PakerWolus Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 RS :arrow: Ja zamawiałem go na allegro od jednego z sprzedających te głośniki. I on miał bodajże sklep i można sobie było dowolnie dobrać membranr i kosz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 nie tylko nie STX :!: :!: :!: wy poszaleliscie :?: :?: przeciez np 2xTonsil 20/80/2 w 70l zagra z wiekszym kopem i lepiej chata zatrzensie jak ten badziewny STX 38cm :!: :!: :!: ja juz nie moge tego czytac... dla mnie to cala ekipa tj. PakerWolus, Proximo, wunat i po czesci juz RS marsz to jakiegos dobrego sklepu/salonu audio i posluchac mi normalnych rzecy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 ja juz nie moge tego czytac... dla mnie to cala ekipa tj. PakerWolus, Proximo, wunat i po czesci juz RS marsz to jakiegos dobrego sklepu/salonu audio i posluchac mi normalnych rzecy :wink: Ufff - ale mi się upiekło :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 nie tylko nie STX :!: :!: :!: wy poszaleliscie :?: :?: przeciez np 2xTonsil 20/80/2 w 70l zagra z wiekszym kopem i lepiej chata zatrzensie jak ten badziewny STX 38cm :!: :!: :!: ja juz nie moge tego czytac... dla mnie to cala ekipa tj. PakerWolus, Proximo, wunat i po czesci juz RS marsz to jakiegos dobrego sklepu/salonu audio i posluchac mi normalnych rzecy :wink: errr nie bardzo kpuje dlaczego ja ... chyba nie czytales uwaznie moich wypowiedzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 nie tylko nie STX :!: :!: :!: wy poszaleliscie :?: :?: przeciez np 2xTonsil 20/80/2 w 70l zagra z wiekszym kopem i lepiej chata zatrzensie jak ten badziewny STX 38cm :!: :!: :!: ja juz nie moge tego czytac... dla mnie to cala ekipa tj. PakerWolus, Proximo, wunat i po czesci juz RS marsz to jakiegos dobrego sklepu/salonu audio i posluchac mi normalnych rzecy :wink: grrrrrr ja patzylem tylko na parametry tego stx, wydaje sie byc swietnym glosnikiem do suba... a dobrze wiem jak gra ten tonsil ktory wymieniles, slyszalem go w subwooferku, jak i w kolumnach, w kazdej byly dwa takie glosniczki. Na MOJ gust brzemienie maja bardzo ladne, ale natezenie dzwieku nie powalilo mnie na kolana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 nie wiem IMO odpusc sobie STX-y ... Polska firma ale tylko papierkowo, czesci chyba z kantonu i parametry te co sa powypisywane na stronie to sa chyba takie jakby chcieli zeby ten glosnik mial ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 nie wiem IMO odpusc sobie STX-y ... Polska firma ale tylko papierkowo, czesci chyba z kantonu i parametry te co sa powypisywane na stronie to sa chyba takie jakby chcieli zeby ten glosnik mial ...no i dobrze wiedziec, wlasnie poto jest forum zeby podyskutowac wymienic sie doswiadczeniami a nie nawzajem krytykowac czy odsylac do sklepu zeby posluchac dobrego sprzetu...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 wszystko sie rozbija o kase, niektorzy robia suby na alphardzie lw-800 (jakies 30PLN) i im sie podoba, wiec co kto lubi. ale juz pewne jest to ze trzeba jednoznacznie odrzucic gwizdki stx-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 dobra wunat ok :wink: na ciebie zly wplyw maja ci co tylko umc umc w glowie... trzymac mi sie kupy i dobrego dzwieku ;) RS wiem ze cenisz dobry dzwiek i dobre zestrojenie zeby nic sie nie wybijalo do przodu w dzwieku :) to daruj sobie stx'a on ma tylko parametry na papierku dobre naprawde ma rozjazd rzedu 50-70% od tego co podaje... reszte w tym temacie sam sobie dopowiedz :) ale Proximus i PakerWolus marsz do salonu audiofilskiego :wink: | | aha i mam dla was propozycje: skladacie sobie monitorki ok 10l pojemnosci na TVM-150-03 + GDWK 11/100 strojone na 45-50Hz do tego subek na GDN 20/80/2 w 35l strojony na 35Hz napedzany TDA7294 (ew. na dwoch gdn to wtedy pojemnosc x2) mysle ze by to was zadowolilo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ufff - ale mi się upiekło :lol: . heh taki wyjadacz..... :wink: ty sie zamiast smiac to wspomoglbys w walce o dobry dziwiek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 co do propozycji kamienia to zwroccie uwage na podrobki np. GDN 20/80/8 mimo blizniaczo podobnego oznaczenia to juz stx ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Pomagam na tyle ile mogę. Samoróbki raczej mnie nie interesują - stąd nie wypowiadam się w tej kwestii. No a "akcent humorystyczny" od czasu do czasu nie zaszkodzi :) - żeby w UE nie mówili o nas "smutasy" :P . "Walka o dobry dzwięk" - podoba mi się - już widzę ekipę a'la Monty Python - w skeczu o Hiszpańskiej Inkwizycji :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 hiehiehie ta trzeba walczyc o dobry dzwiek... wyciagac narod z ciemnoty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ta tylko za dobry dzwiek duzo $ sie placi :( a tego nasz narod za duzo nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Podczepie sie z innym pytaniem nieco. Czy ktos slyszal, mial/ma takie cos: DIORA ZgC 120-8-902? Zdjecie mozna znalezc na stronie w mojej sygnaturze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ta tylko za dobry dzwiek duzo $ sie placi :( a tego nasz narod za duzo nie ma tylko po co ciezko uzbierane pieniadze wydawac na jakas badziewna audiomege jak mozna miec tannoye?? to jest wlasnie marnotrastwo... zebys mial duzo kasy to tam bys kupil... zmarnowal pieniadze i trudno, ale jak sie kupuje sprzet za ciezko pozyskane pieniadze to ja bym nie inwestowal ze tak powiem w g.owno tylko zastanowil sie i dobrze je wydal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 ja juz audiomegi odpuscilem sobie po zobaczeniu na jakich glosnikach one sa robione (stx) zebys mial duzo kasy to tam bys kupil nie wydaje mi sie... Jakbym mial duzo kasy to wziol bym cos z gornej polki a nie audiomegi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 no ale jakbys mial kupe kasy to nie zal az tak by ci bylo zmarnowanych na nie pieniedzy nawet gdybys je wzial, ale skoro masz pewnie jak kazdy dlugo oszczedzana kase to lepiej 10x sie zastanowic i cos rozsadnego kupic niz oszczednosci wyrzucic w bloto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Co do zastanawiania się to racja - warto sprawę przemyśleć żeby później nie żałowac - chociaż np taki mój kumpel zastanawia się już 3 rok :lol: (a już mu wszystko dobrałem) i dalej pocina na komputerowym zestawie :). Tak sobie myślę że można by zrobić jakiś FAQ odnośnie spraw audio-video - rodzaje połączeń, zalecane kable, końcówki, moc - rozróznianie, konstrukcje kolumn itp. Można by też zrobić powiedzmy ranking sprzętu w konkretnych przedziałach cenowych - bo ciagle ktoś pyta co kupić za xxx zł. Co wy na to ?. Jest sens ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 uwazam ze jest w tym sens... np wytypowac najlepsze sprzety (kolumny, wzmacniacze, napedy cd itd) w jakis przedzialach cenowych mysle ze to by pomoglo wielu osobom mozna by jeszcze przy tych najlepszych urzadzeniach dac krotkie opisy do jakiego typu muzyki, wielkosci pokoju itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 swietny pomysl PITT no to kamien do roboty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 uwazam ze jest w tym sens... np wytypowac najlepsze sprzety (kolumny, wzmacniacze, napedy cd itd) w jakis przedzialach cenowych mysle ze to by pomoglo wielu osobom mozna by jeszcze przy tych najlepszych urzadzeniach dac krotkie opisy do jakiego typu muzyki, wielkosci pokoju itd Nie ma czegoś takiego jak najlepszy sprzęt. Każdemu podoba się co innego !! Mi np. nie podoba się brzmienie Paradigm 3v3, po stokroć wolę Avance 503Mk2 (no niby podłogówki ale...). Jeszcze pytanko :arrow: Tatuś okazał się bardzo chojny i postanowił kupić hi-fi w granicach 6000zł. Jakę elektronikę i okablowanie polecacie do Avance Omega 509Mk2 (już jestem zdecydowany, chyba że znacie jakieś kolumny o podobnym brzmieniu) w granicach 2000zł za CD, 2000zł za wzmacniacz i ~500zł za kable. Zakupy przez allegro ale oczywiście najpierw odsłuch ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 (...)Tak sobie myślę że można by zrobić jakiś FAQ odnośnie spraw audio-video - rodzaje połączeń, zalecane kable, końcówki, moc - rozróznianie, konstrukcje kolumn itp. Można by też zrobić powiedzmy ranking sprzętu w konkretnych przedziałach cenowych - bo ciagle ktoś pyta co kupić za xxx zł. Co wy na to ?. Jest sens ?.Pomysl b. dobry jednak zawsze jest jeden szkopul - ci co nie maja pieniazkow beda kupowali z drugiej reki, a tam wiadomo ze sa ceny dziwne ... odwiedzajcie Wolumen mozna trafic piekne rzeczy (Technics su-3500 klasa A - 120PLN, i AMC 3050A za 350PLN (!) ). wiec ciezko bedzie ustalic przedzialy cenowe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Dlatego właśnie myślę iż warto by to było rozdzielić na dwa różne wątki. Jeden - byłby stricte techniczny - czyli co jak ze sobą połączyć (np. kino domowe itp.), typy obudów, rodzaje subwooferów, konstrukcje wzmacniaczy, ustawienia itd. Tu akurat nie ma subiektywizmu, tylko konkretne techniczne fakty - więc myślę iż dało by się to fajnie zebrać. Drugi ewentualnie z tym sprzetem - no szczerze mówiąc też wiem że ciężko jest coś takiego oceniać, ale można chociaż wytypować warte polecenia modele. Ceny - cóż - to co się dzieje w Polsce nie wymaga komentarza. W każdym razie trzeba by się trzymać oficjalnych cen sklepowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 w sumie jakby sie nawet trzymac cen sklepowych to ludziki chyba sa w stanie pospisywac modele i udac sie na jakas gielde celem porownania tych cen ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 uwazam ze jest w tym sens... np wytypowac najlepsze sprzety (kolumny, wzmacniacze, napedy cd itd) w jakis przedzialach cenowych mysle ze to by pomoglo wielu osobom mozna by jeszcze przy tych najlepszych urzadzeniach dac krotkie opisy do jakiego typu muzyki, wielkosci pokoju itd Nie ma czegoś takiego jak najlepszy sprzęt. Każdemu podoba się co innego !! Mi np. nie podoba się brzmienie Paradigm 3v3, po stokroć wolę Avance 503Mk2 (no niby podłogówki ale...). jest cos takiego jak najlepszy sprzet... paradigmy monitor 3 pewnie znalazly by sie w tej czolowce ale i avance 503 napewno tez bo sa to kolumny wybitne... przeciez nie ograniczalibysmy sie do jednego modelu, ale ktos by zerknal na klasyfikacje i wiedzial ze jak ma 1500-2000zl no to najlepiej brac pod uwage mu bedzie np monitory 3, avance 503, eltax liberty 5+ itd, chodzi glownie aby zawezic pole poszukiwan... napewno nie da to 100% odpowiedzi co sie ma kupic ale w znaczynym stopniu powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Wrrr - musialo się powielić :evil: . Chłopcy - jesteście za szybcy i nie zdążyłem skasować :). Ja akurat nie mogę akurat sam na siebie donieść :lol: ale możecie spełnić obywatelski obowiązęk 8) . Tak akurat widzę pomysł z tym FAQ. Inne sugestie mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 tylko kto to ma robic te cale FAQ ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Skoro już zasugerowałem coś takiego to nie chcę zwalać na kogoś całej roboty i myślę, że mogę się tego podjąć (np. wątek techniczny). Oczywiście liczę ną jakąś pomoc i sugestie - co warto by było opisać żeby było przydatne dla innych, sposób puukładania itd. Może jakieś dodatkowe zdjęcia, schematy, linki itp. Sprawa do obgadania - najlepiej na GG. Jako, że nie jestem zachłanny to bardzo chętnie się podzielę :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 hehe... ok moge pomoc w sprawach technicznych i przedstawic moich kandydatow do rankingu (razem z opiskami) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...