SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=66221723 http://allegro.pl/show_item.php?item=65743280 Wlasnie rozgladam sie za jakimis kolumnami do 400zl myslicie, ze ktorys z tych zestawow to dobry wybor? Aktualnie mam Logitechy Z640 komputerowe :D hehe i postanowilem zmienic na jakis wzmak +kolumny Pokoj mam 10m2 a slucham glownie rock/metal i pochodne :) Mozecie mi cos polecic/doradzic innego ewentualnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Hahahaha, takie kolumny do 10m2 :D Do takiego pokoju to Tannoy M2 w zupełności wystarczą. A tak na marginesie to daj sobie spokój z tymi kolumnami co podałeś zwłaszcza z Audiomegą (przy tych kolumnach Altusy to HiEnd) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) Wiec sie pytam co doradzicie, jakie propozycje? (Tannoy M2 - allegro 1 aukcja, juz i tak 500zl jest) EDIT: Sprobuje zapolowac na te M2 na allegro moze jeszcze sie jakies pojawia :) A jaki wzmacniacz do tych glosnikow by kupic? Edytowane 8 Października 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1985 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 na ile mozecie wycenic te triasuny??? http://www.frazpc.pl/b/106065 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 A tak sobie swój sprzęcik pokażę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 no ladny gainclonik i do tego kolumienki a'la ProAc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk2005 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Sprobuje zapolowac na te M2 na allegro moze jeszcze sie jakies pojawia :) A jaki wzmacniacz do tych glosnikow by kupic? 1688643[/snapback] Kiedyś grały u mnie tannoye ze starym wzmacniaczem NAD 3030 połączone DNM Reson, było to niezłe zestawienie, za niewielką cenę. Wszystko zależy jakiej muzyki sluchasz - Tannoye lepsze są do klasyki i jazzu niż do ostrego grania. Ale w cenie do 1000 zł ciężko znaleść lepsze głośniki pasujące do wszystkiego ;). Najlepszą aplikację jaką słyszałem w połączeniu z tannoyami był Gainclone na kicie Premium Petera Daniela, mimo że efektywność tannoy jest bodajże 86 dB a ten wzmak woli kolumny większej efektywności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 jak wszyscy to wszyscy ;] fotki bez rewelacji ale zawsze jakies ;] Marantz PM6010OSE i B&W 602 s2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1313 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) i ja mam jedną to spróbuje wrzucić... Edytowane 13 Października 2005 przez benek1313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) a to moje, niedlugo zapodam foty wzmaka, magnetofonu (moze juz dzisiaj przyjdzie) pozdro;] Edytowane 14 Października 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 No to ja mam pytanie :) Jako, że w sprzęcie typowo fabrycznym mało jestem obeznany, a szczegołnie w tym temacie, więc pytanie do Was (kamien, wunat i inni ;) ): 1. Czy opłaca się kupować Technica SL-PG490 za 100zł i dlaczego nie? 2. Jaki możecie polecić CD do 200zł. Sprzęcik w podpisie, aczkolwiek wzmacniacz niedługo będzie zmieniony na jakąś porządniejszą końcówkę (diy of coz ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Za sugestia jednego z tweakowcow kopiuje mojego posta do tego topiku: Na poczatku chcialbym zaznaczyc, ze jesli chodzi o sprzet audio jestem zupelnie zielony, wiec prosze mi tu nie wyjezdzac z jakimis skomplikowanymi terminami ;p Chcialbym sobie sprawic jakis niedrogi zestaw stereo (wiem, ze ciezko bedzie w tym przedziale cenowym), ew. miniwieze. Mam dosyc maly pokoj, ponizej 10 m^2, moc nie jest wiec tak wazna. Zalezy mi na tym, zeby sprzet mial mozliwosc odtwarzania mp3 (chociaz przy skladaku to chyba malo mozliwe) i cd-rw, sleep timer i pilota. Slucham przede wszystkim rocka, bluesa, rzadziej metalu. Budzet - max 1200 zl. Mozecie cos polecic? Milo by bylo, gdyby ktos przejrzal allegro i doradzil jakies komponenty. Z gory dzieki. Znalazlem cos takiego, jednak nie wiem co o tym myslec:http://www.megamedia.pl/rtv-drobne-audio-mikrowieze/onkyo-cs-220.php - ostanio bardzo duzo tego na allegro. Edytowane 15 Października 2005 przez arch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 technicsa za 100PLN sie oplaca wziac imo nawet na handel. a cd ja lubie yamahe, ale to juz kwestia preferencji ... arch max budzet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Uhh zapomnialem ze budtez mialem zapisany w temacie i go nie skopiowalem ; p Wynosi on 1200 zl. Sry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Uhh zapomnialem ze budtez mialem zapisany w temacie i go nie skopiowalem ; p Wynosi on 1200 zl. Sry 1701206[/snapback] wez to co ja magnaty motion 144 wzmak marantz do 60 euro do tego karta usb burr brown + magneto jakis fajny i kable zamkniesz sie w tej kwocie i bedziesz hepi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Ale chodzi o to ze to ma byc osobny zestaw a nie do kompa ; p Naprawde nie spodziewam sie jakichs fajerwerkow, nie daloby sie w tej cenie skombinowac czegos rozsadnego? EDIT: Chociaz w sumie zestaw pod kompa tez moge brac pod uwage ; p tylko bardzo bym prosil o podanie jakichs konkretnych DOSTEPNYCH modeli (np z allegro) ktore by fajnie graly ; p Edytowane 16 Października 2005 przez arch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 wunat, wolałbym jakbyś jakimiś modelami, wartymi zainteresowania, rzucił. Of coz cd nie musi wyglądać, ma grać. Dobrze i jak najdłużej bez wymiany lasera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Do 200zł te które miałem: Denon DCD-1500II Grundig CD7550 Philips CD-830 Philips CD-650 Wszystkie kosztują około 200zł, czasem trochę mniej, czasem trochę więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Była między nimi jakaś znacząca różnica? Ciągle zastanawiam się nad tym technicsem SL-PG490 za 100zł... bo nei wiem czy warto dokładać drugie tyle, jak różnica ma być minimalna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Moj problem polega na tym ze mam 2 pokoje, w ktorych chcialbym sluchac muzy i wpadlem na taki pomysl: w pokoju z kompem bedzie ogien, czyli przyda sie dobry sprzet: -karta dzwiekowa, np. Audigy 2 OEM (110 zl) -fajne male kolumny(mam niewielki pokoj), np. MAGNAT MOTION 220 (420 zl za pare) -wzmacniacz (tu juz wy cos musicie polecic :) a za reszte bym sobie kupil do pokoju, zeby sluchac muzy przy czytaniu / przed snem jakas pierdziawke, np. http://allegro.pl/show_item.php?item=68175299 (450 zl) Zostaje wiec ~250 zl na wzmaka, nie wiem czy za ta cene da sie cos dobrego skombinowac, poleccie cos, a jak co to doradzcie na czym zaoszczedzic. Z gory dzieki! EDIT: Aha, no i kable. Jakiego rzedu moze to byc wydatek? Edytowane 16 Października 2005 przez arch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
