Skocz do zawartości
:SOOLIGH:

Jak to zrobic ??? (Dolby Sorround)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Predatora nagranego w Dolby Sorround w MPEG2 z telewizji cyfrowej. Chcialbym zrobic z niego Dolby Digital i do tego potrzebuje rozwalic DS na kanaly aby pozniej to zlozyc (troche na sile) w DD5.1. Wszedzie gdzie szukalem znalazlem DownMix z DD5.1 na DS ale odwrotnie nigdzie niema a przynajmniej ja nieznalazlem. Znacie moze jakies programy do tego albo sposob zeby to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem ze chodzi ci o kanal .1 i dwa kanaly sorround zamiast jednego tylnego glosnika. Sorki ale napisalem ze to jest na sile i twoja odpowiedz nic nie wnosi... Poszukuje programu do rozbicia DS na kanaly i to jest glownym zagadnieniem topicu. Jesli masz namiar na takowy to bylbym wdzieczny za linka lub chociaz nazwe.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie pomyslales ze takiego programu nie ma?

Nie bardzo to rozumiem:

Rozumiem ze chodzi ci o kanal .1 i dwa kanaly sorround zamiast jednego tylnego glosnika.

DD ma kanal centralny, suba, 2 przednie i 2 tylne i dla kazdego kanalu jest inna sciezka. Dolby Pro logic "sztucznie" robilo dwa tylne kanali i na centralny dawalo glos. A ty6 z tego co rozumiem chcesz z DS czyli jak dla mnie z 3 kanalow zrobic 5. Nie sadzisz ze to nie ma sensu? Ze dzwiek w takim filmie bedzie beznadziejny? Ale twoja sprawa i to ci poradzilem.

Jak sie nei podoba to nie czytaj.

Poz tym to forum komputerowe a nie od kompresji dzwieku, Zadaj pytanie na divx.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz tlumacze po co mi to. Chce film skompresowac na DivX i dorzucic do tego dzwiek przestrzenny. Jako ze nieznam filtru ktory z dzwieku DS wydobywa te 3 kanaly i rozrzuca je na glosniki chcialem to przerobic na AC3 z ktorym spokojnie poradzi sobie np Odio dekoda. W sumie masz racje ze to jest forum o komputerach ale przeciez to jest temat jak najbardziej zwiazany z komputerami (niepytam przecie o sadzenie kwiatkow w ogrodku... ) no i masz rowniez racje zeby zapytac na divx.pl za to thnx. aha i skad przypuszczenie ze takiego programu niema :?: :?: :?:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi