Skocz do zawartości
majkels123

Jakie procki pod ASUS A7V133

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o info o procesorach jakie podchodzą pod tą płytę gł. Proszę również o konkrety, a nie co mówi producent, czy charakterystyka BIOSU. Praktyczne info z życia. Kto miał, ma lub widział.

[Chodzi chyba o jądro procka... 0.13 czy 0.18 mikrometra itp.]

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne masz ostatnio pytania o tego asusa.

Chodza wszystkie proce jakie AMD wyprodukowalo oprocz oczywiscie AMD 64bit.

Aha, zalezy to jeszcze jaki masz rev. plyty, ale widzialem takich co mieli asusa na kt133, bez "a" i mieli bartka wiec....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta plyta jest na chipsecie KT133A, e jej wersja to chyba 1.5 czy coś... ale bez kropki na koncu. Czy ja wiem czy pytanie jest dziwne???...hmmm...po prostu sie zastanawiam czy jest sens płacić jakby nie było ze 3 stówy za coś co w ewentualnie przy dozie szczęścia mi ruszy. Dla mnie to dużo kasy ;)

Zdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta plyta jest na chipsecie KT133A, e jej wersja to chyba 1.5 czy coś... ale bez kropki na koncu...

i tu zaczynaja sie schody - oficjalnie rev 1.05 (bez kropki) nie obslugiwala XP dopiero rev 1.05. (z kropka) obslugiwala http://www.asus.com/inside/Techref/athlonxp.htm

a co nieoficjalnie to juz trzeba sprawdzic organoleptycznie - bo ja np na P2B rev 1.02 uruchamialem Coppermine choc oficjalnie mozliwe to bylo dopiero od wersji 1.04 :P

ogolnie to mysle ze najnowszym BIOS'em jakies tam szanse sa zeby odpalic Palomino (choc gwarancji nie dam) - poszukaj kogos kto nie balby sie zaryzykowac i odpalic takiego na tej MoBo - dodatkowo na rynku wtornym mozna trafic Palomino w dobrej cenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...