RS Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 ja jestem ciekaw co by zrobil PS1200 z moim zoladkiem i nerkami w 25 metrowym pokoju na utworku The Chemicals Brothers - Under the influence :) ( znacie ten kawalek ) ? idealny do znecania sie nad sasiadami....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Znam ten kawałek, ale bas nie schodzi aż tak nisko :) Proponuję na rozgrzewkę : * Chicane - Daylight (3 min 12 sec) * Chicane - Strong in Love (Album Version) - okolice 3 minutki * Chumbawamba - Outsider (początek utworu to po prostu masakra) :) Tylko uwaga na głośniki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 * Chicane - Daylight (3 min 12 sec) Sweet :] Tylko uwaga na głośniki :). No co Ty ;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koolo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Co sądzicie o kolumnach Koda EX566T do ONKYO DR-L50 głównie do słuchania muzyki DVD prawie nie używam (mam już Jamo E410 ale są słabe, podłączę je na tył). Może coś innego w cenie do 700 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Co sądzicie o kolumnach Koda EX566T do ONKYO DR-L50 głównie do słuchania muzyki DVD prawie nie używam (mam już Jamo E410 ale są słabe, podłączę je na tył). Może coś innego w cenie do 700 zł ? te kody to kolumny do techno, maja kopa i niezly bas, wysokie tony strasznie szeleszcace, metaliczne a srednica jak w starych tonsilach do 700zl hmmmm najpierw powiedz jak duze masz pomieszczenie, jakiej muzyki sluchasz i czego oczekujesz od kolumn to moze cos sie wymysli tak na wstepie powiem ze w cenie do 700zl to Wharfedale Diamond 8.1 raczej sa bezkonkurencyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Kamien - a co masz taką skwaszoną minę w podpisie przy Projecie ? :lol: O ile pamiętam do niedawna był tam "pełny zgryz" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koolo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Właśnie chodzi mi głównie o te cechy które Wymieniłeś żeby był mocny bas i dynamika szczególnie przy cichym słuchaniu. Brat pożyczał mi Tannoy M2 i M1 to grały super ale jak dla mnie to są drogie a z tanich to polecał właśnie te Kody . Pokój to ma z 15m. Słucham wszystkiego od Pearl Jam do HipHop-u i Jazz-u (techno to akurat nie słucham) nie jestem audiofilem ale lubię jak dźwięk jest w miarę naturalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 koolo Tannoye M2 w Media Markcie rowniutkie 700 zlotych=] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Kamien - a co masz taką skwaszoną minę w podpisie przy Projecie ? :lol: O ile pamiętam do niedawna był tam "pełny zgryz" :) to wcale nie smieszne :wink: bo kurde usmiech byl na cabbase, ale M1 jakos tak duzo lepiej zagraly w tej klitce no ale teraz slychac braki na projecie w przestrzeni... a wogole to wszystko przez sluchanie RA-02 i RA-931, bo to kurde wszystko wporzadku jest poki czegos lepszego sie nie uslyszy w domu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 Właśnie chodzi mi głównie o te cechy które Wymieniłeś żeby był mocny bas i dynamika szczególnie przy cichym słuchaniu. Brat pożyczał mi Tannoy M2 i M1 to grały super ale jak dla mnie to są drogie a z tanich to polecał właśnie te Kody . Pokój to ma z 15m. Słucham wszystkiego od Pearl Jam do HipHop-u i Jazz-u (techno to akurat nie słucham) nie jestem audiofilem ale lubię jak dźwięk jest w miarę naturalny. http://www.avikom.pl/ w dziale promocje sa TANNOYE M1 za 490zl za pare, ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawial tylko bral Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 28 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2004 co sadzicie o Yamaha YST-SW150 ? http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/eng...b/YST-SW150.