Skocz do zawartości
j.h.hudy

mam bios.bin,mam bios editor ale co dalej

Rekomendowane odpowiedzi

moj ge force sie grzeje a ja chce sciagnac wentyl wiec postanowilem

zmniejszyc taktowanie gpu 175 na np. 85, a ram z 167 na np.100.

jak i co zrobic w tym programie bios editor.

po jego wlaczeniu wybralem plik bin a potem wyswietlily mi sie wlasciwosci karty i biosu,jednak co dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co aż tyle odkręcać i po co odkręcać ramy przeciesz ramy nie hałasują i prawie wogule się nie grzeją a co do procka to wystarczy jak go okręcisz do 150mhz i będzie spox. A co do flashu biosu to poczytaj tu i tu.

P.S. Odtaktowanie karty do takich wartości jakie podałeś może doprowadzić do niestabilności a nawet spalenia karty graficznej :!: :!: :!:

P.S.2 Jeżeli na grafice masz kość typu EPROM (czy jakoś tak) to niestety nie zrobisz flasha biosu musisz mieć kość EEPROM (czy jakoś tak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem prze 3 godziny ustawione 100/100 i radiator grubosci 2mm,był mocno cieply,teraz dałem 145/145 i jest goracy,jednak jak kupie wiekszy radiator to wgram fabryczny bios.

Czemu mowisz ze karta sie moze spalic przy 100/100,czyli co nie moge dac 60/60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem prze 3 godziny ustawione 100/100 i radiator grubosci 2mm,był mocno cieply,teraz dałem 145/145 i jest goracy,jednak jak kupie wiekszy radiator to wgram fabryczny bios.

Czemu mowisz ze karta sie moze spalic przy 100/100,czyli co nie moge dac 60/60

:arrow: Co do radiatora to kup sobieZalman ZM NB47J powinien stykać.

:arrow: A co do zagrożenia dla karty to powód jest oczywisty poprostu napięcie dla ramu i gpu jest dostosowane do taktowania karty robiąc take odtaktowanie nararzasz pamięci i ramy na zbyt duże napięcie, w stosunku do taktowania karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi