yuri Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Athlon XP 1700+ seria AGOIA 0209RPEW co to jest 0209RPEW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Athlon XP 1700+ seria AGOIA 0209RPEW co to jest 0209RPEW chyba eksport z bulgarii :-), zartuje, nie wiem co to jest ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 dziś sobie zamontuję :D ale się chyba wyłamię i nie będę podkręcał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a nie cos apropos daty itp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a nie cos apropos daty itp?Tak masz racje. Z tego co pamiętam to jest to związane z tygodniem produkcji proca. Jak chcesz to moge sprawdzic i dam na 100% odpowiedz co to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a nie cos apropos daty itp?Tak masz racje. Z tego co pamiętam to jest to związane z tygodniem produkcji proca. Jak chcesz to moge sprawdzic i dam na 100% odpowiedz co to jest. w takim razie czekam. z góry THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 :idea: troche pozno, ale moze pozniej sie komus przyda :idea: z tego co czytalem, to pierwsze dwie cyfry to rok, drugie dwie to numer tygodnia w ktorym wyprodukowano procka a co to jest rpew to nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 :idea: troche pozno, ale moze pozniej sie komus przyda :idea: z tego co czytalem, to pierwsze dwie cyfry to rok, drugie dwie to numer tygodnia w ktorym wyprodukowano procka a co to jest rpew to nie wiem na procku jest rok 1999. to w takim razie skąd to :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 jak to 1999 jak przy tym numerku masz 02 co by świadczyło na 2002 gdzie Ci pisze 1999? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 wiele xpkow ma 1999, bo jakis tam standard, czy technologia jest z 99 roq. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 1999 oznacza rok uzyskania patentu-odnosi sie do nazwy ukaldu. 02-rok produkcji 09-tydzien produkcji RPEW-wewnetrzne oznaczenie serii-wafla itd (nic wartego zainteresowania) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 1999 oznacza rok uzyskania patentu-odnosi sie do nazwy ukaldu. 02-rok produkcji 09-rydzien produkcji RPEW-wewnetrzne oznaczenie serii-wafla itd (niz wartego zainteresowania) wielkie dzięki o to mi chodziło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 no wczoraj zamontowałem nowego XP :D okazało się że HuntKey 300W jest do du.. przy duronie Vcore wahało się między 1,7 - 1,73 a przy Athlonie między 1,68 - 1,72 zamiast 1,75 Ale system 100% stabilny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 okazało się że HuntKey 300W jest do du.. przy duronie Vcore wahało się między 1,7 - 1,73 a przy Athlonie między 1,68 - 1,72 zamiast 1,75To nie jest wina zasilacza, lecz przetwornicy na płycie głównej - napięcie przysiadło gdy dostała większego obciążenia, chociaż nie powinna... Vcore jest uzyskiwane w przetwornicy z +12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 okazało się że HuntKey 300W jest do du.. przy duronie Vcore wahało się między 1,7 - 1,73 a przy Athlonie między 1,68 - 1,72 zamiast 1,75To nie jest wina zasilacza, lecz przetwornicy na płycie głównej - napięcie przysiadło gdy dostała większego obciążenia, chociaż nie powinna... Vcore jest uzyskiwane w przetwornicy z +12V. to co sugerujesz że mam zjeb.... płytę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 to mam jeszcze jedno pytanko czy przetwornica daje zawsze takie napięcie jakie ma być czyli w tym przypadku 1,75 czy w przypadku spadku napięcia +12V zapoda np. 1,70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Plyta nie jest zwalona. Ciekzko to uznac jako wade fabryczna. Mi do tej pory zdarzylo to sie tylko raz na EPoXie 8K3A+. Zadna inna plyta nie miala tej dolegliwosci (drugi sztuk juz tego nie mial). Moj blad byl mniejszy. Mialem 1,73V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja mam AGOIA 0220 i idzie na 1850mhz (10,5x175)! Vcore 2.0V super stabilnie dzis robilem petle w 3dmarku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 to mam jeszcze jedno pytanko czy przetwornica daje zawsze takie napięcie jakie ma być czyli w tym przypadku 1,75 czy w przypadku spadku napięcia +12V zapoda np. 1,70 Spadek napięcia z przetwornicy może być spowodowany przede wszystkim przez większe obciążenie. Płyta niekoniecznie musi być zwalona, przepływ kilkudziesięciu amper prądu przez nawet szerokie ścieżki może wywoływać spadek napięcia rzedu kilkudziesiąciu mV i jest to normalne zjawisko. Wszystko zależy od tego czy napięcie do pomiaru jest brane tuż przy wyjściu przetwornicy (na jej wyjściowych kondensatorach filtrujących), czy przy procesorze. Spadek napięcia +12V (nawet znaczny) nie ma prawa wpłynąć na zmianę Vcore, przetwornica ma własny obwód stabilizacji napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 to mam jeszcze jedno pytanko czy przetwornica daje zawsze takie napięcie jakie ma być czyli w tym przypadku 1,75 czy w przypadku spadku napięcia +12V zapoda np. 1,70 Spadek napięcia z przetwornicy może być spowodowany przede wszystkim przez większe obciążenie. Płyta niekoniecznie musi być zwalona, przepływ kilkudziesięciu amper prądu przez nawet szerokie ścieżki może wywoływać spadek napięcia rzedu kilkudziesiąciu mV i jest to normalne zjawisko. Wszystko zależy od tego czy napięcie do pomiaru jest brane tuż przy wyjściu przetwornicy (na jej wyjściowych kondensatorach filtrujących), czy przy procesorze. Spadek napięcia +12V (nawet znaczny) nie ma prawa wpłynąć na zmianę Vcore, przetwornica ma własny obwód stabilizacji napięcia. Big THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 Mój XP 1,7 z seri AGOIA 0208 chodzi max na 1738=11*158 ale tylko przy napięciu 1,8V wyższego nie moge ustawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...