Skocz do zawartości
Troonkie

BIOS w Compaq Armada 7400

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje sie byc to malo prawdopodobne, poniewaz oprogramowanie instaluje sie pod systemem operacyjnym, a do BIOSa wchodzisz znacznie wczesniej.

Pracowalem kiedys na serii Compaq'ow, ale nie pamietam jak sie do BIOSU wchodzilo... jezeli bede mial mozliwosc, sprawdze to i odpisze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno oprogramowanie umożliwiające wejście do BIOS'a jest standardowo zainstalowane na oddzielnej partycji dysku. Jeśli zdecydujemy się na usunięcie partycji nie będzie go już i aby znowu utworzyć specialną partycję trzeba ściągnąć odpowiedni plik, rozpakować go na dyskietkę, uruchomić ponownie kompa i samo się nam zainstaluje. Problem w tym, że nie mam stacji dysków. http://h18000.www1.hp.com/support/files/ar...ate/20_958.html tu są różne pliki do mojego modelu laptopa, są też dwa mające związek z BIOS'em, jeden zdaje się do uaktualnienia BIOS'a, a drugi to oprogramowanie aby wejść do niego. Nie wiem, możliwe, że tak się właśnie wchodzi, a możliwe, że można także poprzez naciśnięcie odpowiednich klawiszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie, chyba i tak bedzie. Znalazlem to:

http://forums1.itrc.hp.com/service/forums/...174254+28353475

Link do dysku:

ftp://ftp.compaq.com/pub/softpaq/sp9501-1...0000/SP9962.exe

Tak prawde mowiac spotkalem sie kiedys z taka specjalna partycja, ale byla uzywana do opcji Suspend-To-HDD, a z reszta od kiedy Compaq=HP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi