AMIHoO Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich. Kumpel chce zrobć subwoofer i sie zastanawia nad tym jaki głośnik bedzie najlepszy. Mówi, że ma do dyspozycji 200 zł na niego. Jakie są wasze propozycje?? Będzie to grało w pokoju do 20m2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) zrób na glosniku firmy stx. Do tego jakis wzmacniacz jesli sie nie znasz to kup cos gotowego na allegro , moze znajdziesz juz gotowy modul mostka TDA7294. Jesli nie moge podac ci info typka co zrobi ci ten wzmak za trovche ponad 200 zl. Pozniej podam ci dokladniejsze dane np. jaki dac litraż obudowy i jakie strojenie. EDIT: Te 200 zl to mam nadzieje ze na sam glosnik ? Edytowane 16 Stycznia 2006 przez _nc_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karp85 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam Jestem już po odsłuchu tannoy m1. Kolumienki porównywałem z Jamo E 430 (konstrukcja podłogowa). Testowane na ampitunerach: Denon 435R i AKAI 1020L Takie porównanie bo sprzęt z podobnego przedziału cenowego :) Chrakterystyka podobna 55hz-20khz. Pierwsze wrażenie tannoye m1 grają bardzo ładnie jednak nie potrafią zejść z basem tak nisko jak te Jamo, no ale czemu tu się dziwić w końcu Jamo jest kolumnom podłogową. Tannoye dużo lepiej odtwarzają średnie tony szczególnie lepiej brzmią kawałki gdzie jest dużo perkusji. Znacznie lepiej słychać scene z nagrań koncertowych. Ogólnie Jamo E430 bardziej nadaje się do techno/dance/ muzyki klubowej/hip-hopu wszędzie tam gdzie potrzeba wyraźnego basu aż dziwne że potrafią czasami tak ładnie tąpnąć. Tannoy m1 lepsze do rocka/ballad/ ładnej grają środek potrafią też ładnie zejść z basem jednak nie aż tak nisko jak Jamo. No i teraz mam dylemat co sprzedać :) Słucham po troszku muzyki klubowej ale nie pogardze sobie od czasu do czasu jakaś polską spokojną muzyką? Chyba jednak sprzedam te tannoye :) Jak ktoś chętny to pisać na priva za 450zł sprzedam od ręki aha jest możliwość odsłuchu we Wrocławiu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 AMIHoO, napęd ~120zł, obudowa ~40zł, na głośnik zostaje ~60zł, czyli mamy do wyboru coś z stxa, 27/150 może, chociaż za 120zł za elektronikę się nie nada do napędzenia takiego głośnika... niech lepiej koleś dozbiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 http://www.ravixaudio.4web.pl/index.php?la...164&img=1&pod=2 Może to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIHoO Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 dzięki za odpowiedzi, ale właśnie msuze sie go o konkrety zapytać. Z tego co wiem to ma 200 zeta na sam głośniczek. Co do amplitunera to sie musze wywiedzieć jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Cos na temat tych kabelkow ? Nakamichi HQ-OFC 2x 2,5mm2 Ujda (6,20/metr), czy cos innego w podobnej cenie szukac? update dotarl do mnie pierwszy element audio ;) Przedstawiam IC Gotham GAC-1 ;):D Edytowane 18 Stycznia 2006 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zaczynasz od kabli? Mozna i tak.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 (edytowane) Akurat tak wyszlo ;) Reszta jest w drodze. btw. Po podlaczeniu, wydaje sie, ze pojawila sie nieco lepsza scena, aczkolwiek nie wiem, czy to nie "efekt placebo" ;) Edytowane 18 Stycznia 2006 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 |Falcon|:Jest to kabel caly czy sama wtyczka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Oczywiscie, ze cały kabel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alef Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 fipa ---> czyzbys sie do M2 przymierzal??? :D czym je chcesz napedzic? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 fipa ---> czyzbys sie do M2 przymierzal??? :D czym je chcesz napedzic? pozdro To wszystko jest jeszcze w kwestii obmyślania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 No to jestem chwilowo bez kolumn i bez kabli głośnikowych. Waham się jeszcze czy zakupić Wharfedale 9.2 czy 9.4 -głównie kwestia miejsca :( . Ale co do kabli to nie mam pojęcia - będzie to zakup przez internet, bez możliwości odsłuchu. Jakie kabelki w cenie do 15zł/m byście polecali ?? A przede wszystkim gdzie można kable kupić - na allegro mają w zasadzie tylko Nakamichi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81545989 oraz Profigold http://allegro.pl/show_item.php?item=81395914 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zastanawiam sie nad sluchawkami do mojego sprzetu domowego. Wzamk Pioneer A-441 + CD Pioneer PD-6100. Jakie słuchawki do 100zł ? HD-202 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80920995 HD-437 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80949902 DJ Reloop RH 2350 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80197709 A może cos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 To jest ten caly interkonnekt?Ile takie cos kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seentag Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Dobra post będzie troche głupi :P ale esh0 to zrozumie...bo to pytanie jest kierowane przedewszystkim do niego. Znajomy ma subwoofer philips z technologią wOOx, membrana bierna + głośnik subniskotonowy 16/50/29 jest to ewidentnie zamiennik Tonsila, ponieważ sam Tonsil nie wydał jeszcze głośników o takich oznaczeniach. I teraz to pytanie...zamiast owego głośnika lepiej żeby zastosował to : http://allegro.pl/show_item.php?item=81359053 czy może to : http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=80&catit=85&l=1&catg=1 lub to : http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=80&catit=87&l=1&catg=1 czy kolega esh0 miał doczynienia z tymi zabawkami philipsa bądz też słyszał coś o nich ? Chodzi tu konkretnie o zmiane fabrycznego (?) na inny, czy ta zmiana będzie do przyjęcia dla skrzyni ? wymiary skrzyni : głębokość 37 cm, szerokość 20 cm, wysokość 27.5 cm - czyli nie całe 20 litrów. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Seentag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 w litrażu skrzyni musisz odliczyc grubosc scianek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 To jest ten caly interkonnekt?Ile takie cos kosztuje Tak, to jest ten caly interkonekt. Moj kosztowal 42 zlote, ale ceny koncza sie na liczbach z 3 zerami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Jaki kupiles ten interkonekt? Jakie sluchawki polecacie do 120zł, z dlugim kablem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Napisalem strone wczesniej ;) na kablu Gotham GAC-1, z wtyczkami Nakamichi pozlacanymi. Calkiem fachowy. Dotarl do mnie rowniez dzisiaj wzmak i powiem, ze oba NADy kopia rzyc :D niech no jeszcze dotra tannoye i kable glosnikowe. ehh update wlasnie testuje tego 3240PE nieco doglebniej i jestem w totalnym szoku. To, co robi z moja muzyka przeszlo moje najsmielsze wyobrazenia. Dzisiaj nie ide spac, tylko bede sluchal, bo wrazenia sa nie do opisania. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez |Falcon| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Co myślicie o wzmacniaczu Rotel RA-01 i kolumnach B&W 603 S3? słuchałem ich w studio i jak dla mnie rewelka :) :D Edytowane 20 Stycznia 2006 przez #koala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zdaje sie, ze panuje opinia, rotel+b&w=krew z uszu :P Proponuje posiedziec z tym zestawieniem troche dluzej (tak ze 2-3 godzinki) i sprawdzic, czy nie bedzie cie zbytnio meczyl. Jesli nie, to tylko brac, bo od strony technicznej sa bez zarzutu afaik ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#koala Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 A co proponujecie z kolumn podlogowych zamist B&W 603 S3 do tego Rotela? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 rotel skupia sie na wysokich i przestrzeni... b&w tez - wiec dluzsze sluchanie moze byc uciazliwe - polecam zapoznac sie z czyms od wharfedala, jbl i AE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 At o ja się tylko pochwalę, że udało mi się odmulić cd'ka Technicsa (ten co w opisie). Wymieniłem trochę kondów (na P. FC, Os-Cony, Wimę) i opampa na OPA2134. Brzmi teraz dużo lepiej :) A w drodze już jest Yamaha CDX 530. Stare bo stare, ale jestem ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z Techem. Jak myślicie, za 120zł się opłacało ją brać? Podobno nówka (a raczej nieużywana...), pilot w folii jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 A co proponujecie z kolumn podlogowych zamist B&W 603 S3 do tego Rotela? ;] Wharfedale 9 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 A w drodze już jest Yamaha CDX 530. Stare bo stare, ale jestem ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z Techem. Jak myślicie, za 120zł się opłacało ją brać? Podobno nówka (a raczej nieużywana...), pilot w folii jeszcze :) Stare yamachy potrafiły czsem dać czadu lepiej niż technicsy :wink: A i jeszcze za tą cene. Czekam na testa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hmm... no to zapowiada się fajnie :) A taka cena, bo to wersja 110V, ale że trafko 220/110 mam, więc warto było. Teraz poszukuję schematu tego cd'ka - muszę popatrzeć jakie elementy poddać tuningowi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Stanowisko odsluchowe tuz po odebraniu sprzetu =] http://img477.imageshack.us/img477/8192/14444356lt.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...