AMIHoO Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Spokojnie... tysięcy to ja nie mam, przynajmniej narazie. A nowe ustrojstwo bardzo mi sie podoba :D . Gra coraz lepiej i na prawde jestem zaskoczony , że z tak małych monitorów można uzyskać takie brzmienie. A co do tego , że apetyt rośnie w miarę jedzenia, to to jest prawda, ale ograniczona funduszami. Jedno jest pewne jak sobie na to można pozwolić to trzeba umilać sobie życie... :) Co do tych Paradigm`ów moich to uważam że w tej cenie (899 PLN) są jednymi z najlepszych monitorów, a musze przyznać , zę początkowo tak troche w nie nie wierzyłem, ale po pierwszym odsłuchu to sie zmieniło :). Chyba zostane fanem Paradigma i bede zbierał kaske na Paradigm Monitor 3. Wiecie na pewno jest coś w tym , zę to mój debiut i mój zachwyt jest troche "naiwny", ale chyba każdy to przerabiał i jest to pewnien etap. Pozdrawiam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 eee z titana na monitor 3 to juz nie bedzie takiej spektakularnej zmiany w dzwieku, lepiej wal odrazu paradigm studio 20 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIHoO Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 (edytowane) He he... sie rozbije "świnkę skarbonkę" i te 3 tysie będzie... :P Edytowane 27 Kwietnia 2005 przez AMIHoO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Witam. Mam zamiar kupić jakiś mocny sprzęcik do słuchania muzy (głośniki) i nie wiem co wybrać. Najlepiej jakiś zestawik w niewygórowanych cenach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Niewygórowanych czyli... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 W moje łapki przypadkiem wpadł wzmak stereo Unitra WS-418 (wersja chyba na eksport, bo napisy po francusku) i mam z nim problem. Jednego kanału prawie w ogóle nie słychać i tak jakby "pierdzi". Stawiam na uszkodzenie jakiegoś tranzystora (na kanał wchodzi 2N6488, 2N6491 i 3x BD135 - wszystkie 5 przymocowane do radiatora) i tu moje pytanie - w jaki sposób najłatwiej namierzyć winowajcę i ewentualnie na jakie inne tranzystorki wymienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Dobra panowie, potrzebuje porady ;> Mniej wiecej wiem co chce, ale nie zaszkodzi zaczerpnac opinii Zamierzam kupic male monitorki do mojego malutkiego pokoju 8m2. Tymczasowo beda podlaczone do wzmaka Technicsa i PCM'ki 2702 Cena do 350zl W gre wchodza Kody AV702S, AV965S(299zl za pare nowek ;-o) Dobry wybor? Moze cos innego w podobnej cenie? Nie musza byc nowe Przesiadka na Kody z beznadziejnych technicsow bedzie z pewnością przepaścią, więc powinienem byc usatysfakcjonowany Acha, co do muzyki to wszelkiego rodzaju rock (King Crimson, Deep Purple, Radiohead...), czasem cos cięższego (Dream Theater, Anathema) i lżejszego :D (muzyka filmowa, jakis jazzik) Wiec monitorki powinny byc w miare uniwersalne Czekam na propozycje PS Do tego kabelki Nakamichi OFC 4mm2 interkonekt mam Vivanco jakis najtanszy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 A może z mojego podpisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A mi sie zachcialo zmian:) tak sobie mysle zeby zmienic moje Tannoye M2 na cos innego , nie mowie lepszego chce poprostu teraz troche innego dzwieku. Wzmak to pma-250. Nie chce tez za duzo dokladac , najlepiej wcale:) po sprzedaniu tannoyi ktore mysle ze za ~600-700 pojda. ( oby:) ) Czego oczekuje? Poprostu chce mie cwiekszy wykop zeby wreszcie Przesycone elektronika plyty King Crimson zagraly jak nalezy :) poprostu chce cos co idealnie wpasuje sie w klimaty progresywnego rocka. Ktos wspominal tu o kolumnach jamo i kody. Jakies sugestie? Pomieszczenie jest "dosc" duze okolo 15m^2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Np Koda AV702F co o tym sadzicie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 (edytowane) kody 702f sa duze do 15m2 chyba za duze, ale jak oczekujesz kopa to czemu nie, zastanow sie tez nad paradigmami titan, jak masz troche $ to JBL LX2003 (wysokie tony maja super), E30 tez podobne do nich sa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49728147 - ciekawe http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50223832 - a to jeszcze ciekawsze