GIANNI86 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Witka, który z subów byście polecili ? http://www.allegro.pl/item109583020_yamaha...y_ystsw030.html http://www.allegro.pl/item109469473_yamaha...ep_wroclaw.html http://www.allegro.pl/item111244528_subwoo...ep_wroclaw.html lub inne propozycje w podobnej cenie, nie musi być z allegro. A słyszał może ktoś ten zestaw ? : http://www.aspio.pl/cgibin/shop?info=kodkolav51f Edytowane 22 Czerwca 2006 przez GIANNI86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiring Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 pvl dokładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) Witam... Nie wiedziałem gdzie napisać a nowego topicu nie ma po co zakłądać to piszę tutaj... Już mówię o co chodzi... Potrzebuję porady w wyborze interkonetora do podpięcia wzmaka słuchawkowego do kompa ( czyli mały jack -> 2 x RCA ) ... Cena do 60 zeta... Wzmak to będzie Holdegron wersja podstawowa a słuchawkami są narazie KOSS UR-40... Na oku mam: http://www.allegro.pl/item109327840_profig..._1_2m_hit_.html http://www.allegro.pl/item110364991_kabel_..._link_1_0m.html Więcej na allegro nie znalazłem ale nie samym allegro człowiek żyje :) Za wszelką pomoc z góry dzięki... POZDRO... Ja kupilem te przewody: http://allegro.pl/item111182807_kable_glos...yki_srebro.html i http://allegro.pl/item110674468_klotz_la_g...rca_cinch_.html Po podlaczeniu nic dodac, nic ujac, szczena mi opadla. Cos pieknego. Wczesniej mialem zwykle pzrewodu za 1.5zl/m Polecam naprawde. Dodam jeszcze ze gora pasma to jest po prostu miod. Wszystko jest teraz tak wyraziste. Cala moja muzyka odzyla na nowo. Natomiast dol jest nizszy choc cichszy. Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Crusio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Krótka piłka... Jestem w trakcie sprzedazy ALTUSów 140. Musze sprawić sobie nowe kolumny, oczywiscie mniejsze od Altusów,bo te sa zbyt duże... Poczatkowo myslalem nad PARADIGM 3v4,ale ich cena jest dla mnie o duzo za duzą... Później DALI CONCEPT 2 i WD Diamond 9.1. Mam ok. 800zł na kolumny. bedą zasilane wzmacnaiczem PIONEER A-441. Co polecacie? Tak,zebym nie był zbytnio rozczarowany mniejszym bassem nowych kolumn i glosnoscią... Edytowane 1 Lipca 2006 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 W takim przypadku lepiej polować na 3v4 - wiem co mowie, wiem, bo mam ;] 21cm głosnik + wysoka efektywnosc to to, czego szukasz :) Moze znajdziesz gdzies uzywane, nie przegladaj tylko Allegro, ale tez ogłoszenia przy roznych forach :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Słyszałem opinie,ze mają dosyc ostry bass:) Ale jak sie mają do 3v4 DALI CONCEPT 2 (nizej schodza chyba niż 3v4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 sluchajcie spalila mi sie wysluszona unitra WS-432 . Mam na nowy wzmak max maxow 200 zl . Co polecacie. DObrze jak by pilot byl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Słyszałem opinie,ze mają dosyc ostry bass:) Ale jak sie mają do 3v4 DALI CONCEPT 2 (nizej schodza chyba niż 3v4) Nie wiem co wegług Ciebie znaczy "ostry bass" ;] Wiem jednak, ze jest wystarczająco niski i energiczny, mnie osobiscie sie bardzo podoba i mimo mojej małej manii ganiania króliczka i ciaglej zmiany sprzetu, to przy zestawieniu Denon + Paradigm wytrwalem naprawde dlugo i ani mysle o zmianie :) Dali nie sluchałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwe Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Doszły do mnie Paradigmy Monitory 3v1 i mam jeden problem. Denon DRA 435R nie pasuje do tych kolumn objawia się tym że brakuje basu! Bardzo słabo słychać podkład. Dziwne bo wcześniej ten Denon dobrze sobie radził z kolumnami Jamo i Tannoyami tak z Paradigmami już nie. Pytanie brzmi jaki wzmacniacz polecacie do Paradigmów? Cena to maks 400zł Czy NAD 7020e będzie właśicwym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Paradigm ma opinię głośników z mocnym kopem i dobrym basem, Dali ... różnie, skrajne ... Jak nie Monitory 3 to można zawsze MiniMonitory ewentualnie Focusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 concept 2 to wyjatkowo udana kolumna od dali, wg mnie po za zasiegiem konkurentow w swoim przedziale cenowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Sluchajcie mozecie cos powiedziec o amplitunerze DENON DRA-25 . Moge go nabyc za cene 200 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) Doszły do mnie Paradigmy Monitory 3v1 i mam jeden problem. Denon DRA 435R nie pasuje do tych kolumn objawia się tym że brakuje basu! Bardzo słabo słychać podkład. Dziwne bo wcześniej ten Denon dobrze sobie radził z kolumnami Jamo i Tannoyami tak z Paradigmami już nie. Pytanie brzmi jaki wzmacniacz polecacie do Paradigmów? Cena to maks 400zł Czy NAD 7020e będzie właśicwym wyborem? 7020 to amplituner oparty na 3020. Sam mam 3020 (niestety dzięki ostatnim upałom zdechła końcówka mocy i czekam na tranzystory), więc pożyczyłem od kolegi 7020. Niestety 7020, mimo, że teoretycznie nie powinno być różnicy, gra gorzej - wszystko się zlewa, basu jest mniej. Nie jest źle, ale po czyściutkim dźwięku z 3020 czuję pewien niedosyt. Zajrzałem pod obudowę i widać, że sekcja wzmacniacza nie jest tak dopracowana jak w 3020 - choćby pary tranzystorów w końcówce różnych firm. Moje kolumny do Wharfdale Diamond 9.1. Na Twoim miejscy szukałbym NADa 3020, Protona 520, Luxmana 230 lub 430, Cambridge Audio (chyba A2). Coś z tych, które wymieniłem, powinno dobrze grać. Z Denona możesz szukać PMA-560, ale raczej za 400zł nie wyrwiesz. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Jenot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Przemyslalem to troche i postanowilem wydac max 800-900zł na kolumny,czyli Paradigmów nie kupię (no moze minimonitorki jakies),bo cena w czerwcu wzrosła dosyć sporo. Hmm... Tannoy M2 ~500zł Dali Concept 2 ~600-700zł WH Diamond 9.1 ~550zł Paradigm Mini Monitor v2 ~600zł Co o tym powiecie, zalezy mi na bassie, zeby zbytnio nie odstawac od Altusów i głosnosci,choc to moge nadrobić wzmakiem (ma 550W poboru) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) Panowie możecie polecić mi jakiś tani amplituner do 600zł? Czy takie coś będzie dobre czy może coś innego nabyć http://allegro.pl/item112905763_denon_avr_...p_1400_zl_.html ? Edytowane 3 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Panowie możecie polecić mi jakiś tani amplituner do 600zł? Czy takie coś będzie dobre czy może coś innego nabyć http://allegro.pl/item112905763_denon_avr_...p_1400_zl_.html ? A czy to ma być koniecznie 5.1 czy może być stereo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) A czy to ma być koniecznie 5.1 czy może być stereo? Edit: no w sumie troche poczytałem i niekoniecznie musi być 5.1, chce wywalić te pierdziawki co mam w podpisie i niedrogo złozyć jakiś zestawa do słuchania muzy, na początek może byc stereo.... co byś mi polecił z niedrogich wzmacniaczy i jakiś nie za dużych kolumn, tylko coś naprawde niedrogiego bo mam ograniczony budzet, powiedzmy za zestaw stereo moge dać ok 600zł... Edytowane 3 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Jak wypadają Mini Monitory Paradigma na tle zwyklych 3-ójek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Może już ktoś miał podobny problem...mianowicie zrobiłem sobie własnego suba i mam problem z obudową. Trochę mi nie wyszła :) Płyty mdf ciąłem ręcznie i jest troszku krzywo :D Da radę to jakoś zniwelować, żeby się to dało okleić czymś drewnopodobnym? Myślałem, że może szpachlą samochodową ale pewnie by od drgań odpadła, za to ostatnio wpadłem na pomysł, że może pianką uszczelniającą a jak wyschnie to sciąć do równości. Macie jakieś pomysły? Tą konstrukcję traktuję jako doświadczalną bo pierwszy raz coś takiego zmontowałem i troche spaprałem właśnie obudowę :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Może już ktoś miał podobny problem...mianowicie zrobiłem sobie własnego suba i mam problem z obudową. Trochę mi nie wyszła :) Płyty mdf ciąłem ręcznie i jest troszku krzywo :D Da radę to jakoś zniwelować, żeby się to dało okleić czymś drewnopodobnym? Myślałem, że może szpachlą samochodową ale pewnie by od drgań odpadła, za to ostatnio wpadłem na pomysł, że może pianką uszczelniającą a jak wyschnie to sciąć do równości. Macie jakieś pomysły? Tą konstrukcję traktuję jako doświadczalną bo pierwszy raz coś takiego zmontowałem i troche spaprałem właśnie obudowę :unsure: A może żywicą do drewna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Hebelek elektryczny sobie od kogoś pożycz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Orientuje się ktoś może czy wzmacniacz Technics RS-CH510 jest dobry?? Edytowane 4 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 jaka jest różnica poza obudowa pomiedzy monitorami paradigma (chodzi o v1 i v3/v4), czy jest róźnica w dzwięku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIANNI86 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Mam pytanie odnosnie tych kolumienek: http://www.allegro.pl/item113543283_koda_a...1zl_krakow.html nie mam mozliwości ich odsłuchu, a po cenie wydaje mi sie, że powinny "dobrze" grać. Co o nich myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Edit: no w sumie troche poczytałem i niekoniecznie musi być 5.1, chce wywalić te pierdziawki co mam w podpisie i niedrogo złozyć jakiś zestawa do słuchania muzy, na początek może byc stereo.... co byś mi polecił z niedrogich wzmacniaczy i jakiś nie za dużych kolumn, tylko coś naprawde niedrogiego bo mam ograniczony budzet, powiedzmy za zestaw stereo moge dać ok 600zł... 2214287[/snapback] Mam pytanie odnosnie tych kolumienek: http://www.allegro.pl/item113543283_koda_a...1zl_krakow.html nie mam mozliwości ich odsłuchu, a po cenie wydaje mi sie, że powinny "dobrze" grać. Co o nich myślicie ? Nie bierz Kody ani Voice Krafta - to tani niemiecki szajs. W tej cenie możesz już mieć przyzwoite nowe monitory, np. Wharfedale Diamond 9.2, TANNOY MERCURY F2, Dali Concept 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Nie bierz Kody ani Voice Krafta - to tani niemiecki szajs. W tej cenie możesz już mieć przyzwoite nowe monitory, np. Wharfedale Diamond 9.2, TANNOY MERCURY F2, Dali Concept 2. Niby tak, ale akurat KODA AV-702 są dość chwalonymi podłogówkami i w cenie < 1000 nic lepszego się ni kupi jeśli chodzi o podłogówki. Są jeszcze ciekawe Jamo E660 - ale to już około raczej troszke > 1000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A co powiecie na DALI 505 (uzywane) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Niby tak, ale akurat KODA AV-702 są dość chwalonymi podłogówkami i w cenie < 1000 nic lepszego się ni kupi jeśli chodzi o podłogówki. Są jeszcze ciekawe Jamo E660 - ale to już około raczej troszke > 1000zł. A gdzie je chwalą? No offence - po prostu gdzie nie spojrzę na opinie ludzi, którzy mają trochę suchu, to odradzają Kody - owszem, ścianami to może potrafi zatrząść, ale z czystością dźwięku to już nie jest tak różowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Patrzcie jaki sprzęcior wyszperałem na strychu :lol: i mam w związku z tym pytanko, czy lepiej kupić nowe kolumny czy w tych wymienić głośniki na jakieś lepsze? Edytowane 5 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Co by daleko nie szukać: http://www.hi-fi.com.pl/testy_hifi_kolumny.php oraz ich forum. W zasadzie AV-702 to jedyne Kody o których pozytywnie się wypowiadają - biorąc pod uwagę oczywiście ich cenę. A zdaje się, że nie rozmawiamy w wartościach bezwzględnych ,ale właśnie w stosunku do ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...