P_i_t_t Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Śliczne - na zdjęciach wygladają całkiem profesjonalnie. Wagowo i cenowo również jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 tez sie na nie czaje tylko ta wysylka do Wawy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Wysyłka będzie trochę kosztowała niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Panowie kumpel ma 650zł na wzmacniacz i kolumny, pokój jakieś 27-28m2, co polecacie? chodzi mu głównie i muze i filmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Standardowo Tannoy M1 i może jakiś wzmak Yamachy/Denona chociaż kolumny mogą być za małe no ale w tych pieniądzach nie będzie łatwo... EDIT A teraz moje pytanie - Cambridge Audio P25 czy A1 Mk3 ?? Licytuję jeszcze Rotela RA-840BX3 ale wątpie czy go za mniej niż 500zł kupię. Edytowane 23 Marca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 A1 Mk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Gdzie można kupić panele wygłuszające, takie co się do ściany przymocowuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 A tak wracając do kolumn to byłem dzisiaj w komisie na odsłuchu Clatroniców podłączyli je pod więże jakąś no i powiem szczerze, że mnie zaskoczyły - myslałem że to szajs kompletny a tu jednak troszke to grało - średnie i wysokie lepiej niz moje altony, ale bas był dośc płaski. A i żeby nie było - nie kupiłem hehe taki głuchy i naiwny nie jestem, ale poprostu chciałem sprawdzić jak to gra. Pozdrawiam PS czatuje na Tannoy'e M1 (jednak ogarnęła mnie mania i dozbierałem troszke) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) bierz te missiony 700 co sa na allegro, graja lepiej jak tannoy m1... nawet wolalbym je od m2 edit o te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45915903 Edytowane 24 Marca 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Kumpel bierze jednak Logitechy x530 :? , no i ja tak czytam to forum, czytam i czytam, w końcu dochodze do wniosku, że może jednak dołożyć troche grosza i ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakiś zestaw audio, dziś miałem lekką przeprowadzkę i zamieniłem swój pokój 12m2 na 25m2, co diametralnie zmienia postać rzeczy, na Geniusy miałbym jakieś 500zł, no i własnie zastanawiam się czy może dołożyć jakieś 300-400zł i kupić jakiś sprzet audio, na tych sprzętach nie znam się wogóle, i nie wiem włąsnie czy taki zestaw kolumny+wzmak za około 800-900zł byłby dużo lepszy od tych geniusy, czy odczułym różnice, audiofilem nie jestem, ale chciałbym sie kiedyś takim stać :) , główny nacisk kłade na filmy i muzyke(w stylu Linkin Park). W cenie takiego zestawu miałyby się znaleźć też takie rzeczy jak okabłowanie na czym oczywiście też się nie znam. Co proponujecie(głosniki,wzmak,kable,i co tam jeszcze trzeba) w tej cenie około 800-900zł, no chyba że warto ejszcze dołożyć coś kasy(ale to już w ostateczności, np 100-150zł) i ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jeszcze coś droższego/lepszego?.Prosze o jakieś rady:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Pomału jak się osłuchasz i usłyszysz gorszy dźwięk to szybko to rozpoznasz. Zasadniczo ze słuchaniem muzy na poważnie ;) nie ma powrotu do gorszego dźwięku najwyżej do innego. Ja na dzisiaj mam pod kompa podpiętego WS442 a do niego monitorki (własna twórczość) z ARN150/03/8 w 9litrach B-R, strojone tak coś koło 48Hz do tego zmajstrowałem suba (k. domowe z kompa). Gra to nawet bardzo poprawnie :) i to na 24m2. Moim zdaniem warto z tą kasą polatać po komisach z rtv, po sklepach posłuchać, poczytać coś nie co w necie i na początek coś kupić np. na allegro (taniej ale ryzyko) lub w komisie (drożej ale pewniej). Przeczytaj niektóre fragmenty tego tematu, było wielu tu z podobnym problemem. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Kumpel bierze jednak Logitechy x530 :? , no i ja tak czytam to forum, czytam i czytam, w końcu dochodze do wniosku, że może jednak dołożyć troche grosza i ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakiś zestaw audio, dziś miałem lekką przeprowadzkę i zamieniłem swój pokój 12m2 na 25m2, co diametralnie zmienia postać rzeczy, na Geniusy miałbym jakieś 500zł, no i własnie zastanawiam się czy może dołożyć jakieś 300-400zł i kupić jakiś sprzet audio, na tych sprzętach nie znam się wogóle, i nie wiem włąsnie czy taki zestaw kolumny+wzmak za około 800-900zł byłby dużo lepszy od tych geniusy, czy odczułym różnice, audiofilem nie jestem, ale chciałbym sie kiedyś takim stać :) , główny nacisk kłade na filmy i muzyke(w stylu Linkin Park). W cenie takiego zestawu miałyby się znaleźć też takie rzeczy jak okabłowanie na czym oczywiście też się nie znam. Co proponujecie(głosniki,wzmak,kable,i co tam jeszcze trzeba) w tej cenie około 800-900zł, no chyba że warto ejszcze dołożyć coś kasy(ale to już w ostateczności, np 100-150zł) i ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jeszcze coś droższego/lepszego?.Prosze o jakieś rady:) 1347366[/snapback] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45915903 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45891022 kabelki wystarcza np nakamichi 4mm2 po 4-5zl za metr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 A będzie to chodzić dużo lepiej niż Geniusy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Dużo to mało powiedziane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakir Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Co sądzicie o takich kolumnach Jamo E-550 http://www.hi-fi.com.pl/testy_hifi_kolumny_txt.php?id=42 znalazłem je w promocji za 599zł http://www.top-audio.pl/jamo_kolumny_e_550.