Skocz do zawartości
IGI

prolink gf2 pro proooooblem :P

Rekomendowane odpowiedzi

wiec mam takie cudo i na nieprzetaktowanej karcie mam artefakty !!!!!!!

ktos wie od czego to moze byc i jak temu zaradzic ?? wiem ze winna wszystkiemu jest pamiec bo po obnizeniu czestotliwosci z 400 do 388 artefakty znikaja

napewno winna jest tez temperatura bo swiezo po wlaczeniu nie ma artefaktow a po rundce w 3dmarku zaczynaja sie pojawiac (artifact tester czy jakos tak pokazuje po 1 - 2 czasem 3 artefakty)

zeby bylo smieszniej jak ustawie w windzie 32 bitowy kolor to znikaja (swiezo po graniu pojawiaja sie znowu)

mysle ze mozer byc temu winna plyta ktora daje za male napiecie na grafe albo ktos mi opylil dupny egzemplaz grafy :)

dodam ze grafa jest rock stable ani razu sie nie zwiesila w q3arena nie widac artefaktow podobnie jak w warcraft 3 ale w gta 3 jush pojawiaja sie bledy w grafice

sprawdzalem tez czy to nie wina za duzego fsb ale po obnizeniu jest to samo

pamieci na prolinku to jakies 5ns ascend

moze wypowiedza sie posiadacze tej karty ???

po przetaktowaniu pamieci na 420 artefakty sa ale nie jest ich duzo

(w q3 nie widac zadnego - a moim zdaniem powinno byc jush duzo skoro na 400 jush sa)

w wingrozie artefakty objawiaja sie tym ze po odpaleniu tiksciaka w notatniku czcionki wyswietlane sa z bledami (1024x768) ale jest tak tylko w 16 bitach w 32 bitach artefaktow nie ma

mam zamiar pozakladac radiatory na pamieci i bede wdzieczny za wszystkie pozostale sugestie :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesteś 100 % pewien że on standardowo jest tak taktowany?BO jak kupowałeś z drugiej ręki to ktośmógł podmieniać bios (lub go zmieniać) by pokazać że niby karta lepsza...

A pojaiwanie się artefaktów może też być wynikiem tego że nie masz dobrego przepływu powietrza w obudowie.Zamiast radiatorków mógłbyś zamontować jakiegoś 80x80 by wiał na pamięci, powinno też pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom jest z drugiej reki ale sprawdzalem jest to wersja pro (pisze na chipie) i prolink taktuje swoje karty gf2 pro 200 dla core i 400 dla pamieci

i ona jest tak taktowana :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze znalazlem gdzies test tego modelu gdzie podkrecili ja na 245 core i 450 pamiec :(( a pamiatki sa u mnie cieple mocno

wsadzilem karte na inna plyte artefakty sa nadal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze znalazlem gdzies test tego modelu gdzie podkrecili ja na 245 core i 450 pamiec :(( a pamiatki sa u mnie cieple mocno

wsadzilem karte na inna plyte artefakty sa nadal

Jeżeli są mocno ciepłe pamięci to musisz założyć radiatorki na pamięci. Powinno pomóc. Potnij jakiś stary radiator od PII.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to bedzie lamerskie pytanie, ale w jaki sposób zakłada sie radiatorki na pamieci ? i czy to dużo daje.

Jak np. na mojej karcie ust. standard 290/440 podkrecam na 300/500 pojawia mi sie niewielka liczba artefaktow, czy radiatorki na pzmieciach pomogą ? czy bede mógł podkrecic bardziej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze to bedzie lamerskie pytanie, ale w jaki sposób zakłada sie radiatorki na pamieci ? i czy to dużo daje.

Jak np. na mojej karcie ust. standard 290/440 podkrecam na 300/500 pojawia mi sie niewielka liczba artefaktow, czy radiatorki na pzmieciach pomogą ? czy bede mógł podkrecic bardziej ?

wyszukiwarka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te karty jakies trefne sa, moj kumpel ma tez ta karte do tego d1200, 512 ram i plyta jak u mnie. Czcionki w notaniku tez mu sie rozmazuja, a pozatym, ma wydajnosc gorsza niz na moim MX !!!!!W 3dmarku 2000, na poczatku mial 7300 a teraz spadlo mu do 5000, mimo iz nie zmianial zadnych sterow. Bylem u niego nagralismy chyba 10 roznych wersji i na kazdej bylo to samo, sprawdzilemw biosie ma wszystko ok. W sterownikach tez (nie ma wlaczonego jakiefgos AA, czy cos co by wplynelo na wydajnosc) co ciekawe bylismy w serwisie, tokoles nagral mu od nowa stery jakies i znowy mial 7300, (i pozniej i tak znowu spadlo) Wiem ze to glupio brzmi ale taka jest prawda, nie wiem jaka moze byc przyczyna spadajacej wydajnosci (czy to mozliwe ze od przegrzanai??, ale artefaktow zadnych nie ma)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszukiwarka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wow, nie tak ostro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o co ci chodzi, zapytac sie nie wolno ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że przegrzałeś kartę, miałem to samo na Savage 3D.

Pracowała przez 0,5 roku z podniesioną częstotliwością o 15MHz.

Po tym czasie po zwolnieniu jej do standartowych czasów, też pokazywała dziwne rzeczy. Rzeby było dobrze musiałem jej ściągnąć 15MHz poniżej standartowych ustawień.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom jest z drugiej reki ale sprawdzalem jest to wersja pro (pisze na chipie) i prolink taktuje swoje karty gf2 pro 200 dla core i 400 dla pamieci

i ona jest tak taktowana :(

Dałes się zrobić w konia to ewidentne objawy przegrzanej grafy,nic juz Ci raczej nie nie pomoże,Radiatorki hmm moze ale watpię a jak je najłatwiej umocowac?Albo klej termoprzewodzacy albo specjalna taśma klejąca dwustronna tez termoprzewodząca.I spróbuj ściagnąć radiator z coolerem z chipsetu(zamrażalnik 1h i wykruszyc klej) potem srebna pasta i może podkreślam może będzie dobrze.Bo jesli ja zdrowo przegrzał to po zawodach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos wie od czego to moze byc i jak temu zaradzic ?? wiem ze winna wszystkiemu jest pamiec bo po obnizeniu czestotliwosci z 400 do 388 artefakty znikaja 

napewno winna jest tez temperatura bo swiezo po wlaczeniu nie ma artefaktow a po rundce w 3dmarku zaczynaja sie pojawiac (artifact tester czy jakos tak pokazuje po 1 - 2 czasem 3 artefakty)

zeby bylo smieszniej jak ustawie w windzie 32 bitowy kolor to znikaja (swiezo po graniu pojawiaja sie znowu)

mysle ze mozer byc temu winna plyta ktora daje za male napiecie na grafe albo ktos mi opylil dupny egzemplaz grafy :)

dodam ze grafa jest rock stable ani razu sie nie zwiesila w q3arena nie widac artefaktow podobnie jak w warcraft 3 ale w gta 3 jush pojawiaja sie bledy w grafice

(w q3 nie widac zadnego - a moim zdaniem powinno byc jush duzo skoro na 400 jush sa)

w wingrozie artefakty objawiaja sie tym ze po odpaleniu tiksciaka w notatniku czcionki wyswietlane sa z bledami (1024x768) ale jest tak tylko w 16 bitach w 32 bitach artefaktow nie ma 

mam zamiar pozakladac radiatory na pamieci i bede wdzieczny za wszystkie pozostale sugestie :))

na mojej grafie (tez prolink :( ) mialem krzaki ale tylko w 3dm2001 i tez po pewnym czasie nie od razu po wlaczeniu kompa i wedlug mnie jest to wina karty nie wiem czy radiatorki cokolwiek pomoga ale nie zaszkodzi

sprubowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na mojej grafie (tez prolink :( ) mialem krzaki ale tylko w 3dm2001 i tez po pewnym czasie nie od razu po wlaczeniu kompa i wedlug mnie jest to wina karty nie wiem czy radiatorki cokolwiek pomoga ale nie zaszkodzi

sprubowac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki za wszystkie odpowiedzi koles na szczescie zgodzil sie zebym mu zwrocil karte a on mi kase (wpozo koles z allegro) wiec ten post bedzie nieaktualny

ale chetnie odkupie od kogos jakiegos gf3 ti200 albo dobrego gf2 czekam na propozycjee :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...