Andrz3j Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 zastanawiam się nad twardym : biore pod uwagę dwa pierwsze , co o nich powiecie, może jakiś inny polecicie?? - MAXTOR DM+6L040J2 D740X 40GB ATA133 7200 za 360 PLN - SEAGATE - 40GB BARRACUDA ATAIV ST340016A za 365 PLN lub.60 GB. czym one się róznią?? - IBM - 45 GB DTLA-307045 7200OBR. ATA100 za 356 pln - IBM-40GB IC35L040AVVA07 VANCOUVER ATA100 za 360 pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 ja bym wziął matroxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 no ja bym ci polecil maxtorka, pewnie spora czesc osoob na forum poleci baraqde, ael ja obstaje przy maxtorq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 ja tez jestem w sumie za maxtorem , ale chcialbym wysłuchać wasze za i przeciw.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 barracuda jest cichsza a matrox szybszy i działa w raidzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Bierz maxtora! Nigdy mnie nie zawiodł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 mialem taki sam problem. IBMy odpadly w przedbiegach (padaja jak muchy!. Maxtor wytrzymuje wieksze taktowanie PCI wiece to jego plus. A Barracuda nie pracuje w RAID a to mi bedzie potrzebne gdy przejde na serial ATA to Matrox pojdzie do Servrea na RAID. Bierz Matroxa! ja tez go bede mial na dniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 boshe co chwile ten sam post... No, ale nic ja bym wzial barracude :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 zastanawiam się nad twardym : biore pod uwagę dwa pierwsze , co o nich powiecie, może jakiś inny polecicie?? - MAXTOR DM+6L040J2 D740X 40GB ATA133 7200 za 360 PLN - SEAGATE - 40GB BARRACUDA ATAIV ST340016A za 365 PLN lub.60 GB. czym one się róznią?? - IBM - 45 GB DTLA-307045 7200OBR. ATA100 za 356 pln - IBM-40GB IC35L040AVVA07 VANCOUVER ATA100 za 360 pln Vancouver to poprostu nowy model IBM i jest duzo szybszy od jego porzednika :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 boshe co chwile ten sam post... No, ale nic ja bym wzial barracude :) dasz radę wytrzymaj jeszcze trochę :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Bierz BARAKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 bierz Baraka ST360021A :!: :!: http://www.seagate.com/cda/products/discsa...081,383,00.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 sam mam b4 i jestem nawet zadowolony, ale kupiłem to z przeznaczeniem do raida w przyszłości a tu [gluteus maximus] pare dni po tym poczytałem troche na forum i akurat o tym było - jak do raida to nie b4 - chyba że chce sie komuś czeać na b5. A jak dysk ma być w miare szybki i zajerzyście cichy no to barracuda jest the best. - chociaż nie wiem jak głośny jest maxtor, w życiu go nie słyszałem - na wet nie widziałem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 ja miesiac temu kupilem bara 4, ale teraz bym wzial maxtora ale tylko na lozyskach olejowych (z literka L na koncu oznaczenia), a slyszalem tez ze te nowe caviary z 8mb cache sa niesamowite, ale one sa dobre jak komus trezba 80 mb dysku, a to ze ten post ciagle wraca to zaczyna byc juz niezle wk......jace, tak ciezko poszukac na wyszukiwrace? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Rowniez polecam Maxtora, cichutki i szybki (win me laduje mi sie w jakies 3s) Moze sie troche grzeje bo mialem juz na nim 55C, ale tera z dodatkowym wentylem, maks 48C i git jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 a ja poleca, seagate cheetach 15000 rpm 8mb cache, jest rewelacyjny tylko głośny :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Lame question [ale kto pyta nie bladzi] - co to jest RAID? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 http://wiem.onet.pl/wiem/015c4b.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 que pasa skad ty masz takie dyski:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 kupiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Ja mam BIV i jestem zadowolony. Cicho wydajnie i ogólnie mówiąc git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Lame question [ale kto pyta nie bladzi] - co to jest RAID?Jest to kontroler na plycie, ktory umozliwia polaczenie kilku dysiow. A najlepszy jest IBM-DTLA-305020. Nie pada jak mucha :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 SEAGATE IV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Ja polecam Maxtora.Sam mam B IV ale nie polecam jej nikomu to shit. Po 3 dniach już sie rozwaliła !!! Pózniej dostałem 2 i też sie rozwaliła tyle że wytrzymała już 14dni!!!Teraz jade na 3 już około 3 tygodni ale ma już 10mb bad sektorów!!!I od czasu do czasu sie przycina i działa 3 razy głośniej niż działała wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Seagate :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Seagate Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Od dawna uzuwam dyskow Segate i jestem bardzo zadowolony w szczegolnosci z nowej Barracudy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Lame question [ale kto pyta nie bladzi] - co to jest RAID?Jest to kontroler na plycie, ktory umozliwia polaczenie kilku dysiow. A najlepszy jest IBM-DTLA-305020. Nie pada jak mucha :P no to żeś mu wytłumaczył :) jest to kontroler NIEKONIECZNIE na płycie bo można kupić osobno jako karta PCI, który umożliwia połączenie kilka (najczęściej 2) dysków w tzw. macierz. I tak mamy RAID 0 (stripping) - pojemność macierzu wyznacza podwojona pojemność najmniejszego dysku. dyski pracują równlegle, jeden plik jes dzielony na 2 części, jedna cześć idze na jeden, druga na drugi. RADI 1 (mirroring) - pojemność macierzy wyznacza pojemność najmniejszego dysku, Jeden dysk jest kopią drugiego. Jak jeden dysk padnie to drugi cały czas działa. RAID 0+1 jest połączeniem tych dwóch powyższych - plik jest zapisywany pół na jednym dysku, pół na drugim dysku, a dwa nasepne dyski to ich kopie. RAID0 jest przydannty tam gdzie trzeba wydajności, RAID1 tam gdzie trza dbać o ochrone danych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 Czy testowal ktoś szybkość dostepu , przesył itp. na baracudzie i na maxtorze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 12 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2002 ja testowałem i tak jak wcześniej pisałem maxtor jest trochę szybszy pod każdym względem natomiast barracud cichsza, tak naprawdę to wybrałbymten który jest tańszy bo obydwa dyski są znakomite, ja wybrałem maxtora bo mam stripping Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...