Skocz do zawartości
Sh4d0W

Wyciek Catalyst 3.9 oraz Omegi na nich oparte.

Rekomendowane odpowiedzi

A odinstalowałeś poprzednie i wyczyściłeś rejestr z pozostałości po driverach :?:

Nie, nie zrobiłem tego. Miałem mało czasu i chciałem szybko sprawdzić nowe Omegi...

i wlasnie potem jest takie zamieszanie, jedni odinstaluja stare sterowniki przeczyszcza rejestr, instaluja nowe i smiga a inny walą nakładke i sie dziiwa ze komp se wiesza po 3 minutach w colinie, albo bluescreeny itp :)

jak jakies pliki sterownika sa uzywane to sie nienadpiszą nowymi ! czesc tych aktuanie nie uzywanych sie zaktualizuje a reszta zostanie zostaje starych :D

i potem etxt " te nowe stery sa z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowalem te omegi na ATI 9100 i wynik mialem nizszy o 100 punktow. w 3dmarku 2001se. Nie testowalem na 3Dmarku 2003 oraz aquamark3, bo nie mam czasu.  DO 9100 = 8500 najlepsze sa catalyst 3.2 jak dla mnie.

Sa lepsze bo troche oszukuja w 3D Markach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Mam kilka pytań, bo jutro kupuje pierwszego swojego ATI, a będzie nim HIS Radeon 9200SE 64MB (128bit).

1. Czy omegi 2496a będą dobre do niego czy instalować zwykłe Catalysty.

2. Jeżeli te Omegi to mają one rozmiarek 14,7 MB a te "orginalne" Catalysty coś koło 25MB.

3."Orginały" 25MB zawierają: Display Driver, Control Panel, WDM Capture driver. A co zawierają Omegi 2496a, czy trzeba coś doinstalowywać??

Prosze o wyrozumiałość i teściwą odpowiedź :)

Z góry dzięki

Pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka pytań, bo jutro kupuje pierwszego swojego ATI, a będzie nim HIS Radeon 9200SE 64MB (128bit).  

2. Jeżeli te Omegi to mają one rozmiarek 14,7 MB a te "orginalne" Catalysty coś koło 25MB.

3."Orginały" 25MB zawierają: Display Driver, Control Panel, WDM Capture driver. A co zawierają Omegi 2496a, czy trzeba coś doinstalowywać??

Z góry dzięki

drivery beda ok

a jeszcze jedno mnie zaciekawilo od kiedy to radeon 9200SE ma szyne danych 128Bit???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze drugi topic

ale wlasnie zobaczylem ze pojawily sie nowe omegi 2.4.96b :

What's New? (2.4.96b)

* Fixed the settings in the 3D CP not "sticking". (2k/XP)

* Removed the WMV acceleration option (never worked well anyway). (2k/XP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry dzięki

drivery beda ok

a jeszcze jedno mnie zaciekawilo od kiedy to radeon 9200SE

tak mi powiedział sprzedawca, no to może będe musiał pomyśleć nad zmianą na inna karte z Radeonem na pokładzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś u mnie dalej nie tak z tym TV-OUTem.. ;/

niby da sie wlaczyc TV ale obrazu to to nie wyświetla.. może ocś robie źle.. tylko co?

tyle sie naczytałem o tym cudownym obraize ati na TV i jakos nie mam okazji zobaczenia na własne oczy..

pomozecie? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś u mnie dalej nie tak z tym TV-OUTem.. ;/

niby da sie wlaczyc TV ale obrazu to to nie wyświetla.. może ocś robie źle.. tylko co?

tyle sie naczytałem o tym cudownym obraize ati na TV i jakos nie mam okazji zobaczenia na własne oczy.. 

pomozecie? ;)

moze to glupi pomysl :P, ale sprawdz polaczenie z Tv, cz wtyki sa dobrze podpiete itp... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry dzięki

drivery beda ok

tak mi powiedział sprzedawca, no to może będe musiał pomyśleć nad zmianą na inna karte z Radeonem na pokładzie

strzez sie wersji SE, mialem w swoich lapkach kilka wersji radeonow 9200se i wszystkie mialy szyne 64bit (zreszta taka mial miec wszystkie z tej seri)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry dzięki

drivery beda ok

strzez sie wersji SE, mialem w swoich lapkach kilka wersji radeonow 9200se i wszystkie mialy szyne 64bit (zreszta taka mial miec wszystkie z tej seri)

Słyszałem że da sie toto przerobić na 128-bit, ktoś coś wie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Nie chce zakladac nowego tematu o 3.8 i prosze was o rade... Sam jestem technikiem i zarzadca sieci i sam juz nie wiem :(

Juz mowie o co chodzi... mialem zainstalowane stery 3.7 no wyszly nowe pomyslalem ze przyda sie juz i tak i tak format hdd wiec zrobilem zainstalowalem od nowa xp i zainstalowalem cat 3.8 (prosze nie przekonujcie mnie do omeg)... I... hmm... no w skrocie agp mam 4x zamiast 8x i szybki zapis sie nie da wlaczyc co standardowo przedtem na kazdych innych catach mialem default on !!! a teraz nie wiem co z tym... jak przerzuce na agp 8x to nic nie daje po restarcie to samo... szybki zapis to samo... plz pomozcie jesli ktos wie co to moze byc ?

Za pomoc z gory dziekuje ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instaluj Omegi  :wink: Z Cat 3.8 masę problemów ludziska mają. Nie rozumiem czemu nie ufasz Omegom 8O  :?:

Mam 9700pro i mam pytanie dot instalacji Omeg - Czy instalowac jako normal czy jako podrasowany 9700 do 9800 ?? Daje to cos??

pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesi juz rozmawiamy o 3.8 to moze zainteresuje was TOOOO

ps jakos niemam przekonania do omeg z tego co pamietam drivery do GF faktycznie wyostrzaly obraz to w przypadku radeona zmieniaja mi prawie calkiem barwy np. w UT2 przynajmniej tak bylo w poprzednich omegach bo omeg do radka juz sporo czasu nieprubowałe instalować

ps mam taka propozcje moze by ten programik do czyszczenia osa z drv przykleic w jakims poscie w dziale drivers & bios ?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio znalazłem minimalnie poprawione Omegi 96b

What's New? (2.4.96b)

* Fixed the settings in the 3D CP not "sticking". (2k/XP)

* Removed the WMV acceleration option (never worked well anyway). (2k/XP)

What's Old? (2.4.96a)

* Fixed the TV out problems. (2k/XP)

* Fixed the refresh rates at high resolutions. (2k/XP)

* Removed the 9700->9800 soft mod, is no longer needed, ATI seems to have

added the R350 optmizations to the R300 chipset in this set. (2k/XP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tych sterów to na moim R9100

w skali od 1 do 10 catalyst 3.8 wypadły tak:

Jakość obrazu 7

Szybkość działania 8

Natomiast najnowsze Omegi 2.4.96b:

Jakość obrazu +2 czyli 9

Szybkość działania -1 czyli 7

Szybkość działania uśredniłem bo np. UT2003 chodzi szybciej o 1pkt

a Colin 3 wolniej o 3pkt (teraz przyd efault działa jak wcześniej przy AAx2i Anisox16) a Halo chodzi taksamo jak na ati 3.8 .

Natomiast jakość grafiki wyraźnie się zwiększyła we wszystkich grach.

Update: Co do 3Dmarka 2001 to wynik spadł z 6667 na 6595.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odinstalowałeś poprzednie i wyczyściłeś rejestr z pozostałości po driverach :?:

Nie, nie zrobiłem tego. Miałem mało czasu i chciałem szybko sprawdzić nowe Omegi...

i wlasnie potem jest takie zamieszanie, jedni odinstaluja stare sterowniki przeczyszcza rejestr, instaluja nowe i smiga a inny walą nakładke i sie dziiwa ze komp se wiesza po 3 minutach w colinie, albo bluescreeny itp :)

jak jakies pliki sterownika sa uzywane to sie nienadpiszą nowymi ! czesc tych aktuanie nie uzywanych sie zaktualizuje a reszta zostanie zostaje starych :D

i potem etxt " te nowe stery sa z<span style="color:red;">[ciach!]</span>e"

colin3 na kazdych omegach chyba chodzi wysarczy wlaczyc w wlasciwosciach >>ekran >>vsync: on

i juz:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi