Troonkie Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 Mam laptop Compaq Armada 7400 6333 T/6.4/D/M/1 z kartą graficzną S3 Virge/MX 4 MB. Czy wiecie jak przydzielić karcie graficznej dodatkową pamięć odejmująć pamięć operacyjną i dodając ją do pamięci karty graficznej? Wiem, że można na odwrót czyli odejmujemy RAM karty graficznej i dodajemy do RAM'u, a jak zrobić odwrotnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 szczerze mówiąc nigdy o czymś takim nie słyszałem(ani w jedną ani w drugą stronę...) chyba że karta jest wbudowana w płytę - wtedy zazwyczaj trzeba jej ileś tej pamięci oddać...jeszcze w wypadku kart AGP można jakiś obszar RAMu na tektury przeznaczyć - "AGP aperture size". O laptopach to niestety pojęcia nie ma...ale architektura się chyba zasadniczo nie różni? P.S. - nie do konca to do działu "podkrecanie" pasuje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 troonkie : jesli masz opcje zmniejszania ilości pamięci (wnioskuję z twojej wypowiedzi) a nie masz już możliwości ustawienia większej ilości to oznacza, że się nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...