Skocz do zawartości
MichałM

Mam jeszcze jedno pytanie ...

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem karte graficzna Rive TNT 2 64 pro. Wydaje mi się że radiator na procesorze tej karty bardzo się grzeje. NIeraz nie można dotknć reka bo jest gorący. MOzliwe że osoba od której kupłem tą kartę ja podkreciła. Jak przywrócić normalne parametry tej karty lub co zrobiż żeby się tak mocno nie grzała ??? Z góry dziekuję za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jesli wzioles tylko karte to po wlozeniu do twojego kompa powinna chodzic na nominalnych (fabrycznych) ustawieniach. mozesz poszukac na forum o resetowaniu krat- w ktoryms topicu o radkach to bylo - nie pamietam dokldaine - jest tego troche :)

ale raczej malo prawdopodobne zeby sie przywiesila :) mozesz tez sprawdzic w necie jej defaultowe ustawienia a potem odczytac twoje jakims tweakerem i ew ustawic na te fabryczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mało prawdopodobne...To normalne. Dobrego przewodnika ciepła nie utrzymasz gdy ma około 60st. więc temp. nie musi być strasznie wysoka nie jest źle. Inna sprawa, ze chłodzenie na "niezbyt firmowych" :) kartach do najlepszych nie należy. Jeśli chcesz ją schłodzić to zafunduj jej jakiśradiatorek z wiatraczkiem i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem przez tydzień TNT2M64PRO w drugim kompie i też sięmocno grzała - to normalne. sam radiator daje takątemp i już. możesz dołożyć mały wiatraczek na radiator i powinno być chłodniej ale i tak nie powinna sięzawieszać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...