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakir Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Znalazłem jeszcze jedną ofertę za 509zł http://www.zakupin.pl/cgi-bin/show.pl?cl=2...8413,576&mod=01 Co myslicie o tych głośniczkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 w sumie 500zl za pare to nieduzo ale i kolumna nie jest wybitna, jezeli nie masz zbyt wygorowanych wymagan to bedziesz zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fakir Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Znalazłem jeszcze JAMO E 350 http://www.zakupin.pl/cgi-bin/show.pl?cl=2...8413,300&mod=01 Wnioskując po nomerku bedą chyba gorzej grały jak 550? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Niestety Rotel doszedł już do 435zł więz z niego rezygnuję. Naprawde warto dać 400zł za CAMBRIDGE AUDIO A1 Mk3 ?? Nówka kosztowała 100 funtów, podobno gra nieźle ale czy jest warty 400zł ? Słyszałeś go Kamień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_ Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 No nic, narazie zbieram kase, jak będe miał odpowiednią sumke to zadecyduje czy brać coś audio czy jednak te geniusy, narazie będe się przyglądał dyskusji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 slyszalem, warto... to ze na wyspach kosztowal 100 funtow to nic nie znaczy, u nich missiony m71 60funtow za pare kosztuja a u nas 800zl... tak wiec do 500zl to naprawde dobry wzmak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Do wyboru mam jeszcze "amerykańca" Harman/Kardon PM 650 Vxi 2x90W na kanał (kawałek basu z niego będzie :) ). I teraz już naprawde nie wiem co kupić :rolleyes: Edytowane 26 Marca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 do tannoyi to szybki i zwato grajacy wzmak trzeba, bo kolumny graja miekko i ich bas nie jest taki super kontrolowany... z harmanem noooo to by bylo duzo basu.... chyba za duzo - sie koncentruj na angolu a amerykunca zostaw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Witam, przyznam od razu, ze ten temat na Tweaku mnie zaskoczyl, ale po przeczytaniu kilku stron zauwazylem ze jest tu kilka osob znajacych sie na rzeczy. A skoro tak, to prosze o doradzenie wzmacniacza do kolumn JBL Northbridge E100. Kina domowego raczej nie bede w najblizszym czasie budowac, wiec wystarczy wzmacniacz stereo. Przymierzam sie do HK 670 (czy to naprawde to samo co HK 675?), ale jest nieco za drogi. Chetnie poczytam wasze opinie. pozdrawiam komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jezeli lubisz cieple i dynamiczne brzmienie to bierz HK670 bo to dobry wzmak, jezeli oczekujesz brzmienia twardego, konturowego i detalicznego to bierz Rotela RA-02, jezeli szukasz polaczenia obu brzmien to NAD C-350 jest dla ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Więc ostateczny wybór - Cambridge czy Harman ? Ostatnio słucham dużo "brudnej" muzyki typu Nine Inch Nails (cholernie toto zamotane ale nie mogę się oderwać od płyty "Pretty Hate Machine"), od jazzu narazie odpoczywam. EDIT - kupiłem H/K za 400zł + wysyłka (nie sugerować się ceną kup teraz). Jeśli mi się nie spodoba to sprzedam i kupię coś innego. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46323433 Edytowane 26 Marca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ackpl Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Zostałem tu skierowany więc tu pytam :) Mam zestaw stereo 2 x 60 WAT (RMS) i chcialbym do tego kupic subwoofer zeby miec system 2.1 . Mam dwie kolumny PHILIPSA (tera kosztuja okolo 800zl ) i o jakiej mocy by się do tego nadawał subwoofer ?? Jak ktoś ma linka to niech da ,najlepiej by nie byl za drogi , tak może za max 200zl ?? :) Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2005 przez ackpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) kupiłem H/K za 400zł + wysyłka (nie sugerować się ceną kup teraz). Jeśli mi się nie spodoba to sprzedam i kupię coś innego. 1351982[/snapback] ujjjjj ja tego nie widze w dobrym swietle... i jeszcze ta slaba wydajnosc pradowa harmana i ocieplone brzmienie... tannoye same z siebie to cieple kluchy to tego cieply harman z obfitym basem - do sluchania jazzu/bluesa do poduszki to sie nada trzeba bylo 100zl dorzucic i brac to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46400046 Edytowane 27 Marca 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Poczekamy zobaczymy ;) Obecnie jestem na etapie poprawy akustyki mojego pokoju :) Półeczki, kwiaty, dywan na podłodze itp. EDIT - jeśli to będzie grało lepiej od mojej byłej Unitry AT9100 to już będe w siódmym niebie :lol: Edytowane 27 Marca 2005 przez Kwiecień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 jezeli lubisz cieple i dynamiczne brzmienie to bierz HK670 bo to dobry wzmak, jezeli oczekujesz brzmienia twardego, konturowego i detalicznego to bierz Rotela RA-02, jezeli szukasz polaczenia obu brzmien to NAD C-350 jest dla ciebie 1351896[/snapback] Dzieki za wskazowki, wbor zostal w ten sposob ograniczony do HK vs NAD. Szukam wzmacniacza, ktory bedzie dobrze wspolpracowal z kolumnami, satd tez poczatkowy zamiar kupna HK (ten sam koncern). Poniewaz przekroj sluchanej przeze mnie muzyki jest dosyc szeroki (chociaz glownie rock, ale i od powaznej nie stronie), nie widze sensu w kupowaniu wyspecjalizowanego sprzetu - poczytam troche o NAD, bo wlasnie jest taki na ebay:) pozdrawiam komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...