:SOOLIGH: Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Mam Predatora nagranego w Dolby Sorround w MPEG2 z telewizji cyfrowej. Chcialbym zrobic z niego Dolby Digital i do tego potrzebuje rozwalic DS na kanaly aby pozniej to zlozyc (troche na sile) w DD5.1. Wszedzie gdzie szukalem znalazlem DownMix z DD5.1 na DS ale odwrotnie nigdzie niema a przynajmniej ja nieznalazlem. Znacie moze jakies programy do tego albo sposob zeby to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 A jak chcesz dodac kanaly ktore w DS nie istnieja a sa w DD? Z go... bata nie ukrecisz. Lepiej zrob dobre stereo i czysta sciezke. Efekt bedzie lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:SOOLIGH: Opublikowano 13 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2003 Rozumiem ze chodzi ci o kanal .1 i dwa kanaly sorround zamiast jednego tylnego glosnika. Sorki ale napisalem ze to jest na sile i twoja odpowiedz nic nie wnosi... Poszukuje programu do rozbicia DS na kanaly i to jest glownym zagadnieniem topicu. Jesli masz namiar na takowy to bylbym wdzieczny za linka lub chociaz nazwe. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 A nie pomyslales ze takiego programu nie ma? Nie bardzo to rozumiem: Rozumiem ze chodzi ci o kanal .1 i dwa kanaly sorround zamiast jednego tylnego glosnika.DD ma kanal centralny, suba, 2 przednie i 2 tylne i dla kazdego kanalu jest inna sciezka. Dolby Pro logic "sztucznie" robilo dwa tylne kanali i na centralny dawalo glos. A ty6 z tego co rozumiem chcesz z DS czyli jak dla mnie z 3 kanalow zrobic 5. Nie sadzisz ze to nie ma sensu? Ze dzwiek w takim filmie bedzie beznadziejny? Ale twoja sprawa i to ci poradzilem. Jak sie nei podoba to nie czytaj. Poz tym to forum komputerowe a nie od kompresji dzwieku, Zadaj pytanie na divx.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:SOOLIGH: Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 Juz tlumacze po co mi to. Chce film skompresowac na DivX i dorzucic do tego dzwiek przestrzenny. Jako ze nieznam filtru ktory z dzwieku DS wydobywa te 3 kanaly i rozrzuca je na glosniki chcialem to przerobic na AC3 z ktorym spokojnie poradzi sobie np Odio dekoda. W sumie masz racje ze to jest forum o komputerach ale przeciez to jest temat jak najbardziej zwiazany z komputerami (niepytam przecie o sadzenie kwiatkow w ogrodku... ) no i masz rowniez racje zeby zapytac na divx.pl za to thnx. aha i skad przypuszczenie ze takiego programu niema :?: :?: :?: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 14 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2003 nie wiem tak przypuszczam ze nie ma. A sa filmy na dvd nagrane w dolby surround? Chyba nie, wszystkie sa w DD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...