Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 na googlach oczywiscie :) chociaz wydaje mi sie, ze to jest cos innego, bo cos malo tego na googlach i nic o tym, ze to opamp. Wiecej osmionogich pajakow tam nie masz w srodku? :> btw kamien, jednak to jest z Texas Instruments, wykrakales ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 no wlasnie na googlach tez szukalem i kupa ... jestem glupi albo slepy ale nie widze tam nic 8 nogiego ... to ma 3 nogi i jest najbardziej podobne do zdjecia na gorze. moze ktos podpowie gdzie tego szukac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 wiec tak w technicsie nadal nie moge znalezc a w denonie znalazlem takie cosik http://www.datasheetcatalog.com/datasheet/...8_F_FVM_N.shtml czy ktos bedzie na tyle mily i zinterpretuje i podpowie gdzie szukac takiego cuda w technicsie SU-3500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 tez za dobre toto nie jest... do wymiany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 kurcze no :> kiedy mi bardziej zalezy na tym technicsie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Stage 1 "odlutowanie" completed :] Z odsysaczem to byla pestka... teraz juz chyba z gorki :> --- podstawka przylutowana, sprawdzilem miernikiem, nigdzie nic zwiera.. jakbym juz nie odpisal to znaczy ze wybuchlo :) --- ok zyje... :] wsio dziala, zabieram sie za sluchanie, niestety cd'ka wywiozlem, wiec z kompa, narazie zaszalec nie moge, bo kumpel z pokoju mi sie zbuntuje, ale zara sobie pojdzie to sobie "troche" potestuje i dam znac jak wrazenia --- Hmm... dopiero kilka utworow zdazylo poleciec a ja slysze rzeczy, ktorych wczesniej nie bylo slychac, nie zeby to byla rewolucja, ale roznice slychac, bas tez jakby brzmi lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 a do mnie doszedl staruszek vortex :> taki przeskok z sb live! (nastepny w kolejce juz niedlugo burr-brown na usb) :> vortexa kupilem za 20PLN a IMO zjada sb jakosciowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Diamond Sonic Impact S90 ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 nie na Vortexie 1 Turtle Beach :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 :arrow: RS technicsy tez da sie modyfikowac a one sa na ukladach scalonych :arrow: FiDO no ale TI to jest klasa sama w sobie nie to co Thomson :) jaki scalak wrzuciles TL072 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ten technics na ktorym mi zalezy to SU-3500 a Denon to PMA-525R w nim znalazlem to co trzeba a w technicsie nie moge ... tylko to co wczesniej podalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 wunat btw... technics szajsowne wzmacniacze robi ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ten jest w czystej klasie A wiec za 120PLN mysle ze lepszego bym nie znalazl :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 a no chyba ze mowimy o starych technicsa :)... tego to nawet nie ruszaj bo on stopien przedwzmacniacza tez ma w klasie A i pewnie zbudowany na elementach dyskretnych co do Denona to zmieniaj na TL072 bo ten co tam siedzi to kicha totalna :arrow: FiDO wiecej odczuc potestowych napisz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 no On jest z `78 :> wazy jakies 13-15KG i ciagnie z sieci 380W :> a co do denona to nie wiem czy sie bede bawil bo chyba poleci i tak na gielde ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 :arrow: wunat no w sumie jak masz sprzedawac to lepiej lapek nie pchac bo mozna popsuc ;p a technics pewnie gra super :) fakt vortex1 w stereo gra o niebo lepiej jak live: :arrow: FiDO scalaczek musi sie wygrzac, zostaw wzmacniacz wlaczony na noc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 gra, gra :> tylko musze przeczyscic jedna "wajche" bo trzeszczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 To panowie jeszcze coś do poczytania na dobranoc :) http://www.audioamp.skylan.com.pl/testamp.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 :arrow: FiDO no ale TI to jest klasa sama w sobie nie to co Thomson :) jaki scalak wrzuciles TL072 ?? Tak, TL072 :arrow: FiDO wiecej odczuc potestowych napisz :wink:Hehe, ciezko mi cos wiecej narazie napisac... dzwiek jest bardziej szczegolowy, da sie wychwycic instrumenty ktorych przedtem jakby nie bylo slychac. To sa roznice, ktore ja uslyszalem, nie wiem na co zwracac uwage, wiec nie wiem co jeszcze lepiej jest :) Pozatym jeszzce jade na shitowych kabelkach glosnikowych, i pewnie one sa teraz najslabszym ogniwem, cos nie moge na allegro nic dla siebie znalezc ;] :arrow: FiDO scalaczek musi sie wygrzac, zostaw wzmacniacz wlaczony na noc :wink: Serio? :) P_i_t_t: ten link mi nie dziala :| (choc mozliwe ze to cos u mnie sie stalo, bo nawet tweak zaczal strasznie mulic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Link na pewno działa - musisz mieć coś nie tak u siebie (spróbuj włączyć/wyłączyć proxy (ja akurat mam w3cache.tpnet.pl ; 8080)). Na stronce jest sporo ciekawych rzeczy i autor opisuje własne doświadczenia ze zmodyfikowanym sprzetem audio. Pare słów teorii, trochę schematów itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 kojarzy ktos z was piosenke Santana Maria, Maria ?:D jesli macie to sobie puscice :) tylko uwaga na glosniki^^ na moich malych tannoykach m2 i pokoju 12m^2 mam male trzesienie ziemi^^ polecam:)) btw moz etroche o muzyce porozmawiamy:) ostatnio slucham "Yes" kojarzy ktos z was? Pitt mysle ze ty tak:) graja jak dla mnie fantastycznie:) jeszcze piosenki / plyty w ktorych gral perkusista z King Crimson poprostu miod polecam piosenki Heart of the sunrise Siberian Khataru Ktos poleci mi jakies zespoly co graja rock progresywny / art rock / rock instrumentalny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 PYTANIE ---> Czy słuchawki za ~600zł i dobry wzmacniacz słuchawkowy potrafi wytworzyć taką scenę muzyczną jak np. Tannoy M2 ?? Czym ogólnie różnią się słuchawki od kolumny ?? (chodzi mi o dźwięk) Jakie słuchawki polecacie (~600zł) i jaki wzmacniacz (~600zł) ?? To będzie tylko zestawik do kompa bo mam za mały pokój do Tannoy'ek :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Link na pewno działa - musisz mieć coś nie tak u siebie (spróbuj włączyć/wyłączyć proxy (ja akurat mam w3cache.tpnet.pl ; 8080)). Na stronce jest sporo ciekawych rzeczy i autor opisuje własne doświadczenia ze zmodyfikowanym sprzetem audio. Pare słów teorii, trochę schematów itp. Ta.. jednak to bylo u mnie :) Ale juz dziala, strone juz przeczytalem wczesniej, bo "przypadkowo" ja znalazlem jak szukalem info o opampach. Vengeance: a Mos Def and Massive Attack - I againt I (OST do Blade2) probowales? :) PS. bez jaj... wlasnie wstalem i teraz to wzmacniacz gra jeszcze szczegolowiej ... (chodzil cala noc ;]) zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Chcecie bas - macie bas :D SONIC MAYHEM - Bass Attack :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Tak tylko chodzi o to jeszcze zeby piosenka z duza iloscia basu miala jeszacze rece i nogi:) tAK JAK ta Santany:) a nie jakis nedzny techniacz:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 A no chyba że tak ;] To nie polecam Sonic Mayhem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PakerWolus Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Hmm może ja też bym sie zabawił w modyfikacje mojej Yamahy. Rozumiem że mam szukać czegoś takiego jak na fotce wyżej i na co mam to wynienić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 bez jaj... wlasnie wstalem i teraz to wzmacniacz gra jeszcze szczegolowiej ... (chodzil cala noc ;]) zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :) hehe pogadamy za tydzien :wink: wtedy scalak rozegra sie na calego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 :arrow: Kwiecień ile metrow^2 ma twoj pokoj ?? :arrow: PakerWolus tak szukaj takiego ukladu podobnego jak na zdjeciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 bez jaj... wlasnie wstalem i teraz to wzmacniacz gra jeszcze szczegolowiej ... (chodzil cala noc ;]) zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :) hehe pogadamy za tydzien :wink: wtedy scalak rozegra sie na calego :)Heh, troche mialem stracha, bo raczej nie moge powiedziec o sobie ze sie z lutownica urodzilem ;) ale nie bylo tak zle. Nie zaluje. Dzieki 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...