Fireblade Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 cze jestem posiadaczem modelu jak w opisie. Defaultowe taktowanie to 250/500. Krece narazie jak w podpisie czyli 265/530. Wiecej nie moge pamiatek podkrecic bo sa artefakty. powiedzcie mi ile mozna zwiekszyc taktowanie rdzenia zeby go nie zjarac. Pytanie skierowane do posiadaczy tych samych modeli bo inne modele moga miec inne chlodzenie.Chodzi mi dokladnie o ten sam model. Drugie pytanie to czy zainstalownanie radiatorkow na pamieci cos pomoze, czy juz nie?? Bo jednak troche sie grzeja. Jak moze cie to pomozcie:) THX wielkie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 skoro masz pamieci hynixa 4ns to spora szansa ze masz to samo co ja - przyjzyj sie plytce i poszukaj roznych naklejek - zebys sie nie zdziwil jak tam zobaczysz gdziesz 8500LE i napis ati technologies tu masz ew. pomocne fotki http://www.digit-life.com/articles/anyr200...002/index3.html ja dalem go spokojnie na 275/275 i dalej mi sie nie spieszy (glownie dlatego ze radiator jest przyklejony do GPU i w razie czego to trzeba ostro kombinowac) radiatorki na pamieciach dadza ci max 5-10mhz - a przy tej karcie to szkoda zachodu (gwarancja, kasa na radki, ciecie itp) chyba ze KOOOONIECZNIE chcesz miec najbardziej wypasionego 9100 na swiecie ale to sa juz przypadki kliniczne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 wpadka - ta twoja karta to 128MB a nie BIT - sorry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 no jest 128 MB i 128 bit ale nie rozumiem z czym ta wpadka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Fireblade ja mam Saphire Radeon 9100 64 MB i 128 bit :D po wymianie chłodzenia zamiast 250/460 chodzi max @310/610 :? ale pojawiają się artefakty :? przy ustawieniu @306/290 jest stabilny i nawet po wielogodzinnym graniu w Morrowinda nie ma śladów artefaktów :) :twisted: na pamięciach mam przyklejone radiatory od celerona socket 370 a na rdzeniu blok wodny mojej konstrukcji :twisted: Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 wynik 3D Smarka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 Thx:). Prosze o wiecej realacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...