Piter6576 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 A gdzie je chwalą? No offence - po prostu gdzie nie spojrzę na opinie ludzi, którzy mają trochę suchu, to odradzają Kody - owszem, ścianami to może potrafi zatrząść, ale z czystością dźwięku to już nie jest tak różowo. Mimo to wielu ludzi je kupuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Mimo to wielu ludzi je kupuje.sam bym kupil te kody :) bo uwazam ze w tej cenie nie ma nic lepszego ... ale to tylko moje skromne zdanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 sam bym kupil te kody :) bo uwazam ze w tej cenie nie ma nic lepszego ... ale to tylko moje skromne zdanie :) No OK, nie słyszałem, nie wypowiadam się, może faktycznie dobrze grają, ale pytanie jeszcze czy pomieszczenie, które mają nagłośnić, jest wystarczająco duże. Bo podłogówki do pomieszczenia mniejszego niż 30m2 to nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Sluchajcie , syzbkie pytanie szybka odpowiedz . Czy model DENON DRA-285RD moze sie duzo roznic od DRA-385RD ?? CHodzi mi o jakosc dzwieku. CZy jest wart nawet 200 zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 No OK, nie słyszałem, nie wypowiadam się, może faktycznie dobrze grają, ale pytanie jeszcze czy pomieszczenie, które mają nagłośnić, jest wystarczająco duże. Bo podłogówki do pomieszczenia mniejszego niż 30m2 to nieporozumienie.mam ok 25m2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 mam ok 25m2 Operam się na opinii człowieka sprzedającego różne modele kolumn na allegro. Pomieszczenie, w którym u mnie stoi sprzęt ma ok. 19m2 i miałem zamiar kupić Wharfedale Diamond 9.2. Sprzedawca powiedział mi jednak, że w zupełności wystarczą 9.1, mimo, że pewnie na 9.2 zarobiłby więcej. Dlatego myślę, że coś wielkości Diamondów 9.2 z przyzwoitymi standami do pokoju 25m2 w zupełności wystarczy i pewnie będzie grało czyściej niż Kody. W każdym bądź razie ja jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Operam się na opinii człowieka sprzedającego różne modele kolumn na allegro. Pomieszczenie, w którym u mnie stoi sprzęt ma ok. 19m2 i miałem zamiar kupić Wharfedale Diamond 9.2. Sprzedawca powiedział mi jednak, że w zupełności wystarczą 9.1, mimo, że pewnie na 9.2 zarobiłby więcej. Dlatego myślę, że coś wielkości Diamondów 9.2 z przyzwoitymi standami do pokoju 25m2 w zupełności wystarczy i pewnie będzie grało czyściej niż Kody. W każdym bądź razie ja jestem zadowolony.kurde moze i masz racje ... po co przeplacac jesli efekt bedzie taki sam .. no i taniej to wyjdzie a ladnie sie naglosni moj pokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Pomieszczenie, w którym u mnie stoi sprzęt ma ok. 19m2 i miałem zamiar kupić Wharfedale Diamond 9.2. Sprzedawca powiedział mi jednak, że w zupełności wystarczą 9.1, mimo, że pewnie na 9.2 zarobiłby więcej.A jak z basem ? Występuje ona przy tych "maleństwach" - 9.1. Średnice i góre Wafle 9.2 i 9.4 mają rewelacyjną, ale z basikiem to różnie - potrafi podudnić i pogubić się, a jak wygląda to w 9.1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) A jak z basem ? Występuje ona przy tych "maleństwach" - 9.1. Średnice i góre Wafle 9.2 i 9.4 mają rewelacyjną, ale z basikiem to różnie - potrafi podudnić i pogubić się, a jak wygląda to w 9.1 ?? Heh, ja się bałem, że przy tej wielkości basu wcale nie będzie. Ale bardzo się zdziwiłem, ile takie maleństwa potrafią z siebie dać. Nie dudni, nie łomocze, jest czyściutko. Opierałem się przed zakupem też na tym: Audioreview.com A co do góry, to w linku powyżej raczej do niej mają ludziska zastrzeżenia niż do basu, że za mało detaliczna, ale ja jakoś nie zauważyłem, a muzyki słucham różnej. Może nie mam tak dobrego słuchu. Edytowane 6 Lipca 2006 przez Jenot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (...)a muzyki słucham różnej(...)Wlasnie jakiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Sluchajcie , syzbkie pytanie szybka odpowiedz . Czy model DENON DRA-285RD moze sie duzo roznic od DRA-385RD ?? CHodzi mi o jakosc dzwieku. CZy jest wart nawet 200 zl ? Ponawiam prosbe , bo lekko mnie ignorujecie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbok Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Ponawiam prosbe , bo lekko mnie ignorujecie :/ja tam nie wiem (to sie nie wypowiadam) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 jaka jest roznica pomiedzy paradigmami monitorami 3 v1 od v3/v4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Wlasnie jakiej ? Klasyczna (Mozart, Grieg, Verdi), rock lżejszy (RedHot Chilli Peppers, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Marillion), cięższy (Tool, Sepultura, stara Metallica), blues (polski i amerykański), trochę rodzimej muzyki (Coma, Kult, Piersi), ballady Brassensa. To to, co mi się przypomniało po jednym rzucie okiem na płyty ;) Ponawiam prosbe , bo lekko mnie ignorujecie :/ A google użyłeś, może gdzieś na stronach denona jest specyfikacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 ja ponawiam pytanie, czy wie ktoś coś na temat wzmacniacza Technics RS-CH510?? Googloweałem ale nic nie znalazłem. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Czy opłaca sie kupić paradigm monitor 3 V1 do muzyki trance/rock/blues pokoj 16m^2,a wzmak to Pioneer A-441 (550W) Edytowane 7 Lipca 2006 przez dayus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 kax z tego co wiem to przedrostek RS w technic'sie maja tylko odtwarzacze kasetowe wiec nie wiem gdzie znalazles taki model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 moze i mały OT ale.... jakie sluchawki douszne polecacie w cenie ok 50-60 zł ? pytam bo Cresyny z mojego irivera wlasnie zaczely pierdziec na lewym kanale :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) kax z tego co wiem to przedrostek RS w technic'sie maja tylko odtwarzacze kasetowe wiec nie wiem gdzie znalazles taki model. To jest cała wieża, ale interesuje mnie z niej tylko wzmacniacz, jest na nim napisane "...Amplifier RS-CH510..." i ewentualnie głośniki, mam ją tanio do kupienia ale nic o niej nie wiem po za tym, że kiedyś kosztowała ponad 3K zł.... moze i mały OT ale.... jakie sluchawki douszne polecacie w cenie ok 50-60 zł ? pytam bo Cresyny z mojego irivera wlasnie zaczely pierdziec na lewym kanale :/ Sennnheiser MX 350... Edytowane 7 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Sennnheiser MX 350... Kuzyn mial 450 i wlasnie przed chwila sie dowiedzialem ze strasznie wieszał psy na nich.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 (edytowane) Kuzyn mial 450 i wlasnie przed chwila sie dowiedzialem ze strasznie wieszał psy na nich.... Ja mam MX 350 do Creative MuVo TX i w porównaniu do słuchawek z zestawu jakośc na tych słuchawkach jest o niebo lepsza... Edytowane 7 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Lepszą opinią cieszy się seria x00 niż x50. Do iRivera proponowałbym mx300 lub mx400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 skoro tanio to kup i sam zobaczysz czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Krótka pilka...wiem,ze to inny rodzaj kolumn,ale podobna cena: DALI CONCEPT 6 vs PARADIGM MONITOR 3 V1 ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 Prosze skonczyc gadke o tych słuchaweczkach, bo to nie temat na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2006 kax z tego co wiem to przedrostek RS w technic'sie maja tylko odtwarzacze kasetowe wiec nie wiem gdzie znalazles taki model. Masz racje :oops: Wieża nazywa się SC-CH510 i jedyne co na jej temat znalazłem to ruski manual http://www.panasonic.ua/data/manual/file/176994/SC-CH510.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Witam zakupiłem kolumny z allegro mission for denon pewnie wiekszosc wie o co chodzi... generalnie głupie pytanie... czy mi sie wydaje czy z godziny na godzine bas sie pogłębia ?? pierwsze doświadczenia z nowym fabrycznie sprzętem... odpaliłem pierwszy raz i byłem mocno zaiwedziony puściłem muzyczke poszedłem do kuchni obiadek machnalem... wracam i o kur...... co jest ?? Grają coraz lepiej naprawde jestem pod wrażeniem co te maleństwa potrafią... czy one naprawde grają coraz lepiej czy to jakaś auto sugestia ?? :) Edytowane 10 Lipca 2006 przez $migacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Witam zakupiłem kolumny z allegro mission for denon pewnie wiekszosc wie o co chodzi... generalnie głupie pytanie... czy mi sie wydaje czy z godziny na godzine bas sie pogłębia ?? pierwsze doświadczenia z nowym fabrycznie sprzętem... odpaliłem pierwszy raz i byłem mocno zaiwedziony puściłem muzyczke poszedłem do kuchni obiadek machnalem... wracam i o kur...... co jest ?? Grają coraz lepiej naprawde jestem pod wrażeniem co te maleństwa potrafią... czy one naprawde grają coraz lepiej czy to jakaś auto sugestia ?? :) Tak to jest. Zobaczysz po tygodniu, jak się porządnie wygrzeją. Poza tym jeśli wzmacniacz był "zimny" to też miało wpływ na jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Jenot dobrze prawi, cale zawieszenie membrany po pewnym czasie grania zyskuje na elastycznosci i glosnik zaczyna dokladniej przenosci sygnaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Tak jest z każdym głosnikiem. Ja nawet kiedy kupilem glosniki do samochodu, przez zamontowaniem podlaczylem je pod domowy wzmacniacz, zrobilem male obudowy z tekturowych pudelek i zostawilem na kilka dni, aby sie wygrzały. Mineloby zbyt duzo czasu, zanim w aucie wyrobily sie do takiego stanu, bo nie jezdze tak duzo. Moze to niezbyt audiofilski sposob, ale skuteczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...