envinya Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 witam jestem posiadaczem 4 kolumn firmy unitra , niestety nie maja glosnikow i zwrotnic. czy jest sens wlozyc do tych odubow nowe glosniki ? czy lepiej zbudowac nowe kolumny ? nie mam duzego pojecia o tym a chcialbym zeby to fajnie gralo i zebym mogl je sprzedac i zlozyc sobie lepsze jak bede mial wiecej kaski. oto zdjecia kolumn jutro podam wymiary i zrobie lepsze foty oczywisicie jezeli jest sens sie w to bawic. szkoda je wywalic na smietnik z gory thx za pomoc i sorki za jakies pomylki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 @ arch nie kupuj audigy 2 - to nei jest karta do sluchania muzy w tej cenie kupisz pcm2702 ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Lepiej chyba wykonać coś na bazie TVM dawniej Tesla i prawdopodobnie Tonsil ma nową kopułkę 19mm Mogą być monitory na bazie arn 150/03/8 lub coś smukłego i wyższego 2xarn 150/03/4 lub arn 188/_/_ Tamte Tonsile to durze skrzynki i nie ustawne, cały układ zwrotnic do bani no i drogie głośniki (oginalne) a tym bardziej daleko trzeba się trzymać od czegoś takiego jak Alphard'y. Gdybyś np. posiadał stare (nawet uszkodzone) nisko tonowe Tonsile to jeszcze można by spróbować je zregenerować i trochę przerobić zwrotnice To jest tylko moje osobiste zdanie, powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Była między nimi jakaś znacząca różnica? Ciągle zastanawiam się nad tym technicsem SL-PG490 za 100zł... bo nei wiem czy warto dokładać drugie tyle, jak różnica ma być minimalna... 1702523[/snapback] Różnice są zawsze. Chociaż są to tanie odtwarzacze i trzeba się liczyć, że ich dźwięk to zawsze będzie jakiś kompromis. Najbardziej z tego wszystkiego podobał mi się Denon. Jest trochę wolny ale bardzo dobrze zrównoważony tonalnie, z dobrą przestrzenią (szczególnie głębia), w ogóle potrafi wciągnąć. Za 100zł to ja bym raczej kupił Sony CDP-750 (TDA1541A) chociaż tego technicsa nie słuchałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) To moglby ktos polecic jakis zestaw odnosnie mojego posta nieco wyzej? I jaka mikrowieza (wiem, ze to qpa, no ale coz poradzic), sprawowalaby sie najlepiej? EDIT: Na razie mam URL=http://pentagram.pl/produkty_new/szczegoly.php?id_grupy=15&grupa=gainward_multimedia&id_produktu=1]karte gainwarda[/url], ale obawiam sie ze nie uciagnie dobrego sprzetu. Gdzie kupic tego Burr-Browna (czy cos innego z pcm2702), i czy nie bedzie on sprawial problemow na Win XP i Linuksie? Aha no i czy na wzmaku+kolumnach+jakiejs karcie z tym procesorem co mowicie bedzie szlo w ogole grac w gry komputerne :P Aha czy ona ma dobre line-in? Bo tak sobie mysle, ze fajnie by bylo nagrac gitare na kompa @_@ Aha moge miec ta karte: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22798 za poldarmo, ale chyba zbyt dobra to ona nie jest; 0 Edytowane 17 Października 2005 przez arch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 czy opłaca sie kupywac cos takiego bez zadnego suba tylko jako samo stereo ? czy wyda to jakis bas ? click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karp85 Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Witam Jakie kolumienki można kupić do 900zł. Zależy mi na głębokim basie muzyka głównie techno troche polskiego rocka. Pokój ok 17m2. Zastanawiałem się nad chwalnymi wcześniej Tannoyami M1 ale być może do 900zł można kupić coś lepszego. Obecnie posiadam Jamo E430 ale nie jestem z nich zadwolony mają zbyt miękki bass. Póki co posiadam budżetwy 25 letni wzmacniacz Akai . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 oplaca sie brac z allego za jakies 280zl CDka harman kardon hd710? jest tez model 720? ktory lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) Wszyscy tak tutaj chwala "pcm2702" to moglby ktos zarzucic linkiem do testow typu: pcm2702 vs. audigy xxx Porowanie parametrow, znieksztalcen itp. itd. testy. Bylbym wdzieczny :) Edytowane 18 Października 2005 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Jak ktoś chce, to mogę wysłać porównanie pcm vs frotissimo 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...