Skocz do zawartości
Sowiak

Jak przyczepić radiator do SB?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce przyczepić radiator Zalmana niebieski (NB-costam) na mostek południowy Abita NF7-S. Jak to zrobić? Wokół SB nie ma zadnych otworów. I nie czepiajcie się, że powinienem o to pytać na topicu o abicie bo jak tam zapytalem to odpowiedzi nie dostałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce przyczepić radiator Zalmana niebieski (NB-costam) na mostek południowy Abita NF7-S. Jak to zrobić? Wokół SB nie ma zadnych otworów. I nie czepiajcie się, że powinienem o to pytać na topicu o abicie bo jak tam zapytalem to odpowiedzi nie dostałem.

A co aż tak sie grzeje mostek południowy ??????????

Klei termopox-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam tobie kupno Zalman Northbridge Cooler ZM-NB32J

Dołączona grafika

Masz tam w zestawie taki fajny klej dwu skladnikowy. Jeden skladnik dajesz na chipset drugi na radiator. Laczysz radiator z chipsetem i wszystko jest ladnie przyklejone. Jesli bedziesz chcial zdjac radiator to ta warstwa kleju ktora polozyles na chipset bardzo latwo odchodzi bez jakich kolwiek problemow isladow (sam probowalem). Tylko NIE mozna pomieszac tych dwuch skladnikow i ten na chipset dac na radiator a ten na radiator na chipset bo bedzie kaszana przy zdejmowaniu.

Niestety do Zalman Northbridge Cooler ZM-NB47J (niebieskiego :wink: ) nie daja tego fajnego kleju...

PS. Mysle ze ZM-NB32J jak najbardziej zda egzamin na chipsecie, u mnie on chlodzi oba mostki na Epoxie :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli zależy ci na niskich kosztach i łatwym dostępie to zastosuj klej silikonowy jak do klejenia akwarium (nie żartuję!). Dobrze przewodzi ciepło, świetnie trzyma (ale oderwać też idzie....), tuba kosztuje ok. 5 zł i kupisz go w każdym zoologicznym lub elektronicznym. Używany przez elektroników do przylejania m.in. tranzystorów i innego ustrojstwa do radiatorów. Sam mam tak przylejone kilka radiatorów (na mostku północnym również) i sprawóje sie OK. Osobiście polecam. Pozdr for @ll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zrobilem tak:

przesmarowalem chipset pasta (z wyjatkiem 2 rogow); na tych 2 rogach walnalem po malutkiej kropelce/kropeczce silikonu (chyba hydrauliczny, nie wiem jak sie dokladnienazywa, w kazdym razie sluzy do uszczelniana sraczy, kabin prysznicowych i takich tam). trzyma swietnie, nie ma mowy o odpadnieciu, a z doswiadczenia wiem ze z usuwaniem silikonu problemow raczej nie ma. (aczkolwiek, przychylam sie do tego ze najlatwiejsze bedzie zamocowanie na tasme).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...