Vengeance Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Heh postawilem kolumny na 60cm narazie prowizorycznie i jest rzeczywiscie lepiej:D wczesniej staly na 90. wszystkim ktorzy sadza ze to jest pic na wode ( wczesniej tez tak myslalem) polecam sprawdzic bo roznica jest ogromna ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 A i mam w planach zrobic swoje podstawki - ktos robilkiedys - ma jakis play , pomysl? z ktorym by mogl by sie ze mna podzielic?A i mam w planach zrobic swoje podstawki - ktos robilkiedys - ma jakis play , pomysl? z ktorym by mogl by sie ze mna podzielic?A i mam w planach zrobic swoje podstawki - ktos robilkiedys - ma jakis play , pomysl? z ktorym by mogl by sie ze mna podzielic?A i mam w planach zrobic swoje podstawki - ktos robilkiedys - ma jakis play , pomysl? z ktorym by mogl by sie ze mna podzielic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 omg nice;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 up;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Vengeance słyszałes o takim przycisku jak "Zmień"? Jak jeszcze raz napiszesz coś bez sensu jak w 2 ostatnich postach to nie bedziesz miał mozliwości napisania niczego więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Wiem co to zmien;] ale nie mam nawyku zmieniania bo korzystam glownie z forow nie-bb=] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam Po pierwsze napisze ze jestem glabem w tym temacie i nic nie wiem o kompletowaniu zestawow do muzyki , wiec za wszelkie moje gafy przepraszam z gory :oops: Chodzi o to ze chcialbym sobie sprawic jakis zestaw w cenie do 1500 zl i zeby nadal sie on do sluchania muzyki z kompa i ogladania fimow ale zeby rowniez mozna go bylo zastosowc do kina domowego. Nie wiem czy istnieje taka mozliwosc :) ale jezeli tak to poprosze o jakies propozycje. Pozdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 co rozumiesz pod tym zdaniem "zeby rowniez mozna go bylo zastosowc do kina domowego" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Pewnie chciałby to móc podpiąć pod jakiś amplituner. :arrow: elviss Taka kombinacja odpada. Moja rada - dołóż 300zł i kup sobie to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21438242 Masz wszystko co potrzeba i bez problemu podepniesz pod to komputer. Jeśli nie masz zbyt wygórowanych wymagań (zresztą za tą kwotę to trudno kręcić nosem :) ) to zestaw wystarczy. Gość jest pewny - kupiłem od niego subwoofer i ma dobre ceny na produkty rozprowadzane przez Polpak Poland. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Calkiem ladny zestaw :) Nadadza sie do pokoju 24m2 ?? dobrze by bylo gdyby naprawde mocno graly :twisted: . Domyslam sie ze za ta cene nie mozna pewnie nic dobrego dostac ale chcialbym chociaz jakis optymalny sprzet, ladnie grajacy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Hmm no pokój trochę duży :? - trzeba by było wymienić ten subwoofer z zestawu na mocniejszy SW-1000. Poza tym powinno być nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 ok mam pytanko:D przymierzam sie teraz do zrobienie / badz kupienia standow i wymianie okablowania Przewód glosnikowy to bedzie ten AST75 co ma Pitt Tylko nei wiem jak to jest z tymi ftykami bananowyymi czy jeszcze innymi czy to jest konieczne? czy daje tto cos do jakosci czy tylko wygode? 2 - interkobekt bylbym wdzieczny zeby ktos podal konkretna nazwe bedzie laczyl tylko cd ze wzmacniaczem bo chyba laczenie tunera czy deka mija sie z celem:p cena interkonektu mysle do 50zl chyba lepszy do takie sprzetu:( tannoy m2 + denon pma-250) nie jest potrzebny 3 Jak myslicie roznica bedzie wyrazna? bo w innym wypadku moge sobie kupic dobre sluchawki do discmana ktore by mi sie calkiem przydaly:D ale skolei lepiej miec 1 porzadny sprzet niz 2 sredniackie:D jaka jest wasza opinia? Kwiecien z tego co mowil roznica jest widowczno :golym uchem" ale narazie podchodze do tego sceptycznie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 -1). Wtyki "bananowe" : albo "widełkowe" : Mam je przede wszystkim dla wygody. Do kolumn też można podłączyć banany - tylko te co mam strasznie by odstawały a bananów katowych w dobrej cenie nigdzie nie znalazłem. (Nie licząc oczywiście zestawu bananków WBT za 220 zł :lol: ) -2). W tej cenie to najlepiej coś z Bandridge'e : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22367349 Chyba że dostaniesz w dobrej cenie Black Rhodium - Melody (stara nazwa Sonic Link - Simplicity) - czyli popularny "Red". -3). Na pewno dodanie standów i kabelków da słyszalną różnicę. Bardziej wychwycisz ją po zamontowaniu kolumn na stendach (bo to wychwycić najłatwiej) ale również kabelki poprawią brzmienie całości. A dobrych słuchawek za cenę tych kabelków to na pewno nie kupisz :). Skompletuj jeden sprzęt - potem będzie czas:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Aha thx czyli wtyki bananowe widelkowe sobie narazie daruje;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Pitt a co sadzisz o tym? http://allegro.pl/show_item.php?item=22419105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 a slyszeliscie o technokablu sa?ja mam tej firmy kable glosnkowe oto linkhttp://www.technokabel.com.pl/przewody_audio_i_wideo.html :) co o nich sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 moze sie zdecyduje na to.. http://muzyczny.pl/sklep/szczegoly.php?id=...S225-651&gid=86 ponoc kabel jak na swoja cene jest bardzo dobry (8zl/m) Cordial ten co wyzej tylko tu 2x taniej niz allegro^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 :arrow: Vengeance Czegoś nie rozumiem - napisałes, że głośnikowy kabel to będzie AST75 (a szukałeś interkonektu). Już się rozmyśliłeś ? :). Nie znam tego Cordiala, więc nic nie mogę powiedzieć. AST kosztuje 14 zł/m - jak kupisz te 5m to zaoszczędzisz raptem 30 zł. Poza tym to rzecz gustu. Z Technokabla mam tylko kabelek do satelity :). Jest ok, tylko ekran mógłby być porządniejszy :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jeszcze sie nie zdecydowaslem napewno;] ale czytalem ze ten cordial to bardzo dobry kabelek wiec po co mam przeplacac:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Jeszcze sie nie zdecydowaslem napewno;] ale czytalem ze ten cordial to bardzo dobry kabelek wiec po co mam przeplacac:D Nie ma to jak Dosia :lol: A wracając do tych standów - jakie masz zamiar zrobić/kupić ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 hmm prosta konstrukcja spod 35cmx35cm kwadrat grubosci hmm kilu centymetro do tego przykrecony "slup tez kwadratowy zrobiony z desek 15centymetrowych ( na szerokosc ofkorz) tak ze w srodku bedzie pusto ( na wypelnienie) mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi :D na gore kwadrat ja wiem no taki zeby spokojnie weszla kolumna wysokosc palika dam 60cm + podstawy obie to wyjdzie 60 i kilka centymetrow w niedziele sie wybiore do kastoramy zeby mi wszystko ladnie poddocinali itp. piachu wejdzie tam ~ 10-12 l mysle ze wystarczy. najwyzej dociaze czyms ciezszym piach z tego co sie orientuje wazy chyba 1.8g cm3 wiec cala bedzie wazyc ~20kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Waga to jedno (20 kg jest ok) ale ważniejsza jest stabilność. Dobrze to poskręcaj (samego klejenia nie polecam) a ścianki boczne najlepiej zrób sobie "na zakładkę" albo tzw "obce pióro" - jak w boazerii. Nie ma nic gorszego niż sypiący się potem piaseczek :). Pamiętaj też o kolcach na spodniej podstawie - będziesz miał tu możliwość delikatnej regulacji poziomu, ale przede wszystkim od dobrego wykonania połączenia dwóch blatów (poziom) będzie wszystko zależało. Kolce najlepiej kup od razu z ochronnymi podkładkami - naprawde się przydają (no chyba że masz gruby dywan). Powinieneś kupić całość 8szt + podkładki za ok 40-50zł) Przykładowo (ale dosyć drogie) : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21945447 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=22278135 Co do górnego blatu - to kolumienki najlepiej przymocuj sobie za pomoca 4 kawałeczków Blue-Tacka (powinieneś dostać w modelarskim) (pełni to rolę absorbera drgań). Jak nie znajdziesz Blue to może też być UHU-Tac