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 29 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2004 co sadzicie o Yamaha YST-SW150 ?http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/eng...b/YST-SW150.pdf nie spotkalem sie z tym sprzetem ale po przejrzeniu instrukcji wesze falsz i kant, moc wyjsciowa na glosnik 100W a pobierana z sieci 120W 8O cos mi tu nie gra... za mala roznica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Pobiera 130W z sieci . 120W to ma moc wyjściową wzmacniacz. A co do mocy głośnika to powinno sie ją podzielić na pół bo te 100W to bedzie moc muzyczna. Ale uważam że bardzo fajny sprzęcik nawet duży głośnik basowy 20cm i 50W w sinusie przy 5ohm powinno nieźle dawać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 hehe wiesz co najlepiej to posluchac, bo po parametrach to mozna zobaczyc ile wazy i jak duza obudwa :wink: jak masz mozliwosc to posluchaj ten subik i jakis konkurencyjny zeby poprostu miec porownanie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 obiektywnie: zmiana z S.B Live na Fortissimo II ma sens ? tzn. czy bedzie duza zmiana jakosciowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 troszeczke lepiej, zwroc uwage na kompatybilnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 troszeczke ? czyli myslisz ze nie warto ? slyszalem ze z kompatybilnoscia nie jest az tak zle ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jak masz starego live to go zostaw, poniewaz stare live byly o wiele lepiej wykonane i lepiej brzmialy, jak masz nowego tzn 5.1 to zamieniaj na herculesa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no tak glupi jestem, nie napisalem ze to 5.1, ok czyli biore herculesa, dzieki za porade. bo jezeli dobrze kombinuje to modernizacje najlepiej zaczac od zrodla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no wiesz kazdy zestaw brzmi tak jak jego najslabsza czesc, nie wazne czy zrodlo czy kolumny, najlepiej zeby wszystko reprezentowalo w miare podobny poziom, mysle ze na te tesle + gdwk ten herculesik bedzie jak ulal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 no to sie bardzo ciesze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jak masz starego live to go zostaw, poniewaz stare live byly o wiele lepiej wykonane i lepiej brzmialy, jak masz nowego tzn 5.1 to zamieniaj na herculesa No troche racji masz niby ,chociaz nie wiem skad te twoje dane :) . Polecam zobaczyc na stronie RMAA testy Livea 5,1 zrobione z kodeka tylnich kanalow . http://audio.rightmark.org/test/live51/liv...e51-rear-48.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jak masz starego live to go zostaw, poniewaz stare live byly o wiele lepiej wykonane i lepiej brzmialy, jak masz nowego tzn 5.1 to zamieniaj na herculesa No troche racji masz niby ,chociaz nie wiem skad te twoje dane :) . Polecam zobaczyc na stronie RMAA testy Livea 5,1 zrobione z kodeka tylnich kanalow .http://audio.rightmark.org/test/live51/live51-rear-48.htm znaczy ja sie glownie kierowalem tym co slyszalem, porownywalem starego live takiego z 99 roku i 5.1 z 2003, ten nowy brzmial gorzej, dynamika i czystoscia dzwieku bardzo ustepowal starszemu... juz nie wspomne o szumach ktore szumialy ;) a w starym byly praktycznie nieslyszalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jak masz starego live to go zostaw, poniewaz stare live byly o wiele lepiej wykonane i lepiej brzmialy, jak masz nowego tzn 5.1 to zamieniaj na herculesa No troche racji masz niby ,chociaz nie wiem skad te twoje dane :) . Polecam zobaczyc na stronie RMAA testy Livea 5,1 zrobione z kodeka tylnich kanalow .http://audio.rightmark.org/test/live51/live51-rear-48.htm znaczy ja sie glownie kierowalem tym co slyszalem, porownywalem starego live takiego z 99 roku i 5.1 z 2003, ten nowy brzmial gorzej, dynamika i czystoscia dzwieku bardzo ustepowal starszemu... juz nie wspomne o szumach ktore szumialy ;) a w starym byly praktycznie nieslyszalne Hhehe czytajac twoje wnioski z odsluchu to wydaje mi sie, ze duzo czytasz HI-FI i Audio . A na powaznie , ja w tym topicu sie nie wypowiadam, bo mi sie juz dawno znudzilo mowienie o tym, ze cos brzmi tak, a cos tak ( bo to co kazdy slyszy i co chce slyszec to dlugo opowiadac ). Zaciekawila mnie jednak twoja opinia o kartach typowo komercyjnych, i sposob w jaki ja uzasadniles . Wedlug mnie wsparcie Herculesa odnosnie sterownikow do ich kart polega na tym aby w nowej grze Eax dzialal poprawnie , a nie dzwiek brzmial lepiej . Ale zgadzam sie z toba ze to dobra karta za ta cene . Live 5,1 jest zdecydowanie lepsza karta niz stary Live ( i nie chodzi tylko o przetworniki ) . Pozatym karty Crativa maja swietne sterowniki dla muzykow (Asio, Gsif, swietne DSP MIDI itd, i to napewno nie od producenta ) tyle ze nie o tym chcialem pisac . Kolejna sprawa odnosnie grania czegokolwiek z komputera na lepszym sprzecie , bo rozumiem ze tego posta czytaja osoby co pierdzialek nie uzywaja. To fakt, ze mozesz miec karte za 2000 zl , i co z tego jak wlaczysz mp3 128kbps. Player , dekoder , plyta glowna , system itd , wszystko to ma wplyw na to co slyszysz z kompa . Sumujac ja nie polecam nikomu zadnej karty :) , niech sobie kupi ta co mu sie podoba z wygladu panelu sterownia ( bedzie mial mniej problemow potem z tym, ze tu ma wiecej naturalnej cieplej gory , i niskoschodzacego dynamicznego basu , a gdzie indziej nienaturalne szumy i przesterowany dzwiek ) Ogolnie sprzet audio i cala zabawa z nim zwiazana ( i nie mowie audio z kompa ) , to polega na tym zeby mi sie podobalo i sugerowanie sie na slepo opinia kogolowiek to duzy blad :) . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 zgadzam sie w pelnic z toba Xan, ze caly dzwiek i te wszystkie niuanse to sprawa wlasnych odczuc :) ale to ze hercules ma np. lepszy tzn bardziej kontrolowany bas to akurat jest slyszalne nie tylko przezemnie :) a i z tymi live'ami to mi sie wydaje ze kiedys to byla karta wysokiej klasy i wkladali w nia dobre czesci... dlatego tez jakosc byla lepsza.... a dzisiaj typowa masowka no i elementy gorsze co odbija sie na brzmieniu (tez nie ja jeden zauwazylem to :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 Heheh a mozesz mi podac utwor na ktorym testowales ten bas , program ktorym sluchales , pomieszczenie, kolumny :) , wzmacniacz itd . Czy sluchales np basu na karcie LIvea na sterowniku Kx project , Foobarze ustawionym na Kernel Streming czy Asio Output probkowaniu 16 bitow floating point i 48 Khz, czy np na direct sound z probkowaniem 32 floating point. Jakiego dekodera uzywales jezeli to byla mp3 itd :) > O tym mozna tak bez konca :) . Tylko ze to nie temat na to , wiec sorka za OFF topic , juz bede milczal . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 wiem do czego dazysz :) ale z tym basem to nie pamietam na jakich sterach, ale byla to jakas plytka ATB, ale recze ze roznice w szumach miedzy live'ami i w basie miedzy herculesem i livem sa slyszalne bez wzgledy na stery i program do odtwarzania :) wystarczy tylko miec w miare przyzwoity sprzet i po paru odsluchach sie to czuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 No to przeciez ci dalem linka gdzie masz pomiary THD, poziomu szumow itd wykonanych przez tworcow RMAA , i sa zblizone to wynikow Herculesa . Pozatym jak juz tobie mowilem , taka rozmowa i tak do niczego nie doprowadzi , kazdy slyszy co chce slyszec :) . Analogowe przetworniki praktycznie w kazdej karcie "komercyjnej" sa sredniej jakosci , dlatego uzywam wyjscia cyfrowego . Nie zwrociles tez uwagi ze dalem ci testy Livea 5,1 ale wyjsc kanalow tylnich, a nie przednich, a to sa inne kodeki i przetworniki , i sa stery ktore uzywaja tych wyjsc Rearout to grania stereo , jak testniesz w ten sposob tego 5,1 to mozemy pogadac :) > Ale nie w tym temacie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 a no faktycznie tylne :) no to narazie sie nie wypowiadam poki nie poslucham :) tylko skad ja dorwe live ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2004 ha ! pieknie teraz to juz nic nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...