Skocz do zawartości
TwiN

Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio

Rekomendowane odpowiedzi

na googlach oczywiscie :)

chociaz wydaje mi sie, ze to jest cos innego, bo cos malo tego na googlach i nic o tym, ze to opamp. Wiecej osmionogich pajakow tam nie masz w srodku? :>

btw kamien, jednak to jest z Texas Instruments, wykrakales ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stage 1 "odlutowanie" completed :]

Z odsysaczem to byla pestka... teraz juz chyba z gorki :>

---

podstawka przylutowana, sprawdzilem miernikiem, nigdzie nic zwiera.. jakbym juz nie odpisal to znaczy ze wybuchlo :)

---

ok zyje... :]

wsio dziala, zabieram sie za sluchanie, niestety cd'ka wywiozlem, wiec z kompa,

narazie zaszalec nie moge, bo kumpel z pokoju mi sie zbuntuje, ale zara sobie pojdzie to sobie "troche" potestuje i dam znac jak wrazenia

---

Hmm... dopiero kilka utworow zdazylo poleciec a ja slysze rzeczy, ktorych wczesniej nie bylo slychac, nie zeby to byla rewolucja, ale roznice slychac, bas tez jakby brzmi lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no chyba ze mowimy o starych technicsa :)... tego to nawet nie ruszaj bo on stopien przedwzmacniacza tez ma w klasie A i pewnie zbudowany na elementach dyskretnych

co do Denona to zmieniaj na TL072 bo ten co tam siedzi to kicha totalna

:arrow: FiDO wiecej odczuc potestowych napisz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: wunat

no w sumie jak masz sprzedawac to lepiej lapek nie pchac bo mozna popsuc ;p a technics pewnie gra super :)

fakt vortex1 w stereo gra o niebo lepiej jak live:

:arrow: FiDO

scalaczek musi sie wygrzac, zostaw wzmacniacz wlaczony na noc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: FiDO no ale TI to jest klasa sama w sobie nie to co Thomson :)

jaki scalak wrzuciles TL072 ??

Tak, TL072

:arrow: FiDO wiecej odczuc potestowych napisz :wink:

Hehe, ciezko mi cos wiecej narazie napisac... dzwiek jest bardziej szczegolowy, da sie wychwycic instrumenty ktorych przedtem jakby nie bylo slychac. To sa roznice, ktore ja uslyszalem, nie wiem na co zwracac uwage, wiec nie wiem co jeszcze lepiej jest :)

Pozatym jeszzce jade na shitowych kabelkach glosnikowych, i pewnie one sa teraz najslabszym ogniwem, cos nie moge na allegro nic dla siebie znalezc ;]

:arrow: FiDO 

scalaczek musi sie wygrzac, zostaw wzmacniacz wlaczony na noc :wink:

Serio? :)

P_i_t_t: ten link mi nie dziala :| (choc mozliwe ze to cos u mnie sie stalo, bo nawet tweak zaczal strasznie mulic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link na pewno działa - musisz mieć coś nie tak u siebie (spróbuj włączyć/wyłączyć proxy (ja akurat mam w3cache.tpnet.pl ; 8080)).

Na stronce jest sporo ciekawych rzeczy i autor opisuje własne doświadczenia ze zmodyfikowanym sprzetem audio. Pare słów teorii, trochę schematów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kojarzy ktos z was piosenke Santana Maria, Maria ?:D jesli macie to sobie puscice :) tylko uwaga na glosniki^^

na moich malych tannoykach m2 i pokoju 12m^2 mam male trzesienie ziemi^^

polecam:))

btw moz etroche o muzyce porozmawiamy:) ostatnio slucham "Yes"

kojarzy ktos z was? Pitt mysle ze ty tak:) graja jak dla mnie fantastycznie:) jeszcze piosenki / plyty w ktorych gral perkusista z King Crimson poprostu miod

polecam piosenki

Heart of the sunrise

Siberian Khataru

Ktos poleci mi jakies zespoly co graja rock progresywny / art rock / rock instrumentalny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PYTANIE ---> Czy słuchawki za ~600zł i dobry wzmacniacz słuchawkowy potrafi wytworzyć taką scenę muzyczną jak np. Tannoy M2 ?? Czym ogólnie różnią się słuchawki od kolumny ?? (chodzi mi o dźwięk)

Jakie słuchawki polecacie (~600zł) i jaki wzmacniacz (~600zł) ?? To będzie tylko zestawik do kompa bo mam za mały pokój do Tannoy'ek :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link na pewno działa - musisz mieć coś nie tak u siebie (spróbuj włączyć/wyłączyć proxy (ja akurat mam w3cache.tpnet.pl ; 8080)).

Na stronce jest sporo ciekawych rzeczy i autor opisuje własne doświadczenia ze zmodyfikowanym sprzetem audio. Pare słów teorii, trochę schematów itp.

Ta.. jednak to bylo u mnie :) Ale juz dziala, strone juz przeczytalem wczesniej, bo "przypadkowo" ja znalazlem jak szukalem info o opampach.

Vengeance: a Mos Def and Massive Attack - I againt I (OST do Blade2) probowales? :)

PS. bez jaj... wlasnie wstalem i teraz to wzmacniacz gra jeszcze szczegolowiej ... (chodzil cala noc ;]) zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez jaj... wlasnie wstalem i teraz to wzmacniacz gra jeszcze szczegolowiej ... (chodzil cala noc ;]) zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac :)

hehe pogadamy za tydzien :wink: wtedy scalak rozegra sie na calego :)
Heh, troche mialem stracha, bo raczej nie moge powiedziec o sobie ze sie z lutownica urodzilem ;) ale nie bylo tak zle. Nie zaluje. Dzieki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi