Skocz do zawartości
jasiek

1600 na kompa

Rekomendowane odpowiedzi

gdy ja kupowalem swoja grafe byla najwydajniejszy sprzetem na rynku (gf3 dopiero wchodzilo i za wzgledu na cene nie byla dostepna dla normalnego smiertelnika) teraz uwazam ze to byl troche niudany zakup - karta nadal spisuje sie swietnie i jej wydajnosc jeszcze przez rok albo wiecej mi wystarczy ale najpierw niewykorzystalem jej mozliwosci gdyz nie bylo takich gier a teraz za duzo mniejsza cene mozna miec cos duzo lepszego - stweirdzilem ze kupno grafy drozszej niz 400zl mija sie z celem i skladajac kompa dla brata rozwazalem tylko r9100 i gf3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda w esc bylem w czwartek i mielio na stanie conajmniej dwa R9100 Hercules i jeden 9100 Supergrace

A czemu dajesz wolnieszą karte ?? jak za 400zł można miec już jakiegoś geforca 4200 nierozumiem twojego rozumowania :wink:

Napisalem, czytaj uwaznie :!: Reszte dal bym na wiekszy dysk, a wzros wydajnosci nie jest taki ogromny :? Zreszta i tak pewnie grafike sprzeda za pol roku bo i R9100 i GF4 bedzie neiwystarczajacy :>

Dalej nierozumiem jak np za 450zł ma kupić radka9100 to lepiej za ta kwote wziać gef4 4200 no chyba ze bedzie bral jakies najtańszego radka zaa 350zł to tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lukasrz

A powiedz mi, gdzie znaleźć cennik, w któym będzie radek 9100 droższy od GF4 4200?

A najtańszy radek 9100 w siriusie jest po 280 (a najdroższy po 429), a nie za 350.

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8409

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8680

Wybierajac np pomiedzy tymi kartami uważam ze warto dołzyć 60zł do gef4ti,przyrost wydajności zauważalny a róznica cen nie duza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś się wysilił facet...

Radki Szafira - karta nie ustępująca niczym poza wyglądem Hercowi są nawet  po 300-350zł, więc to nie jest porównanie.

Kretynie niechodzi mi oto czy Saphire jest lepszy od Herca a tak jest tylko o to że lepiej dołożyć te 60 zł i kupić najtańszego byle jakiej firmy GEFORCE 4 TI 4200 ~450zł wzrost wydajnosci duuuży a dopłata raczej niewielka :evil:

P.S Do moderów sory za kretyna ale już poprostu nie moge 100 razy wałkowac jednego i tego samego a ludzie i tak nie rozumieją :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale żeś się wysilił facet...

Radki Szafira - karta nie ustępująca niczym poza wyglądem Hercowi są nawet  po 300-350zł, więc to nie jest porównanie.

Kretynie niechodzi mi oto czy Saphire jest lepszy od Herca a tak jest tylko o to że lepiej dołożyć te 60 zł i kupić najtańszego byle jakiej firmy GEFORCE 4 TI 4200 ~450zł wzrost wydajnosci duuuży a dopłata raczej niewielka :evil:

P.S Do moderów sory za kretyna ale już poprostu nie moge 100 razy wałkowac jednego i tego samego a ludzie i tak nie rozumieją :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted:

To z ciebie jest kretyn kolego, bo ja ci daję przykład, że taką kartę można mieć nawet ponad 100zł taniej, a przy takiej różnicy wydajności to się NIE OPŁACA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To z ciebie jest kretyn kolego, bo ja ci daję przykład, że taką kartę można mieć nawet ponad 100zł taniej, a przy takiej różnicy wydajności to się NIE OPŁACA.

najtańsze gef4 ti 4200 chodzą ~ 440 i warto do niej dołożyc pare groszy bo wydajnosć szczególnie po O/C w grach opartych na dx.8x jest znacząco wyższa poczytaj w temacie o gef4ti od MSI tam masz porównanie tych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najtańsze gef4 ti 4200 chodzą ~ 440 i warto do niej dołożyc pare groszy bo wydajnosć szczególnie po O/C w grach opartych na dx.8x jest znacząco wyższa poczytaj w temacie o gef4ti od MSI tam masz porównanie tych kart.

Ale nie 100 zeta w momencie kiedy kolo kupuje kompa za 1600zł. Żadna z tych kart nie oferuje już wielkiej wydajności, a zysk na korzyść Ti4200 nie jest aż tak wyraźny żeby dopłacać.

No chyba, że zmieścimy się w okolicach 1500-1550zł z Radeonem - wtedy lepiej wziąć GF'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radki od shafira maja problem z wyswietlajacymi sie na ekranie pionowymi czarnymi pasami - radze omijac te karty

Ta? Może mi powiesz, w którym miejscu są te pasy, bo ja nie widziałem ich jeszcze w żadnej grze ani programie. Karta jest kręcona i jeszcze nie miałem najmniejszych problemów z nią, więc uważaj z takimi opiniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpośrednio do tematu

Jeśli jesteś absolutnie przekonany, że nie będziesz kręcił , a chciałbyś pograć to proponuje:

-Duron 1400 puszczony na fsb 166 lub więcej (to nie jest OC :lol: )

-Ecs l7s7a7 lub soltek z proline

-gf 4 ti4200

-byle jaki hd 40GB 7200obr

- i chyba wystarczy jeszcze na 512 pamięci

Gf4 mniej problemowy i bardziej wydajny od r9100 a róznica cenowa niewielka. A 512 pamięci to duża wygoda bo co Ci po dobrej grafie jak z dysku będzie Ci doczytywał i przycinało :)

To chyba co podałem nawet sporo poniżej 1600 jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...