Skocz do zawartości
Magya

Cholerny athlon 1700 xp!.

Rekomendowane odpowiedzi

Juz wiem dlaczego tamten koles chcial go sprzedac! Ten szajs sie po prostu nie chce dobrze podkrecac. Dalem go na 166 x 12, vcore 1,750, inaczej nie chciał (2400 +). Dzis rano odpalilem prime95. Po 7,5 godzinach hardware failure!. Zasiłkę mam nową chiefteca - pamięci twinmosa (te się za to kręcą jak tornado - 333 @ 400 @ 2,77V 5-3-3-2 po 256 MB x 2 / tryb 128 bitowy.

"Ja to pieprze, ja to <span style="color:red;">[ciach!]</span>le, stary! (...) Obiecalismy sobie ten film od laaaaaaaaaat. Ale jak nie - TO NIE!"

Adaś Miauczyński

"Nic śmiesznego"

Na co go zmienić. Może ktoś chce go kupić ?.. Hehe - świetnie się kręci!.

Seria jiuhb0308MPMW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj sie zamieniłem. Miałem 1700@2000, i więcej nie dało rady, a dopłaciłem 50 zeta i mam takiego co chodzi stabilnie na 2400(1,75V), ale więćej nie bardzo chce pójść. Nie jestem do końca zadowolony, a waszym zdaniem opłacało się??

Wstanie na 2600(1,85V) i chodzi stabilnie ale w primie wywala błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co go zmienić.

Polecam takiego jak mój AXDA1700DUT3C

JIUHB 0302WPMW

Leci spokojnie na 2400MHz tylko musisz mieć płytę, na której dasz wyższe napięcię - 2V. Ale z tego co widziałem ten typ tak ma - większość z tej serii leci na sporym napięciu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wiem dlaczego tamten koles chcial go sprzedac! Ten szajs sie po prostu nie chce dobrze podkrecac. Dalem go na 166 x 12, vcore 1,750, inaczej nie chciał (2400 +). Dzis rano odpalilem prime95. Po 7,5 godzinach hardware failure!. Zasiłkę mam nową chiefteca - pamięci twinmosa (te się za to kręcą jak tornado - 333 @ 400 @ 2,77V 5-3-3-2 po 256 MB x 2 / tryb 128 bitowy.

.

OBstawiam pamiątki - spróbuj zmniejszyć timingi i/lub podbić napięcie

Przez takie pamiątki wymieniłem proca (w prime siadały)

Takie Twiny mogą śmigać nawet >DDR440 ale w prime max około DDR400 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...