ewentualnie PRITT FIX IT (by Henkel) - np w papierniczym. Powodzenia w działaniach :). Jak się uda to pokaż jakiś zdjęcia. (a jak nie to też :P ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Udac mi sie uda napewno;] ojciec zadeklarowal sie ze mi pomoze;] bo ja to jeszcze młody jestem i troche niemam cierpliwosci i starannosci do prac ręcznych^^ Zdjecia oczywiscie beda. jeszcze do wysokosci te 65cm powinno byc ok? tak gdzies wyjdzie z podstawami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Heh - cierpliwość by się przydała :), a wysokość będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 No mam nadzieje :D teraz musze sie wybrac na zakupy kupic te kable interkonekt i kolce i narazie bede mial spokoj:D teraz cala kase laduje w audio ^^ kiedys walilemw kompa ^^ ale w audio lepiej:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Kupilem juz materialy pojechalem do castoramy wszystko mi ladnie docieli itp:D wiec roboty nie bedzie za wiele koszt ~100zl wymiary beda takie slup gruby solidny (60cmx15x15) wysokosc grubosc podstawy 30cmx30cm deski grubosci 2cm wiec mysle ze wszystko bedzie solidne i stabilne bedzie poskrecane i uszczelnione siliconem btw - czy silicon nie ma podobnych wlasciwosci co blu- tac ? bo nie mam owego a mysle ze silicon tez by sie nadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 dzisiaj przechadzalem sioe po wolumcu i tak sie przygladalem kabelkom glosnikowym i znalazlem Nakamichi (chyba tak sie to pisze) byly plaskie (tak jakby mialy byc do polozenia pod dywanem) kabel koloru srebrnego guma przezroczysta. gosc krzyczal sobie za metr 15 PLN i w zwiazku z tym pytania. 1. zcy warto za ta cene 2. czy warto taki kabel dawac do mojego technicsa su-3500 i glosnikow DIY ? (4* 16cm niskotonowy tonsil i 2* wysokotonowy rowniez tonsil) wiem ze to informacje niepelne ale moze ktos mi pomoze ... w razie czego postaram sie sobie cos przypomniec/dopowiedziec. [edit] no i oczywiscie zapomnialem o najwazniejszym :) karta sb 5.1 i kx-y ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 dzisiaj przechadzalem sioe po wolumcu i tak sie przygladalem kabelkom glosnikowym i znalazlem Nakamichi (chyba tak sie to pisze) byly plaskie (tak jakby mialy byc do polozenia pod dywanem) kabel koloru srebrnego guma przezroczysta. gosc krzyczal sobie za metr 15 PLN i w zwiazku z tym pytania. 1. zcy warto za ta cene 2. czy warto taki kabel dawac do mojego technicsa su-3500 i glosnikow DIY ? (4* 16cm niskotonowy tonsil i 2* wysokotonowy rowniez tonsil) wiem ze to informacje niepelne ale moze ktos mi pomoze ... w razie czego postaram sie sobie cos przypomniec/dopowiedziec. [edit] no i oczywiscie zapomnialem o najwazniejszym :) karta sb 5.1 i kx-y ;) Nie znam akurat tych kabelków - z taśm jedynie Cable Talka ale nie wywarł na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia (poza praktycznym - oczywiście :)). To o głośnikach Tonsila faktyczniue niewiele mówi - wysokotonowej tuby z Altusów raczej nie chcę sobie już przypominać :P . No i co najważniejsze - jeśli jedynym źródłem dzwięku jest komp z dzwiękówką to raczej szkoda sobie zawracać głowę tymi kabelkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 taka sprawa jest sobie 500zl i jest potrzeba kupienia kolumn, a do wyboru sa: -mission 700 (ok.450zl za pare) -tannoy m1 (520zl za pare) - tylko nie wiem czy dostane -tonsil maestro70 (370zl para) dzieki za odpowiedzi, moze ktos sie spotkal z nimi albo sluchal gdzies to niech napisze spostrzezenia pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 taka sprawa jest sobie 500zl i jest potrzeba kupienia kolumn, a do wyboru sa: -mission 700 (ok.450zl za pare) -tannoy m1 (520zl za pare) - tylko nie wiem czy dostane -tonsil maestro70 (370zl para) dzieki za odpowiedzi, moze ktos sie spotkal z nimi albo sluchal gdzies to niech napisze spostrzezenia pozdrawiam mission 700 albo maestro 70s jak te zagraniczne tonsile to sa to lykaj a jak nie to missionki tez to jest technologia z wrzesni czyli luz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...