Skocz do zawartości
TwiN

Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio

Rekomendowane odpowiedzi

ja cie troche nie rozumiem to jak kupisz jedna pozniej druga... to zamiast kupowac pojedynczo kase za pierwsza trzymasz i jak bedziesz mial na druga to kupisz dwie; kode, missiony, tannoye, eltaxy, paradigmy, jble - wszystko sie parami kupuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to i troche nietypowa prośba ( ze względu na cene ) ale prosiłbym żebyście doradzili mi jakie kolumienki kupić tak w okolicach 300zł wiem, że suma smieszna no ale cóż - nie każdy chce wydawać kupe kasy na audio.

Moje Altony 70W z głośnikami basowymi 888 i z jakimiś pierdziawkami zamiast średnich i wysokich przestają mi sie podobać.

Mam wzamcniacz JVC AX R432 jakieś tam dynamic super A.

Proszę nie śmiejcie się, lecz doradźcie.

Pozdrawiam

UPDATE: chodzi mi o nówki - najlepiej

Edytowane przez Grzechu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokoik to jakies 14m2 słucham wszystkiego - od rocka po techno (zależy od nastroju i od tego z kim słucham)

Zależy mi na czystym w miare basie :lol: no cóż :)

Heh wiem, że za 300zł wiele nie da, ale naprawde wolałbym nówki bo wiem co to kupic uzywane kolumny.

Pozdrawiam

PS może coś z AudioMega? czy siakeś inne cudactwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tannoy m1 i bas w 14m2 - spokojnie pojdzie... kolumienki na 10-15cm od sciany zamiast 30-40cm i bedzie baskik jak trzeba... kiedys patrzylem to w 27m2 odsawone na 10cm nawet jako tako dawaly sobie rade... oczywiscie biorac pod uwage stosunek ich wymiarow i kubature pomieszczenia ;)

Grzechu najlepiej to gdzies z poziomu 500zl startowac wtedy juz ma sie jako taki wybor.. wlasnie za tyle na allegro widze Missiony 701, a to naprawde przyzwoite kolumny... lepiej moze nie spiesz sie z zakupem i poczekaj az bedziesz mial wiecej gotowki na zakup czegos w miare rozsadnego

Edytowane przez kamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak, bo jak wcześniej wspomniałem mam jakieś badziewne głośniki wsadzone, aha i niedziałające potencjometry - nie gra może to tragicznie, ale szukam czegoś lepszego poprostu.

Nie znam się na tym - widze jakieś Caty, clatronicki i inne- wszystko ładnie wygląda, tabelki pewnie wyssane z palca, dlatego pytam Was - ludzi którzy mają o tym pojęcie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do kolumn za 300zl to ja zielonego pojecia nie mam jakie co i gdzie, z tego co slyszalem CATy i audiomega to graja one fatalnie.. az szkoda uszu (normalnie powinno na nich pisac ze lekarze ostrzegaja ze uzywanie tego grozi nieodwracalnymi uszkodzeniami sluchu)... altusy na orginalnych tonsilowkich glosnikach graja DUZO lepiej od tego ^%#@#

ja mam inne wyjscie - wsadzic do twoich altusow orginalne glosniki tonsila i wrzucic jakas normalna zwrotnice i bedziesz mial to czego wlasnie chcesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi