sprawdź w instrukcji od telewizora jaki masz model euro (u mnie było napisana pod opisem gniazda). U siebie musiałem zmienić wtyczkę na composit (chinch) . Myśle, że problem leży w tym co napisałem. Odpisz jak już będziesz pewien. Natknolem sie na taką odpowiedz na problem z czarno bialym tvout mam 9100 saphire z SVHS out i tv 21 cali samsung z eurozłączem ... mam mabel svhs >svhs i taką złączke z <shvs i 3x chinch> na euro z regulacją input - output ... obraz na monitorze jak sie domyslacie mam b/w ... przypuszczam ze tv nie dziala w svhs ... jak radka przestawic na vhs ... moze da sie cos przelutowac na złączce euro ???? PS> próbowalem juz kabla svhs > chinch .. potem kabelkiem chinch=chinch do tej przejscioówki na euro i nic nie pomogło .... co pomoże ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz86 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 nie wiem jak to jest w Catalistach ale poszukaj opcji odpowiedzialnej za format sygnału na wyjsciu TV / w detonatorach jest to przy wyborze urzadzenia TV<->Monitor / i tam ustaw sobie PAL .... jesli jest NTSC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 teżod razu pomyślałem o przestawieniu NTSC na PAL D obowiązujący w polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Jeśli nie masz w opcjach grafiki możliwości przełączania pomiędzy systemami, skorzystaj z programu TVtool, tam masz do wyboru kilka systemów, pozatym program jest naprawdę dobry jeśli chodzi o obsługę TV out, mnustwo funkcji i konfiguracji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 z tego co kojarze TVtool jest go GeForce'uf :) kilka dni temu u kumpla mielismy ten sam problem na eurozlaczy brak koloru (cala zabawa z roznymi systemami nic nie dala - nawet NTSC krzyaczyl sie nie tak jak powinien), pomogla zmiana z svhs na composite (chinch potocznie) od kompa przejscioweczka svhs>composite potem normalny kabelk i na videoin w telewizoru, jezeli nie masz czegos takiego w tv to ewentualnie przez magnetowid tez sie da jakby co to pisz bedziemy dalej radzic :) ps pamietaj o PAL D (mozliwe ze to wystarczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 z tego co kojarze TVtool jest go GeForce'uf :) kilka dni temu u kumpla mielismy ten sam problem na eurozlaczy brak koloru (cala zabawa z roznymi systemami nic nie dala - nawet NTSC krzyaczyl sie nie tak jak powinien), pomogla zmiana z svhs na composite (chinch potocznie) od kompa przejscioweczka svhs>composite potem normalny kabelk i na videoin w telewizoru, jezeli nie masz czegos takiego w tv to ewentualnie przez magnetowid tez sie da jakby co to pisz bedziemy dalej radzic :) ps pamietaj o PAL D (mozliwe ze to wystarczy) BINGO .. przesiadka na chinch i juz mam kolor ... moj tv nie obsługuje svhs tylko vhs ... thx ... duzo mi powiedziala tez ta stronka : http://www.digit-life.com/articles2/radeon-tv-out/ jest tam wytłumaczenie dlaczego nie dzialala mi przejsciówka svhs na chinch od nvidii ... z powodu braku srodkowego bolca z sygnalem composite ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...