DiJo Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) czesc :) zamierzam kupic sobie glosniki i mam dylemat:: czy kupic logitech x-530 (slyszalem ze graja swietnie) czy moze jakies inne? np. z4? Co polecicie? Edytowane 11 Lipca 2006 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ale odnośnie komputerowych głośników to raczej zrób sobie wycieczkę do subforum Audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ale odnośnie komputerowych głośników to raczej zrób sobie wycieczkę do subforum Audio. dzieki :) nie wiedzialem ze takie jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Dwa szybkie pytania... Czy pod małe głośniki warto kolce ?? Mission for Denon... Jaki kabel z allegro ?? PC->wzmak ?? najlepiej allegro Dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) chcieliśmy z kumplem założyć małorozbudowany system aubio do skutera Po siedzenie poszłaby zwymiarowana deska, na którejto byłyby osadzone 2 głośniki (13-stki powinny być dobre) Wszystko to będzie szło przez mp3 playera, przez wzmacniacz, aż po głośniki. I teraz pytanie - jakie głosniki i jaki wzmacniacz wybrać? Priorytetem jest cena - zestaw niech pogra przynajmniej ze 2 lata :D Prąd do wzmacniacza doporiwadzi się z instalacji elektrycznej skutera. Edytowane 12 Lipca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Jak WHARFEDALE DIAMOND 9.1 sprawdzają sie do słuchania muzyki trypu trance,techno,rock malutki pokój ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Dwa szybkie pytania... Czy pod małe głośniki warto kolce ?? Mission for Denon... Jaki kabel z allegro ?? PC->wzmak ?? najlepiej allegro Dzięki z góry Do takich kolumienek kabel zrób sobie sam. Bierzesz zwykłą skrętkę, łączysz razem kolorowe, razem biało-kolorowe i masz porządny kabel głośnikowy DIY. Sam zamieniłem posiadany wcześnij 2x2.5mm2 z miedzi beztlenowej na taki. Zauważyłem poprawę góry - taki kabelek ma bardzo małą impedancję, więc nie tłumi wyższych częstotliwości. Jak WHARFEDALE DIAMOND 9.1 sprawdzają sie do słuchania muzyki trypu trance,techno,rock malutki pokój ? Trance i techno nie słucham to się nie wypowiadam. Rock brzmi na tych kolumienkach bardzo dobrze, począwszy od bardzo spokojnych ballad a skończywszy na ostrej sieczce. Kolumny nie gubią się, słychać każdy dźwięk. Oczywiście jakość zależy nie tylko od kolumn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) $migaczowi chodziło chyba o taki kabel http://allegro.pl/item113712911_jack_3_5_2...ry_kabelek.html P.S Jenot chodzi o zwykłą skretke taką jak do sieci?? Edytowane 12 Lipca 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 $migaczowi chodziło chyba o taki kabel http://allegro.pl/item113712911_jack_3_5_2...ry_kabelek.html P.S Jenot chodzi o zwykłą skretke taką jak do sieci?? Normalnie ślepy jestem, faktycznie chodziło o interconnect. A co do PS. To tak, zwykła skrętka. Zerknij np. tutaj: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html...20445&p=1#k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam ponownie... Przewody są, kolumny są. Jaki wzmacniacz warto szarpnąć z allegro do acid jazzu soulu rnb ?? Troche hip hop'u ale powoli od niego odchodze... tzn old school'owy pewnie często będzie gościł. Kolumienki to Mission for Denon. Docelowa Whaderfedale zapewne... Wzmacniacz maks 350 zł. Pozdrawiam Michał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Witam ponownie... Przewody są, kolumny są. Jaki wzmacniacz warto szarpnąć z allegro do acid jazzu soulu rnb ?? Troche hip hop'u ale powoli od niego odchodze... tzn old school'owy pewnie często będzie gościł. Kolumienki to Mission for Denon. Docelowa Whaderfedale zapewne... Wzmacniacz maks 350 zł. Pozdrawiam Michał. Jeśli tylko znajdziesz, to kupuj NADa 3020. Staroć, ale gra pięknie i czysto. Miałem takiego, ale po awarii końcówki mocy zmieniłem na Luxmana A-007 (z DAC). Myślałem, że nowszy, że lepszy, że przez wejścia cyfrowe dźwięk będzie czystszy. Ale do dziadka NADa mu daleko. Jutro idę szukać tranzystorów i biorę się za naprawę. A z Wharfedale'ami 9.1 to idealne połączenie. Do 350 zł powinieneś wyrwać, tyle, że na allegro trafiają się niestety rzadko. Możesz też szukać odpowiedników, np Protona 520. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 http://www.allegro.pl/item116147764_nad_30...i_od_1pln_.html http://www.allegro.pl/item115501307_audiop...asa_hi_end.html ten dual mnie mocno kusi... Coś z tego czy przyczaić sie i czekać ?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 $migacz - no ten dualek klasa, bardzo dobry sprzecik - polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) warty tych 350 zł ?? Jak tak to biore nawet zaraz. Szkoda ze nie ma pewności co do tego czy nie był za mocno lutowany... Jak sie sprawdzi Aurel Vortex 1 konkretniej diamond sonic impact jako źródło ?? Muza głównie MPC ?? Edytowane 17 Lipca 2006 przez $migacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 wzmak wart te 350zl, diamond sonic impact - w sumie najlepsza karta na vortexie 1 sam mialem kiedys taka i bije w jakosci dzwieku stereo sb live na glowe, jak narazie mysle ze z powodzeniem diamond ci wystarczy, w przyszlosci gdy bedzie kasa zawsze mozna wsadzic cos lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Witam, mam mały problem, otóz po podłączeniu wzmaka (Technics SE-CH510) do komputera strasznie trzeszczy w głośnikach podczas odtwarzania muzyki, a jak podłącze mp3 to wszystko gra dobrze... Wie ktoś co może być nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) Ten Dual to tak naprawdę Rotel. Chyba warto ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Edytowane 18 Lipca 2006 przez Sz@tynbury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Eh, ukradli mi samochód i nici z drogich i porządnych kolumn do pokoju. Więc ponawiam pytanie. Coś co dobrze gra, z mocnym i soczystym basem, do pokoju 14m2. Do tego jakiś wzmacniacz. Priorytetem niestety jest cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Eh, ukradli mi samochód i nici z drogich i porządnych kolumn do pokoju. Więc ponawiam pytanie. Coś co dobrze gra, z mocnym i soczystym basem, do pokoju 14m2. Do tego jakiś wzmacniacz. Priorytetem niestety jest cena. To znaczy ile max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokerthc Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Lepiej sam zrob sobie kolumny- wyjdzie na to samo jak bys kupil drogie kolumny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Nie każdy urodził się technikiem elektrykiem. :) Ale spróbować można! Jakie polecacie głośniki? Zrobie chyba 2 kolumny z jednym niskotowym 1 sredniotonowym i 1 wysokotonowy (jak nie tak to jakie radzicie?). Jaki wzmacniacz? Na wzmacniacz mam 200zł. Kolumny też chcę w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Tyle, to będa kosztować same skrzynki - a gdzie przetworniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Co? 200zł nie starczy na 1 kolumne? Chyba się przeliczyłem... No proszę o jakieś sensowne głośniki j/w napisałem. Będę kolekcjonował części... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Yyy, jesli na jedną, to już coś złożysz. Mimo wszystko proponuje Ci spedzic godzike czy dwie na przegladaniu stron typu: http://www.diyaudio.pl/ http://diyaudio.elektroda.net/start.htm http://audiofonic.com/index.php etc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 czy ktos z was posiada amplituner PIONEER z pilotem , a w pilocie rpszycisk DIRECT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 http://www.allegro.pl/item115096705_missio...uper_cenie.html to jeżeli chodzi o głośniki za 200 zł. Nic w tej cenie ich nie wyprzedzi. Naprawde ładnie grają. Sprawdzone organoleptycznie. http://www.allegro.pl/item115501307_audiop...asa_hi_end.html DUAL łyknięty. Bossska sprawa. Muzyka nabrała nowego brzmienia. Dziękuje wszystkim za pomoc. Ostatnia sprawa do rozwiązania. Standy. Jak wysokie ?? Z czego najlepiej ?? Gdzie za ile ?? Home made ?? Ostatnia prośba o pomoc. Jestem wam winien piwko panowie. Pozdrawiam Michał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Black_war, daj sobie spokoj z budowa kolumn. To nie jest tylko kwestia przykrecenia dowolnych glosnikow do dziur dowolnej skrzyni. Nic sensownego za ta kase nie zrobisz, nawet gdybys korzystal z gotowych projektow. Dozbieraj jeszcze banke i kup cos uzywanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Vasago też tak pomyślałem... A moją uwagę zwróciły takie oto kolumny http://allegro.pl/item116513192_magnat_mon..._hit_cena_.html Cena całkiem niezła. Brać takie czy rozglądać się jednak za używkami? Jeszcze jakiś wzmacniacz potrzebny... Poleccie jakieś kolumny w cenie do 600zł. Edytowane 23 Lipca 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Vasago też tak pomyślałem... A moją uwagę zwróciły takie oto kolumny http://allegro.pl/item116513192_magnat_mon..._hit_cena_.html Cena całkiem niezła. Brać takie czy rozglądać się jednak za używkami? Jeszcze jakiś wzmacniacz potrzebny... Poleccie jakieś kolumny w cenie do 600zł. Te magnaty nie są złe, ale jeśli masz budżet 600zł na kolumny, to bierz Wharfedale 9.1. O wzmacniaczach już pisałem wcześniej w tym wątku, czego szukać. Dorzucę do tego jeszcze Pioneery A400 i A 300 (tylko bez X na końcu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Vasago też tak pomyślałem... A moją uwagę zwróciły takie oto kolumny http://allegro.pl/item116513192_magnat_mon..._hit_cena_.html Cena całkiem niezła. Brać takie czy rozglądać się jednak za używkami? Jeszcze jakiś wzmacniacz potrzebny... Poleccie jakieś kolumny w cenie do 600zł. Jakiś czas temu miałem u siebie podobne kolumny Eltax Hollywood mk III (identyczna konstrukcja) i powiem, że grały po prostu żałośnie. Kiedyś przez przypadek miałem okazję posłuchać magnatów w Euro RTV grały bardzo podobnie. Najgorszy jest tam bas. Wygląda porządnie i wydaje się grać poprawnie ale nic bardziej mylnego. Bas buczy, dudni i łazi po całym pokoju. W kinie jakoś ujdzie ale muzyki na tym nie posłuchasz. Taka jest moja opinia. Ja wymieniłem te Eltaxy na używane Mission 701 z podstawkami ( dałem 400 zł z przesyłką kurierską :D ). Generalnie nie jest to JPW 203, które miałem kiedyś ale i tak głośniki bardzo dobrze sobie radzą. Ostatnio słuchałem wymienionych wyżej Wharfedale 9.1 - może trochę mała skutecznośc ale i tak bardzo mi się spodobały. Do 600 zł spokojnie znajdziesz dobre kolumny. A u mnie wygląda to tak: Edytowane 24 Lipca 2006 przez BRX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...