Edytowane 3 Maja 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Te gale graja bardziej dynamicznie i mocniej od M2? Bo cena jest dobra i powaznie sie zastanawiam:) Moze znajde gdzies do odsluchania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Co do tych Mini Monitorow, to nie bylbym tak entuzjastycznie nastawiony. Nie sluchalem ich nigdy, ale opinie na ich temat sa umiarkowane. W porownaniu z Monitorami 3 to PODOBNO niebo, a ziemia. Ile w tym prawdy to ciezko mi powiedziec, ale skads takie opinie jednak musza sie brac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 gale 3040 graja zupelnie inaczej jak M2, wysokie ostrzejsze, srednica nie taka wycofana, bas krotszy i z wiekszym kopem... tannoye brzmia ciemno a gale przeciwnie - jasno, lekko i dynamicznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 :) posluchamy , zobaczymy a narazie zrobilem male przemeblowanie w pokoju tannoyki ustawilem troche blizej siebie i blizej tylniej sciany. Bas wzmocnil sie bardzo mocno wiadoom troche bardziej rozlazly itp. Scena sie pogroszyla. ALe ogolnie chyba jest lepiej.;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgoth88 Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 +karta dzwiękowa Sound Blaster 128 (jak najszybciej ją zmieniam) No właśnie. Też posiadam tą kartę dźwiękową i po przewertowaniu tego topicu pomyślałem o zmianie na Vortexa (na Allegro zauważyłem Diamond Sonic Impact S90). Warto? Słucham głównie różnych odmian rocka i metalu, ostatnio także muzyki filmowej. Wzmacniacz to Fisher TA-5000, kolumny JBL L46. Występują jakieś problemy z kompatybilnością? Płyta główna Abit KD7 (VIA KT400), OS to Windows 2000. Dźwięk wielokanałowy mnie nie interesuje, używam jedynie stereo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Diamond Sonic Impact s90 - najlepsza karta na vortexie 1 - dzwiek palce lizac (kasuje live i audigy 1)... jak mozesz to bierz.. bo pozniej nie bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48874674 No moi kochani rodzice zakupili dziecku zabaweczkę wg. rad Kamienia :D Mam nadzieje że będzie grać dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 jezeli spodziewasz sie grania "super" to sie zawiedziesz, jezeli oczekujesz grania "dobrze" to bedziesz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Nie ma jak pocieszenie :D Wiadomo że jakoś zajefajnie nie będzie ale napewno niebo a ziemia w stosunku do moich 10 letnich soniaków, nieprawdaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 prawdaż :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 mam pytanie. jak dziala subwoofer pasywny a jak aktywny???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Sub pasywny potrzebuje osobnego, zewnętrznego wzmacniacza a aktywny ma wbudowany wzmacniacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 sluchajcie. Mam okazje kupic unitre WS-432 z 4 kanałami za 50 zl. Tylko jest jedno ale.. jedno wyjscie jest spalone i działaja tylko 3 glosniki. Czy jeśli spaliło się jedno wyjscie to mogą spalic się reszta ?? czy to od niczego nie zalezy. ? a jaka by była cena naprawy takiego wyjścia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Pewnie 30-50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Rozne - u mnie w miescie za samo spojrzenie do wnetrza wzmacniacza koles chcial 50zł. Musisz pytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 a odpowiedzcie jeszcze na to : . Czy jeśli spaliło się jedno wyjscie to mogą spalic się reszta ?? czy to od niczego nie zalezy. ? 1426875[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Witam jaki polecacie odtwarzacz CD z MP3 - najlepiej tani , dobry i dobrze wyglądający. Najlepiej nowe nie używane. PS. Dobrze by było jakbyście zarzucili linkami :) PS. Fajnie by było jakby miał on też wbudowane radio :) Pozdrawiam Edytowane 5 Maja 2005 przez silver_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Creative Muvo fajna sprawa, niedrogi i w miare dobrze gra. Ostatnio były 256mb po 210zł nówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Adasi czy Ty w ogole czytasz pytania ? silver_pl - podaj jakas granice cenowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...